Είναι η Κροατία Προγραμματισμός Covid Passport Εισαγωγή για Καλύτερη Τουριστική Περίοδο;

22 Φεβρουαρίου 2021 – Σχεδιάζει η Κροατία την εισαγωγή του Covid με σκοπό να διευκολύνει μια λιγότερο αγχωτική τουριστική σεζόν φέτος; Η κίνηση θα έβλεπε τη χώρα να έχει μια πιο σταθερή κατάσταση και μια εξαιρετικά αναγκαία ώθηση από τον ισχυρότερο οικονομικό της κλάδο.

Όπως γράφει ο Poslovni Dnevnik / Marija Crnjak, η Κροατία εργάζεται σε διμερείς συμφωνίες για τη διευκόλυνση της διέλευσης των συνόρων της για όσους εμβολιάστηκαν κατά του νέου κορανοϊού, χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάσει αρνητικό τεστ PCR, προκειμένου να διευκολυνθεί η ευκολότερη κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, Νταβόρ Ο Μποζινόβιτς, επικεφαλής του Εθνικού Αρχηγείου Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε την Παρασκευή.

“Αυτό είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα, διότι στην Ευρώπη πιστεύουν ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις σε αυτή τη βάση. Και θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε και να οργανωθούμε πρακτικά. Έχουμε ήδη μιλήσει με το Υπουργείο Τουρισμού Από τη μία πλευρά, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αποφασίσουμε συγκεκριμένα ή να τρέξουμε προτού μπορέσουμε να περπατήσουμε. Αυτές οι συνομιλίες θα δουν την κατάσταση να εξετάζεται πιο βαθιά και θα δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε μια καλύτερη τουριστική σεζόν αυτό το καλοκαίρι από αυτήν που εμείς πέρυσι », διαβεβαίωσε ο Μπόζινοβιτς.

Όπως έκτοτε μάθαμε ανεπίσημα, θα πραγματοποιηθεί αύριο συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC) σχετικά με το θέμα των διαβατηρίων Covid, προκειμένου να καθοριστεί το συντομότερο δυνατό πώς οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν εντός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πέρα για αναψυχή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όταν πρόκειται για την Κροατία που σχεδιάζει εισαγωγές διαβατηρίων Covid, η χώρα έχει καθυστερήσει ακόμη και να μιλήσει πολύ για το θέμα και, αντίθετα, καθόταν πίσω και περιμένει μια κοινή λύση της ΕΕ πριν εξετάσει αυτό που ορισμένοι θεωρούν ως αμφιλεγόμενο θέμα. Αυτή είναι η αντίθετη κίνηση ορισμένων άλλων κρατών μελών της ΕΕ που έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες με τις αγορές τους.

Η κοντινή Ελλάδα, η οποία ήταν η πρώτη που έθεσε το ζήτημα των διαβατηρίων Covid σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης μόλις πριν από ένα μήνα, έχει μέχρι τώρα υπογράψει συμφωνία με το Ισραήλ, καθώς και με την Κύπρο, και τώρα ανακοινώνει συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο , καθώς το νησιωτικό έθνος της Βόρειας Ευρώπης φέρνει τεράστια κίνηση στην Ελλάδα κάθε χρόνο.

Το βασικό ζήτημα που ελπίζουν και θέλουν να αντιμετωπίσουν τα διαβατήρια Covid είναι το ζήτημα του κόστους, το οποίο θα είναι υψηλό για όλους εκείνους που συνήθως θα πρέπει να δοκιμαστούν πριν και μετά το ταξίδι τους χωρίς ένα, εκτός εάν απορριφθούν τέτοιες απαιτήσεις.

Για τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές πληροφορίες, προσθέστε σελιδοδείκτη στο κύριο άρθρο ταξιδιωτικών πληροφοριών, το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

Διαβάστε την κροατική ταξιδιωτική ενημέρωση στη γλώσσα σας – τώρα διαθέσιμη σε 24 γλώσσες.

Γίνετε μέλος της κοινότητας Total Croatia Travel INFO Viber.

.Source