Είναι μια μακρά περίοδος αποικιοκρατίας, όχι ένα χρόνο πίσω

σε μια εποχή που οι περιφερειακές πολιτικές εντάσεις και ξέσπασμα ένοπλων συγκρούσεων έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο στην Τουρκία. Αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσει αβεβαιότητες σχετικά με το μέλλον. Το συνεχιζόμενο χάος στη Συρία και τη Λιβύη ήταν ο προάγγελος μιας νέας διάλυσης στη γεωγραφία μας. Η Τουρκία και η Συρία διαδρόμους του τρομοκράτη έφτασαν στη Μεσόγειο, αλλά είχαν εξοργίσει το libdlib’t σε μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Με την παρέμβαση του στρατού μας πριν ξεκινήσει η επιδημία, μια πιθανή καταστροφή προλήφθηκε στο τελευταίο καταφύγιο των συριακών αντιπάλων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπήρξε μια διαδικασία διάλυσης στη Λιβύη. Το χάος με επίκεντρο τη Συρία ήταν ένα παράδειγμα της γεωγραφικής μας ανάληψης από μέσα, και ακόμη και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν απαιτούσε τεράστιο κόστος. Ωστόσο, η Τουρκία έχει μια σειρά συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης στη Λιβύη, ήταν ο προάγγελος της νέας εποχής. Το πρόβλημα της Λιβύης θα μπορούσε να αποκτήσει διαστάσεις σε αντίθεση με τα προηγούμενα.

Η Τουρκία συμμετείχε άμεσα στο ζήτημα της Λιβύης. Αυτό ήταν ένα σημάδι αποφασιστικότητας τόσο για το μέλλον της Λιβύης όσο και για την παρουσία μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Λιβύη, όπως η Γαλλία που θέλει να παραδοθεί επειδή οι παραδοσιακές αποικιακές δυνάμεις, αφενός, ενώ από την άλλη, η Τουρκία, για να διασφαλίσει την παρουσία τους στην Αφρική, ήθελε να φυλακίσει την Ανατολία. Αυτό ήταν ένα μεγάλο σχέδιο για να εξηγήσει τη γαλλική χειραγώγηση του Haftar στη Λιβύη. Η Τουρκία κράτησε ανοιχτά κανάλια διαπραγμάτευσης μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά η Γαλλία, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, με την υποστήριξη των δυνάμεων της εβδομάδας, αντέχουν τα ΗΑΕ στην Τρίπολη. Η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη θα μπορούσε ακόμη και να είχε χάσει τη σημασία της. Η Τουρκία βρισκόταν σε σταυροδρόμι, μην διστάσετε να δείξετε ότι η στρατιωτική επέμβαση ήταν απαραίτητη σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν» επαναλαμβανόταν συχνά κατά τη διάρκεια της επιδημίας, ειδικά στις ημέρες που η Τουρκία έδειχνε τη δέσμευσή της για το υψηλότερο επίπεδο συμβάντων τάσης στη Λιβύη. Το σταυροδρόμι σημείωσε μια αξιοσημείωτη διαφοροποίηση από τους προηγούμενους τρόπους πολιτικής. Το ξέσπασμα ήταν ένα παγκόσμιο πρόβλημα όπως ολόκληρος ο κόσμος μαζί με τον αγώνα για ύπαρξη στην Τουρκία. Ενώ υπήρχε ένας αδυσώπητος αγώνας ενάντια στην επιδημία στο εσωτερικό, ήταν απαραίτητο να σταματήσει η μεγάλη διάλυση που θα μπορούσε να επηρεάσει την Αφρική, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, τη Συρία και την Ανατολία ταυτόχρονα. Το σταυροδρόμι θα έδειχνε αν ήμασταν μια υπέροχη πολιτεία ή όχι. Η Τουρκία, ο İdlib’t δεν είχε δείξει ότι οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι με τη γεωγραφία, αλλά δεδομένου ότι τα προβλήματα σε περιοχές που απέχουν μεταξύ τους δεν απάντησαν στο ερώτημα αν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Η Τουρκία μπορεί να λυθεί στη Λιβύη ήταν ανίσχυρη στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά η ισχυρή υποστήριξη της Τουρκίας για την αντεπίθεση άρχισε στις δυνάμεις Haft στην Τρίπολη, ηττήθηκαν. Αυτό; Μαζί με τη Γαλλία, αυτό σήμαινε ότι η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ έχασαν.

Κατά την περίοδο της επιδημίας, έγινε επίσης ιστορία της αποικιοκρατίας με την υπόσχεση ότι τίποτα δεν θα είναι παλαιό. Οι δομές που έχουν αποκτήσει μια ισχυρή θέση στη γεωγραφία μας κλίνει ενάντια στα αυτοκρατορικά κέντρα άρχισαν να βιώνουν ένα μεγάλο σοκ. Μπορούμε να δούμε τις 15 Ιουλίου 2016 ως αφετηρία. Η FETÖ πρόδωσε επίσης τη γεωγραφία μας. Το Haftar και τα ΗΑΕ δεν ήταν διαφορετικά από το FETO. Έδρασαν επίσης μαζί με εξαρτώμενες δομές όπως το PKK-PYD. Είναι σημαντικό ότι η Αρμενία ανέλαβε δράση για να προκαλέσει ένα νέο χάος στον Νότιο Καύκασο αφού γίνει αντιληπτό ότι η απώλεια του Χαφτάρ. Εργάστηκαν επίσης στην υπηρεσία των αυτοκρατορικών κέντρων. Αυτή είναι μια αλήθεια που καθορίζεται από τις δηλώσεις των Αρμενίων. Η συμμετοχή τρομοκρατικών ομάδων PKK-PYD στον πόλεμο από την Αρμενία πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της ιστορίας της αποικιοκρατίας.

Η επιδημία της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο παραδόθηκε μόλις αγόρασε ένα μεγαλύτερο χάος από τους προκατόχους τους, και θέλουν να ρίξουν στον Νότιο Καύκασο σε αδιέξοδο. Προφανώς, δεν μπορούσαν να δουν ότι οι Τούρκοι του Αζερμπαϊτζάν περνούσαν μια αξιοζήλευτη περίοδο προετοιμασίας. Ήταν τώρα η σειρά των αποικιακών δυνάμεων να αποφευχθούν. αρκετά διαφορετικό το ένα από το άλλο στην περιοχή της Τουρκίας, ένα αδιέξοδο με διαφορετική δύναμη μεταξύ τους και αναγκάστηκε να απελπιστεί αλλά απέτυχε να επιτύχει τους στόχους του. Παρεμπιπτόντως, το Αζερμπαϊτζάν αυξάνεται ως περιφερειακή δύναμη στον Νότιο Καύκασο. Αυτό δείχνει ότι οι Τούρκοι του Αζερμπαϊτζάν είναι προετοιμασμένοι για τη νέα εποχή με φιλόδοξο τρόπο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή είναι μια νέα ιδέα στην τουρκική ιστορία.

Η Τουρκία και οι γεωγραφικές δομές έχουν συνηθίσει να λαμβάνουν από το εσωτερικό, δεν τα παρατήρησαν κατά τη διάρκεια των εστιών δείχνουν ότι η τοπική και η εθνική εχθρότητα. Αυτό δείχνει ότι αυτό που απομένει δεν είναι ένα έτος, αλλά μια μακρά περίοδος αποικιοκρατίας. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλο νόημα για τις εξαρτώμενες δομές να επιτεθούν ακατάπαυστα.

.Source