“Είμαστε στην τελευταία σειρά στον αγώνα κατά της επιδημίας, εμφανίστηκε η ακτή”

Ο υπουργός Υγείας Δρ. Ο Ali Pilli έκανε ένα τηλεφώνημα γιορτάζοντας τη νέα χρονιά των ανθρώπων μας.

Επισημαίνοντας τη σημασία του σημείου που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα στον αγώνα κατά του COVID-19, ο Υπουργός Pilli δήλωσε ότι προστατεύουμε την υγεία μας ως αποτέλεσμα όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας θα λάβουν σημαντικά μέτρα για την αύξηση της ευημερίας στη χώρα μας το 2021 εκτός από την υγεία.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Pilli έχουν ως εξής:

“Για να υπογραμμίσουμε πόσο επιτυχημένοι είμαστε στον αγώνα μας ενάντια στο COVID-19 σε σύγκριση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες στον κόσμο και τη Νότια Κύπρο, ακριβώς δίπλα μας, χάρη στις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, οι αφοσιωμένες προσπάθειες των επαγγελματιών υγείας και η συμμόρφωση και η ευαισθησία των ανθρώπων μας. Θέλω.

Ως Υπουργείο Υγείας, κάναμε πρώτα βήματα λέγοντας την υγεία των ανθρώπων μας. Επιπλέον, έχουμε κάνει ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε ζημίες στην οικονομία. Ωστόσο, ειδικά στην οικονομία, έχουν αντιμετωπιστεί προβλήματα στη χώρα μας καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι οικονομικές συνθήκες είναι φυσικά ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για όλους τους ανθρώπους μας. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε χάσει πολύ λίγα σε σύγκριση με τον κόσμο λόγω της επιδημίας. Τα παιδιά, οι μητέρες, οι πατέρες, οι αγαπημένοι και οι ηλικιωμένοι μας είναι ζωντανοί και εργαζόμαστε σκληρά για να τους αποτρέψουμε να χάσουν την υγεία τους από τώρα και στο εξής, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Αυτή είναι η κύρια αποστολή μας.

Όπως είναι γνωστό, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, οι μολυσματικές ασθένειες και οι χρόνιες ασθένειες επιδεινώνονται. Η προσθήκη COVID 19 περιπτώσεων κατά τους χειμερινούς μήνες αυξάνει τις απώλειες. Η διαδικασία μέχρι τον Απρίλιο είναι επομένως εξαιρετικά σημαντική. Είμαστε στην τελευταία σειρά στον αγώνα κατά της επιδημίας, η ακτή είναι πλέον ορατή.

Το εμβόλιο έχει παραχθεί και εφαρμοστεί στον κόσμο. Στη χώρα μας, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και έχει γίνει σχετικός προγραμματισμός. Με την έναρξη του εμβολιασμού, θα είμαστε πιο άνετοι στον αγώνα κατά του COVID 19, οπότε πρέπει να περάσουμε αυτές τις μέρες με λίγο περισσότερη προφύλαξη και υπομονή.

Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Παιδείας τον Φεβρουάριο έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ξεκινήσει πρόσωπο με πρόσωπο τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθούν οικονομικές συνεισφορές στη χώρα μας με τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Και πάλι, προκειμένου να αναζωογονηθεί ο τουρισμός, που είναι ένας από τους τομείς της μηχανής της χώρας μας, τον Απρίλιο, το Υπουργείο Υγείας και οι τουριστικοί οργανισμοί θα λάβουν αποφάσεις για τους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί να έρθουν στη χώρα μας. Η κυβέρνησή μας σχεδιάζει την αναβίωση του τουρισμού με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Τουρισμού.

Ταυτόχρονα, θα διασφαλιστεί ότι όλοι οι χώροι εργασίας και οι υπάλληλοί μας εμβολιάζονται για την αποφυγή κινδύνων για την υγεία.

Είναι επίσης ένας από τους στόχους μας να είμαστε μια ασφαλής χώρα στον τομέα της υγείας, προκειμένου να αναπτύξουμε τον κατασκευαστικό κλάδο και να επιτρέψουμε στους ξένους να επενδύσουν στη χώρα μας.

Πρέπει να είμαστε σε καλό σημείο στο COVID-19 για την αναβίωση όλων των τομέων μας και τη συνέχιση του οικονομικού κέρδους. Αυξάνοντας τα μέτρα για μικρό χρονικό διάστημα, στόχος μας ως Υπουργείο Υγείας δεν είναι να χάσουμε το 2021, αλλά να κερδίσουμε.

Πιστεύω ολόψυχα ότι χάρη στον αγώνα που αγωνιζόμαστε για το COVID-19 από την αρχή, θα κερδίσουμε μια σημαντική δυναμική τη νέα χρονιά σε όλους τους σχετικούς τομείς, από τον τουρισμό έως την εκπαίδευση και την υγεία, χάρη στις προσπάθειές μας να είμαστε μια ασφαλής χώρα σε όλο τον κόσμο.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δημοκρατίας της Τουρκίας με τις συνεισφορές των ασθενών στο νοσοκομείο (Πανδημία) και το Covidien-19 είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο με κάθε είδους τρόπο παρέμβασης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Θα συμβάλει σημαντικά στην υγεία σε αυτή τη διαδικασία.

Το 2021, θέτοντας τα θεμέλια του Νέου Νοσοκομείου Λευκωσίας χωρητικότητας 500 κλινών, η ολοκλήρωση του Νοσοκομείου Güzelyurt, το άνοιγμα του νέου Νοσοκομείου Κερύνειας και η ολοκλήρωση του AMATEM, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες για θεραπεία εθισμού, είναι από τους στόχους μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι σε χώρες όπως η Γερμανία και η Αγγλία, αυτός ο ιός έχει μεταλλαχθεί. Και το 70-80 τοις εκατό εξαπλώνεται και μεταδίδεται γρήγορα. Ο ιός δεν πηγαίνει πουθενά, μεταφέρεται από τόπο σε τόπο με ανθρώπινη κίνηση. Επομένως, όσο περισσότερο μειώνουμε την ανθρώπινη κίνηση και την επαφή και συνεχίζουμε να συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες, το 2021 θα είναι μια καλή χρονιά για εμάς στην υγεία και την οικονομία.

Ως Υπουργείο Υγείας, δεν αγνοούμε τα κέρδη των ανθρώπων, των εμπόρων και των εργοδοτών μας, αντίθετα, αγωνιζόμαστε για να κερδίσουν και να ξοδέψουν με υγιή τρόπο.

Η τοπική μετάδοση του COVID 19 αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες. Εάν δεν αυξήσουμε τα μέτρα σήμερα και δεν κάνουμε το δικό τους ρόλο ξεχωριστά, η τοπική μόλυνση θα αυξάνεται όλο και περισσότερο. Οι μέρες που περνάμε είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Κολυμπήσαμε και ήρθαμε στην ακτή, δεν πνίξαμε στον ωκεανό, ας πολεμήσουμε μαζί λίγο περισσότερο για να αποφύγουμε πνιγμό στην ακτή και να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο.

Πιστεύω ολόψυχα ότι ο αγώνας μας ενάντια στο COVID-19 θα ολοκληρωθεί επιτυχώς με την υποστήριξη και την ανοχή του λαού μας.

Ελπίζω ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά στην οποία περισσότερη ευημερία και καλές μέρες περιμένουν την ΤΔΒΚ στην υγεία και την οικονομία, αφήνοντας πίσω αυτές τις δύσκολες μέρες που επηρέασαν βαθιά τον κόσμο και εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους μας υγιή χρόνια.

Δρ. Ali Pilli

Υπουργός Υγείας

.Source