“Είμαστε γεμάτοι διαπραγματεύσεις που θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια”

Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Fuat Oktayέδωσε τα καλά νέα ότι ένα εμβόλιο θα ολοκληρώσει την προ-κλινική φάση και θα ξεκινήσει τη Φάση 1 την Τετάρτη, σχετικά με το σημείο που επιτεύχθηκε στις μελέτες εμβολίων.

Ο Οκτάι σημείωσε ότι επί του παρόντος υπάρχουν 18 μελέτες εμβολίων και 7 από αυτά τα εμβόλια είναι πολλά υποσχόμενα. Αναφέροντας ότι 4 από τα 7 εμβόλια βρίσκονται στο στάδιο της κλινικής εφαρμογής, ο Oktay, καθηγητής του Πανεπιστημίου Kayseri Erciyes. Δρ. Δήλωσε ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τον Aykut Özdarendeli θα μετακινηθεί στο τελικό κλινικό στάδιο, Φάση III, πολύ σύντομα.

Τονίζοντας ότι έχει σημειωθεί σοβαρή πρόοδος στις μελέτες εμβολίων και ότι παρακολουθούν στενά τις μελέτες που έχουν φτάσει στο κλινικό στάδιο, ο Oktay είπε:

“Έχουμε καλά νέα σήμερα. Έχουμε λάβει την είδηση ​​ότι ο υποψήφιος εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Dr. Osman Erganiş από το Πανεπιστήμιο Selçuk έχει ολοκληρώσει το προ-κλινικό στάδιο και θα ξεκινήσει το στάδιο Phase 1. Εάν συμβεί η τύχη, η φάση 1 θα ξεκινήσει την Τετάρτη. ”

– “Δεδομένου ότι έχουμε περπατήσει αυτούς τους δρόμους πολλές φορές, γνωρίζουμε καλά πού να πάμε.”

Αξιολογώντας την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) σχετικά με τα μαθήματα Κορανίου, ο Οκτάι είπε ότι η ανακοίνωση μιας τέτοιας απόφασης κατά τις πρώτες μέρες του μήνα του Ραμαζανιού δεν ήταν καλόπιστη προσέγγιση ως χρονοδιάγραμμα.

Υπογραμμίζοντας ότι είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει διακοπή και ότι τα μαθήματα θα συνεχιστούν ως αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar, τον πρωθυπουργό Ersan Saner και τους αρμόδιους υπουργούς, ο Oktay δήλωσε ότι απαιτείται νομικός κανονισμός για να διασφαλιστεί αυτή η κατάσταση ακόμη και περισσότερο ώστε τα άτομα να μην επηρεάζονται, ειδικά υπό την επίβλεψη των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο Οκτάι συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

Όταν αυτό ανακοινώνεται με έμφαση στον κοσμικό, φυσικά, έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουμε βιώσει στο παρελθόν και αυτό λύθηκε από την ηγεσία του Προέδρου μας. Έχουμε υποφέρει από τον μετασχηματισμό του κοσμικού, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμοστεί ως εγγυητής των πεποιθήσεων του έθνους, ως μέσο αντίστροφης συνείδησης. Αυτό το έθνος έχει υποστεί πολλές διώξεις σε αυτή τη χώρα, με όλα όσα σχετίζονται με αυτό να συνδέονται με αυτήν.

Θυμηθείτε αμέσως στις 28 Φεβρουαρίου, υπήρξαν πολλά προβλήματα. Θυμηθείτε τις διαδικασίες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’60. Δηλώσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν τα ίδια πράγματα στην Κύπρο. Μιλάμε για μια ένωση στην οποία είναι μέλη των εκπαιδευτικών. Τα χέρια και το στόμα της Τουρκίας για να οριστεί ως αιματηρός κατακτητής δεν μπορούν να αφεθούν στο έλεος μιας ένωσης που φτάνει μέχρι τις θρησκευτικές, εθνικές και πολιτιστικές αξίες. Δεδομένου ότι έχουμε διανύσει αυτές τις διαδρομές πολλές φορές, γνωρίζουμε πολύ καλά πού να πάμε. Επομένως, είπαμε ξεκάθαρα ότι αυτός ο δρόμος είναι αδιέξοδο. Και κανείς δεν πρέπει να μπει σε αυτό το αδιέξοδο δρόμο. Δεν το επιτρέπουμε αυτό. “

– Είμαστε γεμάτοι διαπραγματεύσεις που θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια

Μιλώντας για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ΤΔΒΚ, ο Οκτάι είπε, “Στην ΤΔΒΚ, δεν υπάρχει πλέον λύση για ομοσπονδία και παρόμοια. Υπάρχει τώρα μια διάσταση όπου μπορούμε να συζητήσουμε μια λύση σε αυτήν την πλατφόρμα βάσει μιας δομής όπου δύο ίσες κοινωνίες είναι δύο ίσα κυρίαρχα κράτη. ” είπε.

.Source