“Είναι απαράδεκτο. “Το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία;” 24Σπορ & Νέα

Όπως αποδείχθηκε, ένα παιχνίδι από έναν Έλληνα εκδότη παρουσίασε το βόρειο τμήμα της Κύπρου ως μέρος της Τουρκίας, προκαλώντας φυσικά διαφορετικές αντιδράσεις τόσο στο νησί όσο και στην Ελλάδα.

Ο Κύπριος ηθοποιός πήρε θέση στην εκδήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό Instagram, προφανώς αναστατωμένος. “Είναι απαράδεκτο. Pachinidin από έναν γνωστό ελληνικό εκδοτικό οίκο. Το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία; Στην Τουρκία; «Είναι δυνατόν;» έγραψε ο ηθοποιός, ενώ δημοσίευσε επίσης το αμφιλεγόμενο σημείο του παιχνιδιού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο εκδοτικός οίκος Psychogios έχει εκδώσει μια αντίστοιχη δήλωση, στην οποία ζητά συγγνώμη από την κοινωνία για το λάθος, ενώ το προαναφερόμενο παιχνίδι θα ανακληθεί από την αγορά.

Αγαπητοί αναγνώστες, λυπούμαστε ιδιαίτερα για το «Μελετώ և Μελετώ. Για το λάθος που έγινε στην έκδοση “Ευρώπη”, το βγάζουμε από την αγορά διορθώνοντάς το και επανεκτυπώνοντάς το. Είναι προφανές ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή και ανήκει σε οποιοδήποτε μέρος της Τουρκίας. Είναι προφανές ότι ούτε το λάθος του μεταφραστή πρέπει να χάσει τον επιμελητή μας.

Έχουμε δημοσιεύσει πολλούς τίτλους για την Κύπρο μας և κατανοούμε το μέγεθος του λάθους, ειδικά στην παιδική έκδοση που στέλνει μηνύματα στα παιδιά μας.

Ζητούμε συγγνώμη και πάλι, ανακοινώνουμε ότι το προϊόν έχει ληφθεί από τον ιστότοπό μας, անից θα τεθεί εκτός αγοράς αύριο.

Με εκτίμηση, Εκδόσεις Ψυχογείου

,Source