Εάν ο ρυθμός της υπόθεσης δεν μειωθεί, μπορεί να επανέλθει κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Νέος τύπος Κορωνοϊός Ο Nişimura Yasutoşi, μέλος του υπουργικού συμβουλίου που είναι υπεύθυνο για τα μέτρα, τόνισε τους κινδύνους της αύξησης των περιπτώσεων σε όλη τη χώρα στην ομιλία του στο βίντεο που δημοσίευσε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Επισημαίνοντας τον κίνδυνο ότι “η ιατρική παρέμβαση μπορεί να μην συμβαδίζει με τις περιπτώσεις” εάν ο ρυθμός εξάπλωσης αυξάνεται περαιτέρω, ο Νισιμούρα είπε, “Περάστε τις διακοπές σας το Νέο Έτος μόνο με την οικογένειά σας. Αποφύγετε να συναντηθείτε με τους φίλους σας, τους οργανισμούς συνάντησης και τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς”. είπε.

Ο Νισιμούρα είπε, “Εάν το ποσοστό της υπόθεσης δεν μειωθεί, η δήλωση κατάστασης έκτακτης ανάγκης (OHAL) θα έρθει στην ημερήσια διάταξη για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η αύξηση πρέπει να σταματήσει με κάθε κόστος. Θέλουμε τη συνεργασία σας.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Σημειώνοντας ότι οι παραδοσιακές επισκέψεις σε στενούς συγγενείς σε όλη τη χώρα είναι σημαντικές αλλά επικίνδυνες αυτή τη φορά, ο Νισιμούρα κάλεσε το κοινό να χαιρετήσει τα μέλη της οικογένειάς τους από την πόρτα και να επιστρέψει χωρίς είσοδο.

“ΚΡΙΤΙΚΗ ΦΑΣΗ”

Ο κυβερνήτης του Τόκιο Koike Yuriko προειδοποίησε για τον κίνδυνο του τρίτου κύματος, δηλώνοντας ότι ήταν το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην πρωτεύουσα.

Υποστηρίζοντας ότι τα μεμονωμένα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν στο τέλος του έτους και τις διακοπές του νέου έτους θα αποτελέσουν σημείο καμπής ενάντια στην επιδημία, είπε ο Koike, “Βρισκόμαστε σε ένα πολύ σοβαρό και κρίσιμο στάδιο. Δεν θα ήταν έκπληξη το γεγονός ότι μια περίπτωση έκρηξης συμβαίνει ανά πάσα στιγμή.” μίλησε.

Ο Koike δήλωσε ότι εάν η ανοδική τάση στη μητρόπολη του Τόκιο διατηρήσει αυτό το επίπεδο, μπορεί να ζητήσει την εφαρμογή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την κεντρική κυβέρνηση ως επαρχιακός κυβερνήτης.

Ο Satoshi Kutsuna, το Εθνικό Κέντρο Παγκόσμιας Υγείας και Ιατρικής, δήλωσε ότι το σύστημα υγείας της πρωτεύουσας Τόκιο πλησιάζει στο χείλος της κατάρρευσης.

Στην Ιαπωνία Κορωνοϊός Ο αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε σε 231 χιλιάδες 935 και ο αριθμός των θανάτων σε 3.000 456. 668 άτομα σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη τη χώρα Κορωνοϊός λαμβάνει θεραπεία.

Οι υποθέσεις ανήλθαν σε 58 χιλιάδες 840 στο Τόκιο, 29 χιλιάδες 686 στην Οζάκα, 20 χιλιάδες 674 στην Καναγκάβα, 16 χιλιάδες 333 στο Αϊτσι, 13 χιλιάδες 965 στο Σαϊτάμα, 13 στο Χοκάιντο. Αυξήθηκε σε 275 χιλιάδες και 10.000 811 στην iniba.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία κηρύχθηκε σε 7 περιοχές στις αρχές Απριλίου και εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα στις 16 Απριλίου, καταργήθηκε σταδιακά από περιοχή σε περιοχή λόγω βελτιωμένων συνθηκών υγείας και τερματίστηκε σε όλη τη χώρα στις 25 Μαΐου.

.Source