“Είναι αδύνατο να κατανοήσουμε την Ευρώπη χωρίς την Τουρκία”

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τους πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο παλάτι Çankaya. Κάνοντας σημαντικές δηλώσεις εδώ, ο Ερντογάν είπε συνοπτικά:

60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ

Η Ευρώπη δεν μπορεί να κατανοήσει χωρίς την Τουρκία. Η Τουρκία δίνει πλήρη μάχη για 60 χρόνια. Ως χώρα, είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε μια θετική ατζέντα με μακροπρόθεσμη προοπτική και να επαναφέρουμε τις σχέσεις μας σε καλό δρόμο. Βάζουμε μια χώρα γνωστή με πραξικοπήματα και τζούντα στις ράγες της προηγμένης δημοκρατίας. Γι ‘αυτό, καταργήσαμε τα εμπόδια στην πολιτική πολιτική. Οι χώρες της ΕΕ το περιέγραψαν ως σιωπηλή επανάσταση. Παρά τα εμπόδια που έχουμε αντιμετωπίσει, δεν έχουμε εγκαταλείψει την πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτός από την απειλή της ασφάλειας περίπου 6 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην Ευρώπη, η ισλαμοφοβία μετατρέπεται επίσης σε μια μεγάλη μαύρη τρύπα όσον αφορά τις ευρωπαϊκές αξίες. Η ασφάλεια της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ ξεκινά από την ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία. Το Brexit επιλύεται μόνο με την αύξηση της αβεβαιότητας με την απόκτηση της αξίας του στην ευρωπαϊκή οικογένεια, την Τουρκία. Οι σχέσεις Abtürki στα χέρια μας με τα ομόλογα του 2021 ως προς την επιτυχία. Πραγματοποιήσαμε τη Διάσκεψη του Βερολίνου ενάντια στον putchist Haftar στη Λιβύη, αλλά τα αποτελέσματα δεν ακολούθησαν. Δεδομένου ότι δεν αφήνουμε καμία χώρα του ΝΑΤΟ μόνη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, γιατί άλλες χώρες του ΝΑΤΟ μας αφήνουν μόνοι;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έχουμε αντίρρηση σε προσπάθειες περιορισμού στις ακτές της χώρας μας σε μινιμαλιστικούς χάρτες που δεν έχουν ισχύ. Δεν απαιτούμε τίποτα για το οποίο δεν δικαιούμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να αυξάνει την ένταση. Πρέπει να μετατρέψουμε την Ανατολική Μεσόγειο από έναν ανταγωνιστικό τομέα σε λεκάνη συνεργασίας που θα εξυπηρετεί τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά μας. Η Τουρκία και η Βόρεια Κύπρος δεν θα έχουν ειρήνη στις εξισώσεις της Μεσογείου που λαμβάνουν χώρα στην Τουρκική Δημοκρατία. Πρέπει να συζητήσουμε νέες και ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις αντί να μιλάμε επανειλημμένα για αποτυχημένα μοντέλα στην Κύπρο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΒΟΥΛΙΟΥ

Παρόλο που η επιδημία έχει ανακάμψει τις τελευταίες εβδομάδες, οι επιτυχίες στις μελέτες εμβολιασμού αυξάνουν την ελπίδα μας. Αρχίζουμε να εφαρμόζουμε τα εμβόλια που λαμβάνουμε από διαφορετικές πηγές στους πολίτες μας σε εθελοντική βάση. Θα προσφέρουμε εγχώρια εμβόλια, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο του ανθρώπινου πειράματος, σε όλη την ανθρωπότητα μαζί με το έθνος μας.

Source