Είναι η 23η Απριλίου δημόσια αργία, τι ημέρα συμπίπτει; 2021 Γιορτάζει φέτος η Εθνική Κυριαρχία και η Ημέρα του Παιδιού στις 23 Απριλίου;

Η 23η Απριλίου Εθνική Κυριαρχία και Παιδική Ημέρα είναι επίσημη αργία στην Τουρκία Είναι Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021.

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ

23 Απριλίου 1920 είναι η ημερομηνία κατά την οποία άνοιξε η Πρώτη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, που αντιπροσωπεύει τη βούληση του τουρκικού έθνους, και κήρυξε την κυριαρχία του τουρκικού λαού.

Στις 23 Απριλίου 1924, ο Atatürk αποφάσισε να γιορτάσει την «23 Απριλίου» ως αργία. Πέντε χρόνια μετά από αυτήν την ημερομηνία, στις 23 Απριλίου 1929, ο Atatürk χαρίζει αυτές τις διακοπές στα παιδιά και η 23η Απριλίου γιορτάστηκε για πρώτη φορά ως Ημέρα του Παιδιού το 1929. Το 1979, αυτή η εθνική εορτή, την οποία μεταφέραμε στη διεθνή διάσταση με τη συμμετοχή έξι χωρών για πρώτη φορά, παρευρίσκονται στα παιδιά ξένων χωρών, που είναι οι φιλοξενούμενοι τούρκων παιδιών, από περισσότερες από 40 χώρες κατά μέσο όρο κάθε έτος. δώρα διακοπών σε παιδιά που φεστιβάλ στον κόσμο και αυτή είναι η πρώτη και μοναδική χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο, που μοιράζεται με την Τουρκία …

Κατέχοντας το πιο σημαντικό μέρος στις καρδιές του τουρκικού έθνους ως την αναλλοίωτη έκφραση της ανεξαρτησίας του, η 23η Απριλίου Εθνική Κυριαρχία και Παιδιά γιορτάζεται κάθε χρόνο στη χώρα μας και στο εξωτερικό εκπρόσωποι, όλα τα ιδρύματα, τα σχολεία και κάθε σπίτι μας, και εκπροσωπεί το ενωμένη έκφραση της εθνικής μας ενότητας.

Στη σκέψη του μεγάλου ηγέτη Ατατούρκ, τα παιδιά είναι το μέλλον του έθνους. Ως έκφραση της ακλόνητης εμπιστοσύνης του και της μεγάλης αγάπης για αυτούς, έδωσε στα παιδιά μας την εθνική εορτή μας, στις 23 Απριλίου. Η 23η Απριλίου είναι μια σημαντική ευκαιρία για να μάθουμε τις περήφανες σελίδες της ιστορίας μας από τις νέες γενιές και να αυξήσουμε τους νέους Ρεπουμπλικανικούς φρουρούς στους οποίους θα εμπιστευτούμε τη συνέχιση του τουρκικού κράτους με αυτήν την επίγνωση.

Συγχαρητήρια στο έθνος μας και σε όλα τα παιδιά.

.Source