“Είδαμε ότι η ΤΔΒΚ ριζώθηκε μετά από 46 χρόνια”

πανό8

Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΜε θέμα «Νέα πολιτική της ΤΔΒΚ της εποχής και η υπόθεση της Κύπρου σε έναν πολυπολικό κόσμο» Girne American University (ΓΑ) και το Πανεπιστήμιο Maltepe συμμετείχαν στην κοινή δημοσίευση.

ΓΑ Πρύτανης της Σχολής Πολιτικών Επιστημών Καθηγητής Dr. Ο Ulvi Keser και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Maltepe Prof. Δρ. Στην κοινή εκπομπή με συντονιστή τον Şahin Karasar, τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ Έκανε δηλώσεις σχετικά με τη «Πολιτική της Νέας Εποχής της ΤΔΒΚ σε έναν Πολυπολικό Κόσμο και την Κύπρο»

Παραδίδοντας την εναρκτήρια ομιλία ΓΑ Πρύτανης της Σχολής Πολιτικών Επιστημών Καθ. Δρ. Ulvi Keser; «Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ μας, ξεπερνώντας πολλά προβλήματα που συναντήσαμε το 2021 σχετικά με την ΤΔΒΚ Έρσιν ΤατάρΟι καλύτερες εμπειρίες σας θα είναι σίγουρα χρήσιμες. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή τους και για την ανταλλαγή των απόψεών τους στο κοινό μέσω αυτής της συνάντησης.

Κάνοντας την εναρκτήρια ομιλία, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Maltepe Prof. Δρ. Şahin Karasar; «Ο εκπαιδευτικός τομέας και ο τουρισμός υγείας, στους οποίους είμαι αφοσιωμένος και εργάζομαι στην Αμμόχωστο για τρία χρόνια, είχαν μια σημαντική ευκαιρία να γίνουν ένα κέντρο έλξης για το νησί. Πιστεύω ότι μετά την αναγνώριση της ΤΔΒΚ στην πολιτική ξεκινά με τις άμεσες πτήσεις της, τόσο ο τουρισμός υγείας όσο και ο τομέας της εκπαίδευσης θα δημιουργήσουν μεγάλη προστιθέμενη αξία στο νησί ».“Η ΤΔΒΚ έχει σπάσει πολλά εμπάργκο στον τομέα της εκπαίδευσης και του τουρισμού”

Ο Κέζερ είπε: «Υπάρχει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης που συνεχίζεται από το 1967. Περάσαμε από το Σχέδιο Ανάν και τη διαδικασία δημοψηφίσματος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ειδικά μετά τη μονομερή υπόσχεση της ΕΕ να συμπεριλάβει τους Ελληνοκύπριους στην ΕΕ και τη δεύτερη άποψη των Τουρκοκυπρίων εκτός νόμου και εκτός ΕΕ, σημειώθηκε μια ταχεία διαδικασία. Ωστόσο, βλέπουμε ότι οι Έλληνες κάνουν μια ασυμβίβαστη πολιτική παρά πολλές παραχωρήσεις ακόμη και πίσω από κλειστές πόρτες. Γνωρίζουμε ότι η ΤΔΒΚ είναι εξαιρετικά βολική, από την υγεία έως τον τουρισμό, την εκπαίδευση έως τη δημιουργία μιας κοιλάδας πυριτίου. “Η ΤΔΒΚ έχει σπάσει πολλά εμπάργκο, ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης και του τουρισμού.”

πανό134

Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Έρσιν ΤατάρΩς αποτέλεσμα, η έγκριση που λάβαμε από τους ανθρώπους μας. Στις ομιλίες που έδωσα κατά την προεκλογική μας εκστρατεία και κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής μου περιόδου, ο Δρ. Fazıl Küçük, ιδρυτής της ΤΔΒΚ Ραούφ Ντενκτάς και γνωρίζουμε ότι το μοντέλο λύσεων ή συμφωνιών βάσει της κυριαρχικής ισότητας θα μας οδηγήσει μόνο στην καλύτερη πορεία όσον αφορά το μέλλον των Τουρκοκυπρίων όσον αφορά τη σωτηρία για τους λαούς της ΤΔΒΚ και της ΤΔΒΚ.

Ο Τατάρ συνέχισε την ομιλία του ως εξής:

«Στο Σχέδιο Ανάν, οι Τουρκοκύπριοι είπαν« ναι »για να δείξουν καλή θέληση, ο ελληνικός λαός είπε« όχι »και επιβράβευσε εκείνους που είπαν« όχι », το πήραν στην ΕΕ και μας έμειναν έξω. Από εκείνη την ημέρα, δεν υπήρξε απαλότητα στα εμπάργκο ενάντια στην ΤΔΒΚ.

Στην ουσία, οι Έλληνες δεν ήθελαν να μοιραστούν τη διοίκηση της Κύπρου με τους λαούς της ΤΔΒΚ. Θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους και ακολουθούν μια τέτοια πολιτική, ιδίως υιοθετώντας την ΕΕ πίσω τους. Αλλά τώρα η Κύπρος δεν είναι η παλιά Κύπρος, η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι η παλιά Ανατολική Μεσόγειος. Οι ενεργειακοί πόροι εδώ, η οικονομική αποκλειστική περιοχή και τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν πλέον σπάσει τη ρουτίνα. Με την επέκταση του Marash, η απομνημόνευση έσπασε και πάλι. “

Ο Πρόεδρος Τατάρ είπε: «Μόνο μπορούμε να εγκρίνουμε ένα μοντέλο συμφωνίας, το οποίο αρχίσαμε να εκφράζουμε, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν δύο κράτη ισότιμου καθεστώτος που ζουν δίπλα-δίπλα στη βάση κυριαρχικής ισότητας. Οι προσδοκίες των ανθρώπων μας έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται με αυτόν τον τρόπο », είπε, προσθέτοντας:

“Μετά από τώρα, 46 είχα εμπειρία με τη στάση των πολιτών μας όπου ζουν και βλέπουν με αυτό που οι Ελληνοκύπριοι χρόνο είδαμε ότι η ΤΔΒΚ ριζώνει. Εταιρική δομή, όπου η επένδυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας με τους δεσμούς μας και ο κοινός παρονομαστής μας για την ανάπτυξη σχέσεων στη μακρύτερη θεμελιώδη κυρίαρχη ισότητα των κρατών και θα είναι μέλλον για αυτόν. Εμείς με την Τουρκία Εργαζόμαστε συνεχώς για να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ μας κάνοντας κάθε είδους αμυντικές, οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές συμφωνίες και να βελτιώσουμε την οικονομική ζωή εδώ.

Rauf Denktash «κυριαρχία», λέει, dr.fazıl Μικρή «Τουρκία», λέει. Κατά κάποιο τρόπο, είμαστε η συνέχεια αυτής της πολιτικής τώρα. Συνεχίζουμε αυτήν την κατανόηση, αυτή την πολιτική. Μας ευλόγησε εκατό τοις εκατό ότι τώρα συμμορφωνόμαστε με την Τουρκική Δημοκρατία το 2021. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, η ηγεσία της Τουρκίας, η Δημοκρατία της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψαν ότι η αποφασιστικότητα σε αρμονία, η δική μας πολιτική, η πολιτική μας και οι δικές μας προσδοκίες για το μέλλον μπορούμε να αναφωνήσουμε με τον κόσμο. “

“Υπάρχουν ακριβώς πίσω από την Τουρκική Δημοκρατία της ΤΔΒΚ”

Ο Τατάρ είπε: «Η πολιτεία μας είναι πλέον μια βαθιά ριζωμένη κατάσταση. Πίσω από αυτήν την πολιτεία των 85 εκατομμυρίων κατοίκων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και των Τουρκικών Δημοκρατιών μαζί της, υπάρχουν Τούρκοι που ζουν στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους. “Μπορούμε να διατηρήσουμε τη θέση μας με την υποστήριξη και τις προσευχές εκατομμυρίων ανθρώπων.”

Ο Τατάρ δήλωσε ότι εάν συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον ΟΗΕ, μπορούν να ληφθούν ριζικές αποφάσεις όσον αφορά την αναγνώριση και την προώθηση της ΤΔΒΚ. «Ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Μετά την επίσκεψη του Λούτε, κατάλαβα ότι τα μηνύματά μας είχαν ληφθεί. Στόχος μας είναι να κάνουμε μια συμφωνία, να συμβάλουμε σε αυτό. Οι προετοιμασίες μας για το πενταμελές συνέδριο συνεχίζονται από τα τέλη Φεβρουαρίου και τις αρχές Μαρτίου. Σε αυτό το συνέδριο με την υποστήριξη της Τουρκίας θα μας δοθεί μια ευκαιρία σε αυτά τα δύο κράτη στο anlatabilmemiz. Η συνέχεια του κράτους, η πίστη στο κράτος και η ικανότητα αυτού του κράτους να υπόσχεται τόσο μέλλον όσο και ελπίδα στους δικούς του ανθρώπους, τη δύναμη του εδάφους, το αειφόρο επενδυτικό κλίμα, την περαιτέρω εδραίωση της πεποίθησης της ΤΔΒΚ στο μέλλον και με την αύξηση του τουρισμού και της οικονομίας στο νησί, τα πλεονεκτήματά μας θα αυξηθούν και θα αναπτύξουμε και θα ενισχύσουμε Μεταχειρισμένες εκφράσεις.


Ενημερώθηκε στις: 12 Ιανουαρίου 2021, 18:32

Source