Είθε η νέα χρονιά να φέρει ειρήνη, υγεία και ελπίδα

Στο μήνυμά του για το Νέο Έτος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφέρεται στην αντιπαράθεση με την επιδημία, το πρόβλημα της Κύπρου, αλλά και τα προβλήματα εσωτερικής διακυβέρνησης.

Κύριος. Ο Αναστασιάδης δίνει ιδιαίτερη προσοχή στους ήρωες, όπως τονίζει στις πρώτες γραμμές, σε σχέση με τη γενική διευθέτηση του Κυπριακού, καθώς και με τα θέματα της Δημόσιας Υπηρεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και των κύριων υπουργείων. Ανακοινώνει νέα μέτρα οικονομικής βοήθειας για θύματα κοροναϊών

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει:

“Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί συμπατριώτες,

Λέμε αντίο σε λίγες ώρες έως ένα χρόνο που θα καταγραφεί ως μία από τις πιο καταστροφικές στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία στην εποχή της ειρήνης.

Η επιδημία Cornivirus, ο λεγόμενος αόρατος εχθρός, σκότωσε τη ζωή δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, έπληξε τα συστήματα υγείας ακόμη και των πιο προηγμένων χωρών της βιομηχανίας, έβαλε την παγκόσμια οικονομία σε μια άνευ προηγουμένου κρίση, στερούσε δισεκατομμύρια ανθρώπους από τις ελευθερίες τους και οδήγησε στην πτώχευση εκατομμυρίων εργαζομένων.

Ελπίζει ότι: καλωδίωση Το πρώτο κύμα θα έβαζε τέλος στα πειράματα, αλλά δεν ελέγχθηκαν, δυστυχώς, επειδή η δεύτερη πιο θανατηφόρα εξάπλωση του ιού, το ένα μετά το άλλο, ώθησε τα κράτη να λάβουν αυστηρά μέτρα για την καθολική ένταξη των πολιτών.

Συμπατριώτες, συμπατριώτες,

Η επιδημία δεν μπορούσε να αφήσει την πατρίδα μας ανέγγιχτη.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο κύμα με μια σειρά μέτρων από την αρχή.

Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την πιο επιθετική φάση της επιδημίας, αποφεύγοντας τα σκληρότερα μέτρα που έλαβε η Ευρώπη και όχι μόνο όλες οι χώρες.

Αυτή είναι η προτεραιότητά μας υγεία և ζωή πολίτες, διασφαλίζοντας το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, αλλά, φυσικά, επίσης και τη μη αναγνώριση της επιχειρηματικής βιωσιμότητας, την εξοικονόμηση εργασίας, την προστασία ευάλωτων ομάδων.

Ταυτόχρονα, καταλαβαίνω πλήρως τους έντιμους πολίτες που δελεάζονται μέσω αυτών.

Ξέρω ότι μερικοί από εσάς θα είστε μόνοι απόψε χωρίς τους γονείς σας, χωρίς τα παιδιά ή τα εγγόνια σας, ή ακόμα και αγαπητούς φίλους.

Αισθάνομαι απολύτως την ταλαιπωρία σου γιατί περνάω την ίδια δοκιμασία.

Ταυτόχρονα, ξέρω ότι ως αποτέλεσμα ορισμένων γεγονότων, μερικοί άνθρωποι κερδίζουν περισσότερο βάρος και θυσίες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνομαι την ανάγκη να τους διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει γενναιόδωρα.

Στις επόμενες μέρες προγράμματα: Ο Υπουργός Οικονομικών του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας θα ανακοινώσει νέα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μου στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών συνείδησης που δοκιμάζονται με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.

Αλλά αυτό που νιώθω είναι απόλυτη ανάγκη εκ μέρους όλων μας για να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου στους ήρωες στις πρώτες γραμμές. Σε όσους αγωνίζονται να μας δώσουν ελπίδα, να βοηθήσουν όλους όσους υποφέρουν, να σταθούν δίπλα μας. Ευχαριστώ όλους από το βάθος της καρδιάς μου thank Ευχαριστώ όλους.

Ταυτόχρονα, ως ηγέτης և υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων, αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω την ευγένεια και την κατανόησή σας, αλλά δυστυχώς, όπως συνειδητοποιείτε, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Γνωρίζω ότι μήνες δοκιμών εξαντλούν συχνά την υπομονή, το άγχος και την κόπωση.

Ωστόσο, η επιδημιολογική κατάσταση, όπως αναφέρθηκε, δυστυχώς δεν επιτρέπει να χαλαρώσετε, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αυστηρότερα μέτρα που θα ληφθούν από άλλες χώρες.

Γι ‘αυτό θέλω να σας ζητήσω να μην υποκλίσετε. Ο αγώνας που οδηγεί όλη την ανθρωπότητα είναι ένας αγώνας για τη ζωή.

Θυμηθείτε ότι στις πιο σκοτεινές στιγμές, η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν από την αυγή.

Και το λέω αυτό γιατί, χάρη στην επιστήμη, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την επιδημία που θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε στην πορεία της ζωής που μας στερήθηκε.

Μέχρι να φτάσετε εκεί, ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των θυμάτων.

Συμπατριώτες, συμπατριώτες,

Η επιβίωσή μας απειλείται όχι μόνο από τον αόρατο εχθρό, αλλά και από τον ορατό κίνδυνο της στρατιωτικής κατοχής, απειλών και παράνομων ενεργειών. Τουρκία,

Εκτός από τις προσπάθειές μας για τη διαχείριση της επιδημίας, το κύριο καθήκον μας παραμένει η συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, το οποίο, θα ήθελα να τονίσω, πρέπει να λάβει υπόψη, εκτός από τις ανησυχίες της κυπριακής κοινότητας, τις νόμιμες ανησυχίες. Ελληνοκύπριοι,

Από τη μία πλευρά Επίλυση: η οποία, πρώτα απ ‘όλα, θα οδηγήσει σε μια λύση που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα του κράτους և, αντίστοιχα, τη βιωσιμότητα կտ θα επιτρέψει να συνυπάρχουν με αμοιβαίο σεβασμό σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας և προόδου χωρίς εξωτερική εξάρτηση.

Έδωσα αυτό το όραμα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά όχι σε αυτόν Τουρκοκύπριοι ηγέτης:Διευκρινίζοντας την αποφασιστικότητά μου και την πολιτική βούλησή μου να συμμετάσχω σε έναν νέο δημιουργικό διάλογο με βάση όσα έχουν συμφωνηθεί ως μέρος της νέας πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα.

Σε αυτήν την πρωτοβουλία, θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν αγνοώ το γεγονός ότι ο τελικός δικαστής οποιασδήποτε συμφωνίας θα είναι οι πολίτες της Κύπρου, στους οποίους είμαι υπόλογος.

Μία από τις προτεραιότητές μας είναι να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολιτικές δυνάμεις πέρα ​​από τα σύνορά τους ιδεολογικές διαφορές, τα οποία γίνονται σεβαστά, θα συνεργαστούν το νέο έτος για να εφαρμόσουν τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν το σύνολο.

Βελτιώσεις, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε.

· Υιοθέτηση εκκρεμών λογαριασμών για την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς.

· Δημόσια υπηρεσία:

· Τοπική αυτοδιοίκηση.

· Το σύστημα δικαιοσύνης.

· Μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

· Ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του εθνικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

· Δημιουργία αυτόνομης διοικητικής δομής του πολιτισμού μέσω της ίδρυσης του αρμόδιου κρατικού υπουργείου.

· Αναδιοργάνωση, βελτίωση και εκσυγχρονισμός του κράτους πρόνοιας μέσω της ίδρυσης του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Μεταρρυθμίσεις που οφείλουμε στους πολίτες που μας εξέλεξαν ως κράτος, κυβέρνηση και κοινοβούλιο.

Συμπατριώτες, συμπατριώτες,

Θέλω και πάλι να “εκτιμήσω” και να σεβαστώ τα βαθύτερα συναισθήματα όλων σας, ελπίζοντας ότι η νέα χρονιά θα φέρει ειρήνη, υγεία, ελπίδα στην πατρίδα μας για ένα ασφαλές και ασφαλές μέλλον για όλους.

Χαρούμενα γενέθλια “.

,Source