Είμαστε ΠΛΗΡΩΣ κλειστοί έως τις 31 Ιανουαρίου!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Αποφάσεις που λαμβάνονται από την Ανώτατη Επιτροπή για τις Μεταδοτικές Ασθένειες βάσει του Νόμου 45/2018 για τις μεταδοτικές ασθένειες

Προκειμένου να ξεκινήσουμε τις εφαρμογές εμβολιασμού στη χώρα μας ταυτόχρονα με ολόκληρο τον κόσμο, να μειώσουμε τον αριθμό της μόλυνσης στη χώρα μας και να διασφαλίσουμε ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί και έχουν μολυνθεί και παράγουν αντισώματα εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς περιορισμούς από την 1η Απριλίου 2021 και να επιτρέψουν σε όλες τις υπηρεσίες που έχουν σταματήσει ή / και μειωθεί στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί, Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του αριθμού των τοπικών περιπτώσεων, η Ανώτατη Επιτροπή των Λοιμωδών Νοσημάτων αποφάσισε να καταστήσει αυστηρότερες τις αποφάσεις που ελήφθησαν προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό της μόλυνσης μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και να εξασφαλίσει την αποτελεσματική συνέχεια του συστήματος υγείας.

1. Μία μερική απαγόρευση έχει καταστεί απαραίτητη λόγω της αύξησης του αριθμού των τοπικών περιπτώσεων στη χώρα μας και του γεγονότος ότι ο αριθμός των περιπτώσεων τοπικής μόλυνσης δεν έχει μειωθεί παρά όλες τις προφυλάξεις που έχουν ληφθεί πριν.

α) Κρίθηκε σκόπιμο για τους δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται στην αστυνομία, την πυροσβεστική, την υγεία, την πολιτική αεροπορία, τα ηλεκτρικά ιδρύματα, τους δήμους, το Υπουργείο Οικονομικών, Τελωνείων και Ρουμάτ να συνεχίσουν τις υπηρεσίες τους. Έχει αποφασιστεί ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται εκτός των καθορισμένων ιδρυμάτων θα ανασταλούν από την εργασία τους από τις 18 Ιανουαρίου 2021 στις 00:01 έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 στις 23:59. Ωστόσο, οι υπάλληλοι σε τμήματα που κρίνονται απαραίτητα από τα Υπουργεία μπορούν να κληθούν να εκτελέσουν βασικές υπηρεσίες με τουλάχιστον προσωπικό κατόπιν κλήσης των εποπτικών αρχών, εάν απαιτείται.

β) Στον ιδιωτικό τομέα · Κρίθηκε σκόπιμο οι επιχειρήσεις που παράγουν υπηρεσίες στο πλαίσιο της κάλυψης βασικών αναγκών, όπως φαρμακεία, βενζινάδικα, αρτοποιεία και αγορές, καθώς και οι ακόλουθοι τομείς, χώροι εργασίας και δραστηριότητες, εκτός από τους κατόχους κάρτας τύπου, να είναι κλειστές από τις 18 Ιανουαρίου 2021 έως τις 23:59 στις 31 Ιανουαρίου 2021. .

– Χώροι ψυχαγωγίας, κινηματογράφος, μπαρ, καφετέριες, καφετέρια κ.λπ

– Χώροι για πικνίκ και συλλογικές δραστηριότητες κ.λπ.

– Γυμναστήρια, στάδια κ.λπ.

– Αίθουσες γάμου, γενέθλια, μαζική λατρεία, θρησκευτικές υπηρεσίες κ.λπ.

– Νυχτερινά κέντρα, καζίνο

– Γραφεία στοιχημάτων, internet cafe, αίθουσες μασάζ κ.λπ.

– Κουρεία, κομμωτήρια, σαλόνια ομορφιάς, αίθουσες τατουάζ κ.λπ.

– Αγορά κ.λπ.

– Εστιατόριο, ζαχαροπλαστείο, καφέ, μπουφέ κ.λπ. (Μόνο η παραλαβή και η παραλαβή θα είναι ανοιχτή)

Επισκέψεις στο σπίτι και φιλοξενία,

– Πολιτισμός, τέχνη, αίθουσες εκθέσεων, αρχαιολογικοί χώροι, βιβλιοθήκες κ.λπ.

γ) Έχει αποφασιστεί να σταματήσει κάθε αθλητική προπόνηση και διαγωνισμοί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Τα άτομα που θέλουν να βγουν στους δρόμους για απαραίτητους λόγους θα υπόκεινται στην ειδική άδεια της Αστυνομίας και της Επαρχιακής Διοίκησης.

2. Κρίθηκε σκόπιμο για τους ασθενείς που διαμένουν στη Βόρεια Κύπρο και λαμβάνουν ρουτίνα θεραπεία / θεραπεία στη Νότια Κύπρο να μετακινηθούν στη Νότια Κύπρο χωρίς καθημερινή καραντίνα για να μην υποστούν θυματοποίηση και να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους. Ο ασθενής και ο συνοδός του (εάν είναι απαραίτητο) που θα μεταφερθούν για λόγους υγείας πρέπει να υποβάλουν τα αρνητικά αποτελέσματα της εξέτασης PCR που έγιναν τις τελευταίες 3 ημέρες κατά την άφιξη. Επιπλέον, οι ασθενείς και οι σύντροφοι που επιστρέφουν στη χώρα μας μετά τη θεραπεία θα πρέπει να κάνουν ξανά εξετάσεις PCR την έβδομη και τη δέκατη τέταρτη ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα και να υποβάλουν τα αποτελέσματα στο Υπουργείο μας.

3. Έχει αποφασιστεί ότι η διέλευση ατόμων που κατοικούν στο Βορρά και εργάζονται στη Νότια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 στις 23:59.

4. Έχει αποφασιστεί ότι η διέλευση ατόμων που κατοικούν στο Νότο και εργάζονται στη Βόρεια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 στις 23:59.

5. Κρίθηκε σκόπιμο το πέρασμα των μαθητών που κατοικούν στο Βορρά και σπουδάζουν στη Νότια Κύπρο και οι γονείς τους να υπόκεινται σε καραντίνα έως τις 23:59 στις 31 Ιανουαρίου 2021.

6. Κρίθηκε σκόπιμο το πέρασμα των μαθητών που κατοικούσαν στο Νότο και σπουδάζουν στη Βόρεια Κύπρο και οι γονείς τους να υπόκεινται σε καραντίνα έως τις 23:59 στις 31 Ιανουαρίου 2021.

7. Κρίθηκε σκόπιμο να παραταθεί το εξάμηνο έως τις 23:59 στις 31 Ιανουαρίου 2021 σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ΤΔΒΚ.

8. Κρίθηκε σκόπιμο να ανασταλεί η τάξη, η μελέτη, τα ιδιωτικά μαθήματα και οι δραστηριότητες μαθημάτων έως τις 23:59 στις 31 Ιανουαρίου 2021.

9. Κρίθηκε σκόπιμο να σταματήσει η πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευση των ιδρυμάτων που παρέχουν τριτοβάθμια εκπαίδευση έως τις 23:59 στις 31 Ιανουαρίου 2020.

10. Εντός του πεδίου εφαρμογής του κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή, κρίθηκε σκόπιμο για τα άτομα που ασχολούνται με το ανέπαφο εμπόριο να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς καραντίνα.

11. Κρίθηκε σκόπιμο για τα ασθενοφόρα να διέλθουν από τη Συνοριακή Πύλη Yeşilırmak για λόγους υγείας μόνο χωρίς καραντίνα και άλλες διαβάσεις υπόκεινται σε καραντίνα.

12. Κρίθηκε σκόπιμο για την TÜK να συνεχίσει τις πωλήσεις ζωοτροφών και κριθαριού, να δείξει την απαραίτητη ευελιξία για τα εργοστάσια ζωοτροφών και τους προμηθευτές ζωοτροφών να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και να συνεχίσουν την παραγωγή τους σε εργοστάσια αλευριού, ιδρύματα γαλακτοκομικών προϊόντων και μονάδες επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων.

13. Με την άδεια εξαγωγής και εισαγωγής του Κτηνιατρικού Τμήματος του Υπουργείου Γεωργίας, κρίθηκε σκόπιμο τα σφαγεία να συνεχίσουν να εργάζονται.

14. Έχει κριθεί σκόπιμο να συνεχιστεί η ανάκτηση αυτοκινήτων και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου.

15. Κρίθηκε σκόπιμο οι εταιρείες που παρέχουν ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλειας να συνεχίσουν να εργάζονται.

16. Κρίθηκε σκόπιμο οι παραγωγοί νερού, οι διανομείς και οι πωλητές να συνεχίσουν να εξυπηρετούν.

17. Κρίθηκε σκόπιμο να συνεχιστούν οι δραστηριότητες κοπής και συσκευασίας εσπεριδοειδών, κτηνοτροφίας, γεωργίας και κατασκευών, προμηθευτών τροφίμων και βασικών αναγκών.

18. Έχει κριθεί σκόπιμο οι οδηγοί φορτηγών που έρχονται στη χώρα μας από τα λιμάνια να υποβάλουν τα αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR εντός 72 ωρών και να εισέλθουν στη χώρα χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι παραμένουν στο λιμάνι έως ότου τα αποτελέσματα των δεύτερων δοκιμών PCR είναι αρνητικά. Ωστόσο, οι οδηγοί φορτηγών πρέπει να εκφορτώσουν το φορτίο στα φορτηγά τους και να φορτώσουν το νέο τους φορτίο και να φύγουν από τη χώρα εντός 48 ωρών.

19. Δεδομένου ότι οι παραπάνω αποφάσεις θα ισχύουν από τις 18 Ιανουαρίου 2021, αποφασίστηκε ότι όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν έως τις 15 Ιανουαρίου 2021 θα παραταθούν έως τις 18 Ιανουαρίου 2021.

20. Άτομα που κατοικούν ή εργάζονται στο Pile που εργάζονται σε απαγορευμένες επιχειρήσεις θα μπορούν να μεταφέρουν χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν τα τρέχοντα αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR εντός 72 ωρών.

21. Το προσωπικό του ΟΗΕ, της ΕΕ, των Βρετανικών Βάσεων, του Buffer Zone και του Peace Corps θα μπορεί να εισέλθει χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλει αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR τις τελευταίες 72 ώρες.

22. Εκτός εάν υπάρχει ουσιαστική ανάγκη έως ότου τεθούν σε ισχύ οι κανόνες, συνιστάται να μην βγείτε μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2021.

23. Οι αποφάσεις που έλαβε η επιτροπή μας θα επανεκτιμηθούν στις 23 Ιανουαρίου 2021, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημική κατάσταση στη χώρα μας.

Source