Είκοσι χρόνια μετά την Ευρώπη APOEL-Ti … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο αποκλεισμός της APOEL από την Ανόρθωση έχει ουσιαστικά τερματίσει τη δυνατότητα εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου από τη Λευκωσία Blue-Yellow για 20η συνεχόμενη χρονιά.

Με εξαίρεση το Κύπελλο, η APOEL πέρασε είκοσι χρόνια αργότερα, πιο συγκεκριμένα την σεζόν 2000-01, όταν δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από τότε, έχει εκπροσωπήσει με συνέπεια την Κύπρο σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και δικαίως περιγράφεται ως η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, έπαιξε επτά φορές σε ομάδες και και οι δύο κατάφεραν να προχωρήσουν. Το 2011-12 έφτασε στο “8” του Champions League, ενώ στην σεζόν 201-17 έφτασε στο “16” του Europa League.

Επιστρέφοντας το έτος στη σεζόν 2000-01, ο APOEL τερμάτισε πέμπτος, πίσω από τους πρωταθλητές Ομόνοια, επιλαχόντες Ολυμπιακός, τρίτος AEL και τέταρτος Ανόρθωση

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια πήγαν στους Ομόνοια (Champions League), Olympiacos (UEFA Cup) και Apollon (UEFA Cup) ως νικητές του φετινού έτους. Η Ανόρθωση έπαιξε επίσης στο Intertoto Cup, στο οποίο οι ομάδες είχαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα σύμφωνα με την κατάταξή τους.

Ωστόσο, αυτός ο αποκλεισμός από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα βοήθησε την APOEL, η οποία συγκεντρώθηκε τον επόμενο χρόνο για να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Σημειώνεται ότι το APOEL δεν ξεκίνησε καλά την σεζόν 2020-21, παραμένοντας στη δεύτερη ομάδα στο τέλος της κανονικής σεζόν. Ως εκ τούτου, κατέβαλε όλη την προσπάθεια στο κύπελλο για να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Παρόλο που νίκησε τον Apollon 2-1 στο GSP և Omonia, με τον οποίο έκανε ισοπαλία 1-1 στο πρώτο σκέλος και κέρδισε 0-1 στο δεύτερο, υπέστη δύο ήττες με 1-0 στην Ανόρθωση. Եւ 1-3, αποχαιρετώντας οποιεσδήποτε ελπίδες διαφοροποίησης σε ένα καταστροφικό έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source