Είναι η 23η Απριλίου δημόσια αργία ή μισή μέρα; Είναι η Εθνική Ημέρα Κυριαρχίας και Παιδιού στις 23 Απριλίου μισή ημέρα, αργία και ποια μέρα;

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η 23η Απριλίου 1920 είναι η ημερομηνία κατά την οποία άνοιξε η Πρώτη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, που αντιπροσωπεύει τη βούληση του τουρκικού έθνους, και κήρυξε την κυριαρχία του τουρκικού λαού. Η «Εθνική Κυριαρχία και Ημέρα του Παιδιού στις 23 Απριλίου» έχει μεγάλη σημασία για την υπενθύμιση σε ολόκληρο τον κόσμο ότι δίδονται μηνύματα αδελφοσύνης και ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται χέρι-χέρι και αδελφικά. Κατέχοντας μια σημαντική θέση στις καρδιές του τουρκικού έθνους ως μια αναλλοίωτη έκφραση της ανεξαρτησίας του, η εθνική κυριαρχία και η παιδική ημέρα της 23ης Απριλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στη χώρα μας, στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, στους ξένους εκπροσώπους μας, σε όλους τους θεσμούς και τα σχολεία μας , και αντιπροσωπεύει την ενωμένη έκφραση της εθνικής μας ενότητας.

Ο Atatürk αποφάσισε να γιορτάσει την «23 Απριλίου» ως αργία στις 23 Απριλίου 1924. Πέντε χρόνια μετά από αυτήν την ημερομηνία, στις 23 Απριλίου 1929, ο Atatürk έδωσε αυτές τις διακοπές σε παιδιά και η 23η Απριλίου γιορτάστηκε για πρώτη φορά ως Ημέρα του Παιδιού το 1929. Το 1979, με τη συμμετοχή έξι χωρών για πρώτη φορά, σε αυτήν την εθνική εορτή, την οποία μεταφέραμε στη διεθνή διάσταση, παρευρέθηκαν τα παιδιά ξένων χωρών, τα οποία είναι οι φιλοξενούμενοι τούρκων παιδιών, που προέρχονται από περισσότερες από 40 χώρες κατά μέσο όρο κάθε χρόνο. δώρα διακοπών σε παιδιά που φεστιβάλ στον κόσμο και αυτή είναι η πρώτη και μοναδική χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο, που μοιράζεται την Τουρκία.

.Source