Είναι απαραίτητο να τερματιστεί αυτή η κακή τάση …

Μπήκαμε σε ένα νέο έτος… 2021…

Δεν σκοπεύω να σταματήσω και να υποτιμήσω το 2020, που θεωρείται πλέον ένα από τα χειρότερα χρόνια που πέρασε η ανθρωπότητα.

Αντιθέτως, νομίζω ότι ήταν μια περίοδος στη ζωή μας όταν χρειαζόμασταν να μάθουμε πολύ κρίσιμα μαθήματα.

Επιπλέον, όπως ρωτά ο αγαπητός μου φίλος Levent Kutay στο τελευταίο του άρθρο, “Ποιο είναι το σφάλμα του 2020;”

Είμαι στο θέμα.

Επειδή σκέφτομαι ακριβώς τι σκέφτεται ο Levent: είναι οι άνθρωποι που κάνουν το 2020 τόσο άσχημο, όχι το ίδιο το έτος …

Για παράδειγμα, ποιο είναι το έγκλημα του 2020 στο Νότιο Σουδάν ότι 7 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν λόγω του εμφυλίου πολέμου, πρόκειται να πεθάνουν από την πείνα;

Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο ζουν στην άκρη της πείνας, και το μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου, όταν γράφω αυτές τις γραμμές, το 2021, ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από την πείνα θα φτάσει περίπου τις 20 χιλιάδες.

Νομίζεις ότι αστειεύομαι, αλλά για να το πούμε πιο ξεκάθαρα, έχουν περάσει 14 ώρες από τότε που μπήκαμε στο 2021 και 20.000 άνθρωποι πέθαναν από πείνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τι θα κάνουμε τώρα;

Πρέπει να σηκωθούμε και να αρχίσουμε να κατηγορούμε για το 2021, όπως κάναμε με τις καταστροφές που βιώσαμε το 2020;

Και πάλι στην Αφρική, για παράδειγμα το Κονγκό, ποιος ρόλος έπαιξε το 2020 στον βιασμό και τη δολοφονία χιλιάδων παιδιών, τα οποία αντικατοπτρίστηκαν στον παγκόσμιο τύπο πολύ αφότου συνέβη;

Είναι ο δολοφόνος φέτος;

Λοιπόν, ποιος είναι ο κύριος δράστης των 100 χιλιάδων πυρκαγιών και της καταστροφής δεκάδων χιλιάδων εκταρίων γης το 2020 στον Αμαζόνιο, τον πνεύμονα του κόσμου;

Τρέφεται η απληστία από την ανθρώπινη άγνοια ή τη θλίψη του φτωχού 2020 στα ξεθωριασμένα ημερολογιακά φύλλα;

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά το τελευταίο κομμάτι του παγετώνα από την Ανταρκτική, τη χώρα των παγετώνων που λιώνουν λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ήταν το μισό μέγεθος του νησιού της Κύπρου. Αυτή τη στιγμή περιπλανήθηκε στο Νότιο Ατλαντικό με αδράνεια, εμποδίζοντας την κυκλοφορία πλοίων.

Ο λόγος είναι φυσικά η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αλλά ποιος δημιουργεί την υπερθέρμανση του πλανήτη; Οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής;

Φυσικά όχι, καθόλου …

Από την άλλη πλευρά, ο παγετώνας Le Mer de Glace, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη και επισκέπτεται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, συνέχισε να συρρικνώνεται το 2020. Οι ειδικοί είναι σίγουροι ότι εάν η τήξη συνεχιστεί, ο παγετώνας βρίσκεται στον τελευταίο αιώνα. Είναι το 2020 ένοχο για την καταστροφή αυτού του φυσικού θαύματος, το οποίο υποχώρησε μόλις 2 χιλιόμετρα πέρυσι;

Η απάντηση είναι προφανής, αλλά ας συνεχίσουμε.

Οι ειδικοί λένε ότι το περασμένο έτος, το 2020, είναι η πιο καυτή χρονιά στην ιστορία. Τα τελευταία 20 χρόνια, έχετε δει 18 ειδήσεις όπως «είχαμε την πιο καυτή χρονιά». Επειδή ο κόσμος μας έχει ζήσει τα πιο καυτά 18 χρόνια στην ιστορία τα τελευταία 20 χρόνια.

Λόγος?

Λόγω των αναγκαίων περιττών εκατομμυρίων αναγκών των ανθρώπων, των χημικών που χρησιμοποιούμε, των ορυκτών καυσίμων, των εργοστασίων, των αερίων του θερμοκηπίου που εκπέμπουμε και πολλές άλλες καταστροφικές δραστηριότητες συνεχίστηκαν καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020, έτσι.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πράγματα που έγραψα παραπάνω δεν θα τελειώσουν βραχυπρόθεσμα ή το 2021.

Αλλά ελπίζω ότι πρέπει να ξεκινήσει κάπου, αυτή η κακή τάση πρέπει να σταματήσει.

Γιατί, για παράδειγμα, το πιστεύετε ή όχι, εάν αυτή η «κακή τάση», η οποία ήταν πολύ πιο εμφανής τα τελευταία 5 χρόνια και συνεχίζεται, συνεχίζεται για άλλα 10 χρόνια, εκτιμάται ότι μέχρι τις αρχές του 2030, τα γεωργικά έσοδα στον κόσμο θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 50%.

Μιλώ για την τρέχουσα απόδοση των γεωργικών καλλιεργειών.

Μιλώ για το ψωμί που τρώμε, το καλαμπόκι που ρίχνουμε γάλα το πρωί και χιλιάδες άλλες κρίσιμες ανάγκες.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει περισσότερη πείνα και περισσότερη μετανάστευση.

Ας μην μιλήσουμε για τη δίψα που θα δημιουργήσει η υπερθέρμανση, εάν το επιθυμείτε, είναι η άνοδος του θαλασσινού νερού ή κάτι τέτοιο.

Με βρίσκει στενό …

Δεν μου αρέσει, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου …

Δεν μου αρέσει να ταπεινώσω και να υποτιμήσω την ανθρώπινη φυλή, η οποία είναι το πιο υπέροχο πλάσμα της φύσης.

Αλλά δεν μου αρέσουν εκείνοι που κάνουν το καλύτερό τους για να το υποτιμήσουν, και εκείνοι που αποστασιοποιήθηκαν από την ανθρωπότητά τους για να τους απομακρύνουν από τον άξιο τόπο τους.

Γι ‘αυτό δεν θεωρώ σωστό να κατηγορώ όλους αυτούς τους καλοπροαίρετους ανθρώπους για την καταστροφή που δημιούργησαν λόγω της άγνοιας και της απληστίας που τους τρέφεται.

Ως κάποιος που πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια, δεν είναι κάτι που υιοθετώ για να ξεχωρίσω ότι κάποιος είναι ανίδεος, είναι πίσω στην εξέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν πρόκειται να σηκωθώ και να φτιάξω ένα ελάφι λέγοντας ότι «η εκπαίδευση είναι απαραίτητη» γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι αδύνατο με τα διαθέσιμα μέσα.

Και λοιπόν?

Νομίζω ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι να γνωρίζουμε την ίδια την κατάσταση προκειμένου να κατανοήσουμε την καταστροφή που δημιουργούμε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όσοι δεν αποκτούν αυτήν την ευαισθητοποίηση μέσω της γνώσης και της γνώσης έχουν κακό δικαίωμα. Δηλαδή, θα μάθουν ζώντας και οδυνηρά.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο, αυτό που θα πω είναι το αρχαίο ρητό ότι «μια ατυχία είναι γιος χιλιάδων συμβουλών».

Η καταστροφή είναι Covid-19, και η αιτία της δεν είναι παρά η κλιματική κρίση που προκαλείται από την ανθρώπινη καταστροφή.

Επομένως, αγαπητοί φίλοι, μάθαμε ζώντας ακριβώς όπως το 2020 σε τι μπορεί να οδηγήσει η κλιματική κρίση, μπορεί να απομακρύνει από τους αγαπημένους μας, μπορεί να μας φυλακίσει στα σπίτια μας, να μας αφήσει άνεργους, να τρελαθούμε και να προκαλέσουμε πολύ περισσότερα προβλήματα.

Τελικά, ο ιός είναι γεμάτος ιστορίες επιτυχίας όπου, κοιτάζοντας την ανθρώπινη ιστορία, μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να τον πολεμήσουμε, να τον νικήσουμε.

Αλλά τι γίνεται με αυτά που δεν μπορούμε να χειριστούμε;

Για παράδειγμα, είναι δυνατόν να σοβάρετε τον ήλιο με λάσπη; Δεν.

Γι ‘αυτό νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την κακή τάση, τουλάχιστον να αρχίσουμε να την τερματίζουμε.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που εύχομαι για το 2021.

Τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.

Ευτυχισμένο το νέο έτος…

.Source