“Είμαστε ένα βήμα μακριά από έναν γενικό αποκλεισμό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα”, είπε. Υγεία:

Ο λόγος που μας πήρε στα πιο αυστηρά μέτρα. “Είμαστε ένα βήμα μακριά από έναν γενικό αποκλεισμό, αλλά είναι πραγματικότητα”, είπε. Υγεία. “Δεν υπήρχε γνώμη για γενικό αποκλεισμό το Νοέμβριο” απάντησε στους χειρισμούς – Ράλλυ και θετικός ρυθμός

Ορισμένοι έχουν παρερμηνεύσει το όριο των 10 ατόμων σε συγκεντρώσεις, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να αλληλεπιδρούν με περισσότερα άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σημείωσε ότι αντί για περιορισμούς, υπάρχει ανάπτυξη στη Διασπορά, γι ‘αυτό ξεκινήσαμε να παίρνουμε αυτά τα πρόσθετα μέτρα.

“Το πιο ανησυχητικό είναι το ποσοστό θετικότητας, το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά”, δήλωσε ο κ. Ιωάννου. “Τα μέτρα που λαμβάνουμε τώρα εφαρμόζονται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες για μεγάλο χρονικό διάστημα”, πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι υπάρχει κόπωση στον κόσμο, έχει νόημα, αλλά τα μέσα που είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους πρέπει να δοθούν οδηγίες, πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι. Σε τελική ανάλυση, δεν θα έχουμε εναλλακτική λύση. “Είμαστε ένα βήμα μακριά από έναν πλήρη αποκλεισμό, το αποφεύγουμε, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.”

Ερωτηθείς για το ποιοι χειρισμοί είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και αν τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν λανθασμένα, ο κ. Ιωάννου είπε: “Οι άνθρωποι δεν θα πειθαρχηθούν. Εάν πάμε σε έναν πλήρη αποκλεισμό τον Νοέμβριο, θα έχουμε σχόλια από όλους” “Δεν το κάναμε επειδή τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το δικαιολογούσαν”, είπε, σημειώνοντας ότι είχαμε λάβει προληπτικά μέτρα, αλλά όχι σε τέτοια κλίμακα. Όπως το έθεσε, “για μερικούς, όποια απόφαση κι αν κάνουμε είναι λάθος, προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό.”

“Τον Νοέμβριο, δεν υπήρξε συναίνεση για τον γενικό αποκλεισμό”, είπε, απαντώντας στην άποψη ενός επιδημιολόγου ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αγνοήσει, επικαλούμενη τα πρακτικά της συνάντησης. “Άλλωστε, ίσως θα ήταν καλύτερο αν πήγαμε στο Lockdown αργότερα”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους αριθμούς που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ο πιθανός λόγος για την ύπαρξη τέτοιων αριθμών είναι ο τεράστιος αριθμός δοκιμών, αλλά τόνισε ότι το σημαντικό είναι η θετικότητα. “Εάν η θετικότητα μειωθεί, είμαστε στο σωστό δρόμο. Τις προηγούμενες ημέρες ήταν 5-6%, χθες μειώθηκε στο 4%. “

Εν κατακλείδι, ο Υπουργός. “Έχουμε έναν δύσκολο δρόμο μπροστά μας, ίσως τον πιο δύσκολο”, είπε, προτρέποντας τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση το συντομότερο δυνατό για την καταπολέμηση της επιδημίας. «Οι άνθρωποι ήταν κουρασμένοι, κουραστήκαμε τι θα έλεγαν οι γιατροί και οι νοσοκόμες», είπε.

Source