Εάν χρειαστεί, θα ληφθούν περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε, την Τρίτη, ότι η κατάσταση στην Κύπρο σε σχέση με την πανδημία βρίσκεται υπό συνεχή αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι εάν απαιτούνται περισσότερα μέτρα, η Κυβέρνηση θα τα λάβει.

Ο Κούσος απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε θα συνέλθει η κυβέρνηση για να λάβει αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Είπε ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου για να συζητήσει το θέμα. Όπως γνωρίζετε, η συμβουλευτική ομάδα επιδημιολόγων συνεδριάζει κάθε Τρίτη και ο Υπουργός Υγείας θα ενημερωθεί για τις απόψεις τους, σημείωσε.

Το θέμα, πρόσθεσε, θα συζητηθεί επίσης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη.

Όπως έχουν τα πράγματα, ο Κούσος είπε, «δεν θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων αλλά επίσης δεν θα εισαχθούν πρόσθετα μέτρα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι «η κατάσταση και η επιδημιολογική εικόνα βρίσκονται υπό συνεχή αξιολόγηση και εάν είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα, σίγουρα η κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

Επανέλαβε ότι είναι καθήκον όλων να κατανοήσουν πόσο κρίσιμη και σοβαρή είναι η κατάσταση και παρότρυνε τους πολίτες να «πάρουν το εμβόλιο, να διατηρήσουν προστατευτικά και ατομικά μέτρα υγιεινής, επειδή ο μόνος τρόπος για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού είναι τα μέτρα, ατομικά υγιεινή και εμβολιασμός. “

Υπενθύμισε ότι πρόκειται για έναν αγώνα με το χρόνο και ότι η ελπίδα είναι ότι έως τον Ιούνιο περίπου το 65% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί.

Ζήτησε τη συνεργασία και την πειθαρχία όλων για να κερδίσει αυτή τη μάχη.

Source