“Είμαστε έτοιμοι τον επόμενο χρόνο για να συνεχιστούν οι σχέσεις μας (με την ΕΕ) σε ένα πιο θετικό περιβάλλον”.

Ο Çavuşoğlu πραγματοποίησε συνάντηση αξιολόγησης εξωτερικής πολιτικής για το 2020.

Στην ομιλία του, ο Cavusoglu έφτιαξε εδώ, το 2020 έναν νέο τύπο επιχειρηματικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και ανθρώπινου κοροναϊού (Covidien-19) Παρά το ποσοστό επιδημίας που συνεχίζεται αμετάβλητα, είπε.

Υπογραμμίζοντας ότι δεν άφησαν κανένα κενό στην εξωτερική πολιτική, ο Çavuşoğlu είπε:

“Όπως πάντα, η προτεραιότητά μας ήταν η διπλωματία το 2020. Προσγειώσαμε το έδαφος όπου μπλοκαρίστηκε η διπλωματία, ανοίξαμε ξανά το δρόμο για διάλογο και διπλωματία. Έτσι, παρά την πανδημία στη Συρία, τη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και το Άνω Καραμπάχ, γίναμε ένα σημαντικό μέρος του παιχνιδιού. Πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Μερικές φορές ρυθμίζουμε το παιχνίδι. Μερικές φορές, σπάσαμε το παιχνίδι που ήταν ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας. ”

“Είμαστε έτοιμοι για μια νέα σελίδα με το επόμενο έτος της ΕΕ”

Cavusoglu, το 2020 η Ευρωπαϊκή Ένωση της Τουρκίας (ΕΕ) και αυτό ανέβει στη σχέση, και ειδικά η Ελλάδα, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GCA) και στη συνέχεια εξέφρασε ένταση στα διμερή θέματα της Γαλλίας λόγω των μεταφορών στην ατζέντα της ΕΕ.

Παρ ‘όλα αυτά, ο şavuşoğlu επεσήμανε ότι ένα συνετό αποτέλεσμα προήλθε από τη Διάσκεψη Κορυφής των Ηγετών της ΕΕ τον Δεκέμβριο και είπε:

“Αναγνωρίζοντας τη σημασία των σχέσεων με την Τουρκία, αντί των εντάσεων με την Τουρκία, πρέπει να καθιερώσουμε έναν καλύτερο διάλογο στον οποίο κυριαρχούσαν οι απόψεις της χώρας. Υπάρχουν ζητήματα που δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία, την τελική δήλωση. Το εκφράσαμε κατά της αποκάλυψης. Είμαστε έτοιμοι να περπατήσουμε σε ένα πιο θετικό περιβάλλον, την ετήσια σχέση μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση”. Περιμένουμε να είναι έτοιμο. “

ΗΠΑ: ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΝΑΙ

Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ CAATS (Ο νόμος για τον αγώνα μέσω κυρώσεων με τους αμερικανούς αντιπάλους) κυρώσεις ελαφρού ή δεν είναι σημαντικό να είναι βαριές, ο Κάβουσογλου υποδεικνύει ότι μια λανθασμένη απόφαση ως πολιτική, δηλώθηκε ότι η Τουρκία ήταν μια επίθεση στην κυριαρχία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Cavusoglu, η ίδρυση μιας κοινής ομάδας εργασίας για τις κυρώσεις CAATS στις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας, δήλωσε ότι έχει προσφέρει.

Ο Cavusoglu είπε ότι η προσφορά της Τουρκίας για διάλογο, αφού είναι πάντα ναι, αναφέρθηκε επίσης.

Cavusoglu, η σημερινή συνάντηση του κλειστού τμήματος της «κοινής ομάδας εργασίας δεν ιδρύθηκε στις ΗΠΑ με το S-400. Υπάρχουν τεχνικές συνομιλίες. Τεχνικό επίπεδο για τη σύσταση ομάδας εργασίας για τις κυρώσεις μεταξύ των αρχών των ΗΠΑ με την Τουρκία», είπε.

.Source