“Εάν ο Τραμπ δεν απομακρυνθεί από το αξίωμα, αρχίζουμε τη διαδικασία κατηγορίας” από τη Νάνσυ Πελόσι

Νάνσυ Πελοσιντέν

Σε μια επιστολή προς τους Δημοκρατικούς στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι διευκρίνισε τη μέθοδο που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη διαδικασία καταγγελίας του Τραμπ, την οποία κατηγόρησαν για την επιδρομή του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου

Νάνσυ Πελοσίντεν

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι ανακοίνωσε ότι εάν ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δεν εφαρμόσει τη διαδικασία απομάκρυνσης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, θα ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία κατηγορίας.

Ο Πελόσι δήλωσε ότι θα αυξήσει ένα νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο τη Δευτέρα για να επιτρέψει στον Πενς να ξεκινήσει τη διαδικασία κατηγορίας του Τραμπ, εφαρμόζοντας το 25ο Παράρτημα του Συντάγματος.

Σημειώνοντας ότι θα ελέγξουν πρώτα εάν το σχέδιο θα γίνει αποδεκτό “ομόφωνα”, ο Πελόσι δήλωσε ότι εάν δεν επιτευχθεί ομοφωνία, θα ψηφίσουν και θα αποδεχθούν το σχέδιο στη Γενική Συνέλευση της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τρίτη.

Τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο θα δώσει στον Αντιπρόεδρο Πένες μια περίοδο 24 ωρών για την απόλυση του Τραμπ, ο Πελόσι σημείωσε ότι μετά από αυτήν την περίοδο, θα ξεκινήσουν τη διαδικασία κατηγορίας του Τραμπ στο Κοινοβούλιο.

Στην επιστολή του Pelosi, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσε να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την απόλυση του Trump, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί πριν από την τελετή εγκαινίων στις 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, κατά τη διαδικασία απόλυσης ενός προέδρου για ορισμένες παραβιάσεις, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενεργεί ως εισαγγελέας που κατηγορεί τον πρόεδρο και η Γερουσία ενεργεί ως κριτική επιτροπή που καθορίζει εάν ο πρόεδρος είναι ένοχος ή όχι.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2019, στη Γενική Συνέλευση της Βουλής των Αντιπροσώπων, έγιναν δεκτές οι κατηγορίες για «κατάχρηση εξουσίας» και «παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου» εναντίον του Τραμπ. Ο Τραμπ απαλλάχθηκε και από τις δύο κατηγορίες στην ψηφοφορία στη Γερουσία στις 6 Φεβρουαρίου 2020.

Πηγή: Bloomberg HT

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source