Είμαστε έτοιμοι για την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ – BRTK

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έδωσε δήλωση στην εφημερίδα Ντέντιας Καθημερινή.

Στη δήλωσή του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν είναι “αισιόδοξος” για μια λύση στην Κύπρο και ότι είναι έτοιμοι για την πρόταση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για μια “πενταμερή διάσκεψη”.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ντεντιάς θα ηγηθεί, «Καθημερινή», είπε στην εφημερίδα, επιστρέφοντας σε διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία, βρήκε την εξήγηση του σχεδίου της διάσκεψης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την 5η.

Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Anadolu, ο Ντέντιας δήλωσε ότι η Αθήνα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου ήταν «έτοιμες» για την ανεπίσημη πενταμερή διάσκεψη που υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό.

Ο Ντέντιας εξέφρασε επίσης ότι δεν είναι αισιόδοξος για τη λύση του Κυπριακού.

Ο Νίκος Ντεντιάς θα ηγηθεί, σε διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία, σημείωσε ότι ο Olduklarırn δεν άλλαξε την ημερήσια διάταξη.

“Η Ελλάδα συμμετέχει σε διερευνητικές συνομιλίες με ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική πρόθεση, αλλά η ημερήσια διάταξη αυτών των συνομιλιών έχει οριστεί και δεν μπορεί να αλλάξει”, δήλωσε ο Ντέντιας. Η αλλαγή της ατζέντας των διερευνητικών συνομιλιών μονομερώς σημαίνει μια προσπάθεια υπονόμευσης αυτών των επαφών, είπε.

Source