Είμαστε η χώρα του Διαφωτισμού και του Πάστορα

ΤΕΙΧΟΣ – Με την έναρξη μαζικού εμβολιασμού κατά του ιού της κορώνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα μηνύματα προέρχονται από ηγέτες ο ένας μετά τον άλλο. Ενώ η εκστρατεία εμβολιασμού ερμηνεύτηκε ως «αρχή του τέλους της πανδημίας», το μήνυμα «Είμαστε η χώρα του Διαφωτισμού και του Πάστορα» που δόθηκε στους αντιπάλους του εμβολιασμού από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν επέστησε την προσοχή.

«ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟ ΟΠΛΟ»

Ο Macron, ο οποίος επέζησε επίσης από την Covid-19 την περασμένη εβδομάδα, χρησιμοποίησε τις αναφορές του «Έχουμε ένα νέο όπλο κατά του ιού, εμβόλιο» για να γιορτάσουμε την έναρξη του εμβολιασμού στη Γαλλία και την Ευρώπη.

ΕΝΑ ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΤΡΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Σύμφωνα με μελέτες, ενώ ένα στα τρία άτομα στη Γαλλία γενικά δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια, ο Macron έδωσε επίσης ένα μήνυμα στους αντιπάλους του εμβολίου. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό στη χώρα, αλλά ότι η επιστήμη πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ο Μακρόν είπε: “Είπα πριν, θα επαναλάβω: Το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό. Ας εμπιστευτούμε τους ερευνητές και τους γιατρούς μας. Είμαστε η γη του Διαφωτισμού και του Πάστορα, πρέπει να καθοδηγηθούμε από τη λογική και την επιστήμη.”

ANASTASİADES: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ

Ο Νίκος Αναστασιάδης, ηγέτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε στο μήνυμά του, “Η σημερινή μέρα είναι μια μεγάλη μέρα για τη χώρα μας και ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα είναι η μέρα που η μεγαλύτερη κρίση υγείας που αντιμετώπισε η ήπειρος μας τον τελευταίο αιώνα αρχίζει να τελειώνει”.

«Ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά»

Ο Πρόεδρος της Λιθουανίας Gitanas Nauseda, στο μήνυμα που μοιράστηκε στο Twitter, χαρακτήρισε την έναρξη του εμβολιασμού ως «ένα τεράστιο βήμα μπροστά» όσον αφορά την επιστροφή στην κανονική ζωή. (ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ)

Μπορεί να προσελκύσει την προσοχή σας

Source