“Είναι απαραίτητο να μείνεις στο σπίτι για να σπάσεις την αλυσίδα της μόλυνσης”

Ο βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος (HP) της Κερύνειας Jale Refik Rogers επεσήμανε ότι η διαμονή στο σπίτι είναι κρίσιμη για να σπάσει η αλυσίδα μόλυνσης.
Ο Rogers, στη γραπτή του δήλωση σχετικά με το θέμα, είπε ότι στο παρελθόν προέβλεπαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει αύξηση των περιπτώσεων λόγω της απουσίας έγκαιρου κλεισίματος και της έλλειψης απαραίτητων τυχαίων δοκιμών. Σημειώνοντας ότι οι υποθέσεις έχουν προχωρήσει αρκετά για λίγο, ο Rogers υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Covid-19 είναι η δυνατότητα των υποθέσεων να αυξηθούν εκθετικά.
«Εφόσον δεν εντοπίζουμε γρήγορα θετικά περιστατικά και καραντίνα και δεν τα απομονώνουμε, ο αριθμός των επαφών θα αυξάνεται καθώς ο αριθμός των επαφών θα αυξάνεται. Το κλείσιμο ζωντανεύει, έστω και αργά. Σε αυτήν τη διαδικασία, είναι ένα στοιχείο που περιμένουμε από εκείνους που έρχονται σε επαφή να είναι θετικοί, εκτός από το γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν γνωρίζουν από πού μεταδίδονται, υποδεικνύοντας ότι υπάρχουν πολλές μη εντοπισμένες περιπτώσεις στη χώρα μας. Αυτοί οι αριθμοί που βλέπουμε δεν αποτελούν έκπληξη για αυτούς τους λόγους. Η παραμονή στο σπίτι και το κλείσιμο είναι κρίσιμη για να σπάσει η αλυσίδα μόλυνσης και να μην δημιουργηθεί περισσότερη επαφή ».
“ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΙΩΝ”
“Έχετε τη δυνατότητα να μολύνει Covid-19 έως 3 άτομα κατά τη μετάδοση του ιού της γρίπης σε ένα άτομο”, δήλωσε ο Rogers, προσθέτοντας ότι εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες μάσκας, απόστασης και υγιεινής, οι αριθμοί μπορούν να αυξηθούν εκθετικά. Δηλώνοντας ότι ο κοροϊός είναι μια σοβαρή απειλή για όλες τις χώρες του κόσμου, ακόμη και χωρίς μετάλλαξη, ο Rogers εξήγησε ότι ο ρυθμός εξάπλωσης διαφορετικών παραλλαγών του μεταλλαγμένου ιού που παρατηρείται στην Αγγλία, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική είναι ταχύτερος από τον κανονικό ιό και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο περαιτέρω.

banner69

Σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να συγκροτήσει επιτροπή για την εξέταση δεδομένων μεταλλαγμένων ιών, ο Rogers συνέχισε με τις ακόλουθες λέξεις:
«Αυτή η κατάσταση έχει την ικανότητα να αλλάξει την πορεία της επιδημίας. Μπορεί να επιβαρύνει σοβαρά το σύστημα υγείας μας. Τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε ως λαός είναι τα ίδια. Είναι σημαντικό να φοράτε κατάλληλη μάσκα καθώς μπορεί εύκολα να μολυνθεί. Είναι σημαντικό οι μάσκες να έχουν τρία στρώματα ή να έχουν λιγότερη διαπερατότητα. Τέλος πάντων, πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες μάσκας, απόστασης και υγιεινής για να αποτρέψουμε τη μόλυνση. Η παραλλαγή που εντοπίστηκε στη χώρα πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά. Το Υπουργείο Υγείας έχει μεγάλη ευθύνη στο θέμα αυτό. Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να συστήσει επιτροπή για την εξέταση των δεδομένων. Ο νόμος για τις μολυσματικές ασθένειες όριζε τη σύσταση εργαστηριακής επιτροπής. Είναι σημαντικό η διαδικασία να πραγματοποιείται από ειδικούς. Επειδή εάν η παραλλαγή της παραλλαγής δεν ελεγχθεί, μπορεί να συμβεί άλλη έκρηξη στην επιδημία “
“ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΝΤΙΓΕΝΝΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΘΟΝΗ”
Αναφέροντας ότι οι δοκιμές PCR σε πραγματικό χρόνο είναι οι τυπικές δοκιμές χρυσού για την ανίχνευση του ιού, ο Rogers δήλωσε ότι είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται δοκιμές PCR σε άτομα με συμπτώματα και επαφές. “Από την άλλη πλευρά, αξιόπιστες και γρήγορες δοκιμές αντιγόνων, οι οποίες γίνονται αποδεκτές στον κόσμο, μπορούν επίσης να ενισχύσουν το χέρι μας”, δήλωσε ο Rogers, και επεσήμανε ότι οι δοκιμές αντιγόνων είναι ένας παράγοντας που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των δοκιμών.
Ο Ρότζερς συνέχισε:
«Οι δοκιμές αντιγόνου δεν πρέπει να συγχέονται με τις δοκιμές αντισωμάτων που είχαν προηγουμένως διεξαχθεί στη χώρα μας. Και τα δύο είναι διαφορετικά. Τα πρότυπα των δοκιμών αντισωμάτων που έγιναν με δείγματα αίματος δεν είχαν καθοριστεί ακόμη πλήρως εκείνη την εποχή. Σε αυτό το σημείο, υπάρχουν εξετάσεις καρτών αντιγόνου, λαμβάνοντας δείγμα επιχρίσματος από τη μύτη, όπως στην PCR. Διατηρώντας την ικανότητα PCR υψηλή, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε δοκιμές αντιγόνων σε κοινοτικούς ελέγχους. Η γρήγορη ανίχνευση και απομόνωση θετικών περιπτώσεων είναι σημαντική για να σπάσει η αλυσίδα μόλυνσης, αυτές οι δοκιμές είναι επίσης ένα εργαλείο που θα ενισχύσει το χέρι μας εάν χρησιμοποιηθεί σωστά σε αυτό το σημείο.

Source