“Εάν οι αποφάσεις δεν ελέγχονται, μπορεί να προκαλέσει αδικία”

Jale Refik Rogers:

Ο Jale Refik Rogers, Γενικός Γραμματέας της HP, επεσήμανε ότι πρέπει να ελεγχθούν οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο πλαίσιο των μέτρων κοροναϊού, διαφορετικά μπορεί να προκύψει αδικία.

Jale Refik Rogers:

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Κόμματος (HP) Jale Refik RogersΕπισημαίνοντας τη σημασία της εποπτείας της εφαρμογής της απόφασης του Ανώτατου Συμβουλίου για τις μεταδοτικές ασθένειες σχετικά με το κλείσιμο των χώρων εργασίας στις 21:00, είπε ότι είναι σημαντικό οι αποφάσεις να είναι δίκαιες και εφαρμόσιμες.

Στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Rogers σημείωσε:

“Με την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου για τις μεταδοτικές ασθένειες, ορισμένοι χώροι εργασίας που έπρεπε να κλείσουν στις 21:00 χθες το απόγευμα, κάποιοι δεν ήταν. Η δικαιολογία ήταν ότι αυτές οι αποφάσεις δεν δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα. Εάν ληφθούν ορισμένα μέτρα κλεισίματος, σεβόμαστε τις αποφάσεις του ανώτατου συμβουλίου. Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι αποφάσεις όπως αυτές να λαμβάνονται σε συνεννόηση με τους τομείς, τα ενδιαφερόμενα μέρη και τα σχετικά υπουργεία και να είναι δίκαιες και εφαρμόσιμες.

Προειδοποιήσαμε χθες από το κοινοβουλευτικό βήμα ότι αυτή η απόφαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή αδικία εάν δεν εφαρμοστεί και εποπτευτεί σωστά. Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Υγείας δήλωσαν ότι θα εξαλείψουν την αβεβαιότητα που συνέβη πριν από την εφαρμογή της απόφασης χθες το βράδυ και ότι θα συναντηθούν με τους τομείς εάν είναι απαραίτητο.

Σε αυτό το σημείο, ξυπνήσαμε σε μια μέρα που οι αποφάσεις του ανώτατου συμβουλίου για τις μεταδοτικές ασθένειες δεν δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα, τα ερωτήματα που προέκυψαν δεν ήταν σαφή, η κυβέρνηση δεν απάντησε και ο τομέας παρασύρθηκε στο χάος από σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ελπίζουμε ότι το Συμβούλιο Υπουργών, από κοινού με το Υπουργείο Υγείας, θα λάβει μέτρα για να θέσει τέρμα σε αυτό το χάος και να εφαρμόσει τις αποφάσεις που λαμβάνονται με ισορροπημένο και σαφή τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες του τομέα. “

Άλλα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

.Source