Είναι η 23η Απριλίου δημόσια αργία; Θα γίνουν ιδιωτικές και δημόσιες αργίες; Πόσες ημέρες κλείνουν τα σχολεία στις 23 Απριλίου;

Το Κοινοβούλιο άνοιξε στις 23 Απριλίου 1920 και η Τουρκία έχει κηρύξει την ανεξαρτησία της. Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ εξασφάλισε ότι αυτή η ημέρα γιορτάζεται ως Ημέρα του Παιδιού στις 23 Απριλίου 1924. Η 23η Απριλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο με διάφορες δραστηριότητες και παραστάσεις από παιδιά. Λοιπόν, είναι η αργία στις 23 Απριλίου;

ΕΙΝΑΙ Η 23η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η 23η Απριλίου Εθνική Κυριαρχία και Παιδική Ημέρα ανακηρύχθηκε επίσημη αργία. Εκτός από τα σχολεία, δημόσια ιδρύματα και οργανισμοί θα είναι επίσης διακοπές την Παρασκευή. Τα ιδιωτικά ιδρύματα που θα συνεχίσουν να εργάζονται θα πρέπει να καταβάλουν στους μισθωτούς τους υπερωρίες για τις 23 Απριλίου.

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗ;

22 Απριλίου δεν ανακηρύχθηκε δημόσια αργία.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η 23η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;

Η Εθνική Ημέρα Κυριαρχίας και Παιδιού, η Δημοκρατία της Τουρκίας και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι ένα από τα επίσημα πανηγύρια. Ο ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας και τα παιδιά του κόσμου είναι ένα δώρο στον πρώτο πρόεδρο, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Κάθε 23 Απριλίου, τα παιδιά του κόσμου γιορτάζουν μαζί την Εθνική Κυριαρχία και την Ημέρα του Παιδιού.

Η 23η Απριλίου είναι η πρώτη παιδική γιορτή στον κόσμο. Παιδιά από ξένα έθνη συμμετέχουν επίσης σε αυτές τις γιορτές του φεστιβάλ, τις οποίες η Atatürk παρουσίασε στα τούρκικα παιδιά. Ο Atatürk εκτιμούσε πολύ τα παιδιά, συνήθιζε να επισκέπτεται σχολεία, να ακούει μαθήματα και να κάνει ερωτήσεις στα ταξίδια του. “Τα μικρά του σήμερα είναι τα μεγάλα του αύριο.” Ο Ατατούρκ, που είπε, ξεκίνησε την παράδοση να αφήνει τη διοίκηση στους μαθητές κατά τη διάρκεια της γιορτής. Τα διοικητικά συμβούλια, των οποίων οι διοικητικές μονάδες εκλέγονται στις 23 Απριλίου, αφήνονται στα παιδιά για λίγο. Αυτή η υπέροχη παράδοση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. 23 Απριλίου κάθε χρόνο στην Τουρκία είναι μια γιορτή για όλη την περιοχή. Τα παιδιά δίνουν ομιλίες και διαβάζουν ποιήματα σε τελετές.

Source