Είναι καιρός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναθεωρήσει όλες τις αλήθειες που πιστεύει ότι πιστεύει.

Ηγέτης του Μελλοντικού Κόμματος Αχμέτ Νταβούτογλου στη δήλωσή του “Ποιος κακή χρήση αυτών των πόρων; μίλησε.

Από τον λογαριασμό Twitter του Davutoğlu «Ένας υπουργός έρχεται, ένας υπουργός πηγαίνει · στο σύστημα της Προεδρικής Κυβέρνησης, η ευθύνη ουσιαστικά ανήκει στον ίδιο τον Πρόεδρο!» Ένα βίντεο κοινοποιήθηκε με τη σημείωση.

Σε βίντεο “Η μόνη μόνιμη αρχή εδώ είναι η Προεδρία, το μόνο μόνιμο πρόσωπο είναι ο ίδιος ο κ. Πρόεδρος.” είπε ο Νταβούτογλου «Είναι σαν η αντίληψη ότι αυτή η περίοδος τελειώνει όταν αλλάζει ο υπουργός, ξεκινά μια άλλη περίοδος είναι μια πολιτική χειραγώγηση. Ποιος έχει κάνει κατάχρηση αυτών των πόρων; μίλησε.

“Ποιος παραβίασε το νόμο και ποιος θα μεταρρυθμίσει;”

“Πρώτα απ ‘όλα, είναι καιρός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναθεωρήσει όλες τις αλήθειες που πιστεύει ότι πιστεύει.” Χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις Davutoğlu «Θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις, λέει ο κ. Πρόεδρε, ποιος παραβίασε το νόμο και ποιος θα μεταρρυθμίσει; Έχει φτάσει σε σημείο ότι σε αυτό το σύστημα, όλες οι εξουσίες συγκεντρώνονται σε ένα μέρος, ενώ η Προεδρία αποκλείεται όταν πρέπει να λογοδοτούν αυτές οι αρχές. Υπάρχει πρόβλημα του συστήματος. Προτείνουμε το μοντέλο Ενισχυμένου Κοινοβουλευτικού Συστήματος. είπε.

Source