“Είμαστε στο σωστό δρόμο για το Κυπριακό”

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ δήλωσε ότι το ζήτημα λύσης των δύο κρατών που υπερασπίστηκαν στο Κυπριακό ήταν επίσης στην ημερήσια διάταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς και είπε, “Είμαστε στο σωστό δρόμο.”

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ δήλωσε ότι το ζήτημα λύσης των δύο κρατών που υπερασπίστηκαν στο Κυπριακό ήταν επίσης στην ημερήσια διάταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς και είπε, “Είμαστε στο σωστό δρόμο.” Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου Τατάρ συναντήθηκε με τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπήθηκαν στη Συνέλευση της Δημοκρατίας στην Προεδρία.

Κάνοντας δήλωση μετά τη συνάντηση, ο Τατάρ είπε ότι στη Κύπρο συζητήθηκαν συνομιλίες και άλλα θέματα. Εκλεγμένος Πρόεδρος μετά από τους Τατάρους, υποδεικνύοντας ότι οι διάφορες επαφές στο Κυπριακό, τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και η Τουρκία με την άποψη ότι τους υπενθυμίζεται ότι πραγματοποίησαν διάφορες διαβουλεύσεις. Τατάρ, εργάζονται σε αρμονία με την Τουρκία, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσαν ότι η αυξανόμενη δύναμη στην περιοχή ΤΔΒΚ, η Κύπρος, και το κέρδος όλων θα είναι στην περιοχή θα τονιστεί προς όφελος όλων για επίτευξη συμβιβασμού. Δηλώνοντας ότι το ζήτημα μιας λύσης δύο κρατών στην Κύπρο βρίσκεται επίσης στην ημερήσια διάταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς, ο Τατάρ είπε: «Είμαστε στο σωστό δρόμο. Βλέπουμε ότι έχει επιτευχθεί ένα σημαντικό στάδιο στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του τουρκοκυπριακού λαού. Μετά τη συνάντηση 5 + 1, η κατάσταση πρέπει να επανεκτιμηθεί ».

Πηγή: Εθνική εφημερίδα

Source