Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε «συνέδριο 5 κατευθύνσεων στην Κύπρο»

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ντεντιάς θα ηγηθεί, «Καθημερινή» σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, επιστρέφοντας σε διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία, το πρόγραμμα 5 συνεδρίων και τα χωρικά ύδατα του Ιονίου Πελάγους στην Αθήνα βρήκαν την εξήγηση των μιλίων από τα μίλια έως τα 12 μίλια στο βήμα εξαγωγής.

Αλλάζοντας μονομερώς την ατζέντα των διερευνητικών συνομιλιών, οι επαφές “που υπονομεύουν τον σκοπό υπονοούν μια προσπάθεια” υπεράσπισης του Dendias θα ηγηθεί “, το 2021 της Τουρκίας, το 2016 πραγματοποιείται στον τελικό γύρο των διερευνητικών συνομιλιών ότι υπάρχει Τουρκία”, ισχυρίστηκε.

“Η Ελλάδα συμμετέχει σε διερευνητικές συνομιλίες με ειλικρινή βούληση και εποικοδομητική πρόθεση, αλλά η ημερήσια διάταξη αυτών των συνομιλιών έχει οριστεί και δεν μπορεί να αλλάξει”, δήλωσε ο Ντέντιας. χρησιμοποίησε την έκφραση.

“ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ”

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αύξησης των χωρικών υδάτων της Αθήνας από 6 σε 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος, ο Δένδης ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα για πρώτη φορά από το 1947 και ότι αυτό έγινε ειρηνικά βάσει του διεθνούς δικαίου.

“Ετοιμάζουμε να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα σε άλλες περιοχές, λαμβάνουμε τα απαραίτητα τεχνικά μέτρα, αλλά όταν αυτό θα συμβεί είναι μια πολιτική επιλογή”, δήλωσε ο Ντέντιας. βρήκε την αξιολόγηση.

Αναφερόμενος στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος θα ηγηθεί ο Ντέντιας, τόσο η Τουρκία όσο και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), ηγέτης του λόγου «δεν το ενθαρρύνει», ισχυρίστηκε.

“Είμαστε έτοιμοι να προσχωρήσουμε στην πρόταση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Γκουτέρες, σε συντονισμό με την ελληνοκυπριακή πλευρά”, είπε, “δεν είναι αισιόδοξος” για τη λύση του προβλήματος. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Γκουτέρες, το προτεκτοράτο του ΟΗΕ, οι εγγυητικές χώρες Τουρκία, Αγγλία, στις οποίες συμμετείχαν τουρκικές και ελληνικές πλευρές του νησιού με την Ελλάδα βρέθηκαν σε μια άτυπη πρόταση διάσκεψης.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας η διερευνητική (διερευνητική) ανακοίνωσε ότι ο 61 γύρος συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Ο 60ος γύρος, ο τελευταίος των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών το 2002, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 1η Μαρτίου 2016. Οι συνομιλίες, οι οποίες είχαν διακοπεί από την ελληνική κυβέρνηση της περιόδου, συνεχίστηκαν με τη μορφή πολιτικών διαβουλεύσεων μετά από αυτήν την ημερομηνία, αλλά δεν επέστρεψαν στο διερευνητικό πλαίσιο.

Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ

Η Τουρκία, η Ανατολική Μεσόγειος και η Κύπρος στα χωρικά της ύδατα της Τουρκικής Πετρελαϊκής Εταιρείας (TPAO) και τα δικαιώματα που απορρέουν από τους τομείς αδειών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου στη διεξαγωγή ερευνητικών και γεωτρητικών δραστηριοτήτων.

Αποκλειστική οικονομική ζώνη και έκανε με τη Λιβύη (MEB) σε συμφωνία με τον ΟΗΕ στο tescillenen Turkey, η χρήση φυσικών πόρων στις θαλάσσιες περιοχές «δικαιοσύνης και δίκαιης ανταλλαγής» δίνει έμφαση στην πολιτική.

Η Τουρκία λόγω νόμιμων δραστηριοτήτων στη θαλάσσια δικαιοδοσία τους «με πρόκληση», κατηγορώντας το Ελληνο-Ελληνοκυπριακό δίδυμο είναι παράνομο και άδικο να επιβάλει τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

.Source