Είναι ο αρχιεπίσκοπος ψεύτης; – Σάλος από τις αποκαλύψεις για τον φλερτ του Αναστασιάδη μεταξύ των δύο χωρών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Voskeberan II, Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία.

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου του Voskeberd χθες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης του μίλησε για τη λύση των δύο κρατών ανατράπηκε. Σε μια συνέντευξη με την εφημερίδα «Πολίτης» χθες, ο ηγέτης της Εκκλησίας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο Κυπριακό, λέγοντας ότι «ο Πρόεδρος μας είπε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ότι βλέπει μια λύση μεταξύ των δύο κρατών,« διαφωνώ έντονα μαζί του ».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της αξιολόγησής του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άλλαξε γνώμη, προσθέτοντας ότι η ΕΕ δεν θέλει κατ ‘αρχήν μια τέτοια λύση. Άλλωστε, εάν γίνουν δύο κράτη, η Κύπρος θα πλημμυρίσει από Τούρκους από την Τουρκία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απάντησε στην έκθεση του Αρχιεπισκόπου Voskeberd με γραπτή δήλωση, στην οποία αρχικά δήλωσε ότι είχε αρκετές συναντήσεις με τον Πρόεδρο από τον Ιούλιο του 2017.

Η δήλωση ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του ανέλυσε τους λόγους για τον κατακερματισμό του συνεδρίου, ο οποίος ήταν το αποτέλεσμα του ισχυρισμού της Τουρκίας για τις ελληνοκυπριακές απαιτήσεις ασφαλείας, καθώς και τη βιωσιμότητα της λύσης, η οποία, με βάση αυτούς τους ισχυρισμούς, κατάργησε ουσιαστικά την πολιτική ισότητα υπέρ των Κυπρίων. Τούρκοι և Τουρκία. Όσον αφορά το υπό συζήτηση θέμα, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του διαλόγου μετά από μία από τις συναντήσεις, ανέλυσε τις προθέσεις της Τουρκίας ότι υπάρχει κοινή αντίληψη ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή λύση δύο κρατών, καθώς ένα τέτοιο καθεστώς από τον ΟΗΕ και την ΕΕ θα βλάψει επίσης Η ασφάλεια του Ελληνισμού στην Κύπρο. “

Μετά την ανακοίνωση, ο Ν. Ο Αναστασιάδης λυπάται που “αν από ολόκληρο το διάλογο η ευτυχία Του επιτρεπόταν να γίνει αντιληπτή διαφορετικά από τη θέση μου. “Εξάλλου, στις πολλές συναντήσεις που ακολούθησαν, όπως λέει, ήξερε ότι δεν ήμουν υπέρ αυτών των θέσεων.” Στο τρίτο και τελευταίο σημείο της γραπτής του δήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι παραμένει σταθερός στις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2017, Οι θέσεις της ελληνικής πλευράς παραμένουν αμετάβλητες. “με σκοπό τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Crans Montana, τη βάση της κοινής δήλωσης στο Βερολίνο, στις 25 Νοεμβρίου 2019.”

Άνδρος Κυπριανού. Ο πρόεδρος ψεύδεται

Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε αμέσως. Σχετικά με το ΑΚΕΛ, ο Άνδρος Κυπριανού, ο οποίος έγραψε στο Twitter: Επιβεβαιώνονται δύο πικρές αλήθειες (πάλι). 1. Ο Πρόεδρος ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι δεν έχει συζητήσει ποτέ λύση δύο κρατών. “Για πρώτη φορά στην ιστορία, όχι μόνο ξεπέρασε το μυαλό του Προέδρου, αλλά το συζήτησε επίσης με διαφορετικούς ανθρώπους – να δωρίσει το ήμισυ της Κύπρου στην Τουρκία.”

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Άνδρος Κυπριανού և, γενικά, το ΑΚΕΛ έχει επανειλημμένα αναφερθεί στις αναφορές διαφόρων πολιτικών (Κύπριων-ξένων) που συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο ή επικοινώνησαν με πράκτορες που συναντήθηκαν με τον Ν. Επιβεβαιώθηκε με τον Αναστασιάδη ότι συζήτησαν για το ζήτημα μιας λύσης δύο κρατών. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mlut av Avusoglu είχε δηλώσει δημοσίως πολλές φορές ότι είχε συζητήσει το θέμα με τον Ν. Με τον Αναστασιάδη, և Ο Πρόεδρος δεν είναι αρνητικός. Η δήλωση έγινε από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ μετά την άτυπη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 3 Νοεμβρίου.

Ο Τούρκος ηγέτης της Κύπρου ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι είχε παρουσιάσει στον Πρόεδρο μια λύση των δύο κρατών, և Ν. Ο Αναστασιάδης δεν ήταν καθόλου αρνητικός. Αναφέρεται επίσης ότι σε όλες τις περιπτώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνείται τα μηνύματα.

Κούσιος. Ο πρόεδρος δεν έχει στο μυαλό του δύο κράτη

“Ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν έχει καμία λύση για δύο κράτη στο μυαλό του”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Astra. Απαντώντας στη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομ χθες ότι ο πρόεδρος του είχε μιλήσει για λύση δύο κρατών, ο Κυριάκος Κούσιος είπε στην Πρωινή Έκδοση ότι είμαστε εμπλεγμένοι σε περιττές αντιπαραθέσεις με περιττές δηλώσεις.

Ο Κυριάκος Κούσιος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διευκρινίσει επανειλημμένα ποια λύση προωθεί στο Κυπριακό, μπορεί να φανεί μέσα από τις θέσεις που παρουσίασε η Κυπριακή πλευρά στον ΟΗΕ. Μετά το Crans Montana, δηλαδή, η λύση βασίζεται στο DDO. Πρόσθεσε ότι ένα μήνα μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Πρόεδρος παρουσίασε ένα έγγραφο στον Γενικό Γραμματέα. ΟΗΕ, όπου δήλωσε ότι η προτιμώμενη λύση του είναι η λύση DDO. Στην ερώτηση εάν όλοι όσοι αναφέρθηκαν σε αυτό το ζήτημα ήταν λάθος ή δεν τους κατάλαβαν, ο Πρόεδρος είπε, ο κ. Κούσιος είπε ότι είναι προφανές ότι δεν τον καταλάβαιναν. Σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλοί που μιλούν για τον πρόεδρο και λένε το ίδιο πράγμα, ο κ. Κούσιος είπε ότι είναι καιρός για εκείνους που το λένε να σταματήσουν να τα λένε.

Άριστος. Αν ο Χριστόφιας το έκανε αυτό, θα αποκαλούταν προδότης

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε για το οποίο είχε διαμαρτυρηθεί το ΑΚΕΛ, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συζητήσει τη λύση των δύο κρατών σε διαφορετικά στάδια. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε στο Astra, υπενθυμίζοντας ότι εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο ΑΚΕΛ, άλλοι έλεγαν τα ίδια πράγματα.

Αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε ή δεν έκανε αυτό που έκανε ο Δημήτρης Χριστόφιας, πρόσθεσε, οι πατριώτες θα τον αποκαλούσαν προδότη. Υπενθύμισε επίσης ότι όταν το ΑΚΕΛ είπε αυτά τα πράγματα, οι διευθυντές απάντησαν ότι το ΑΚΕΛ μιλά Τουρκικά.

Τώρα, πρόσθεσε ο κ. Νταμιάνου, ο Πρόεδρος έχει φτάσει στο σημείο να αναρωτηθεί ο στενός συνεργάτης του, ο Αρχιεπίσκοπος.

Υπενθύμισε επίσης ότι ο Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει πολλές αποτυχίες στο Κυπριακό, από τη δήλωσή του για το Κυπριακό EZ έως τις δηλώσεις για μια αποκεντρωμένη ομοσπονδία.
Κύριος. Ο Νταμιάνου σημείωσε ότι το πιο προκλητικό είναι ότι ο Πρόεδρος έκανε όλα αυτά όταν αντιτάχθηκε στον Μουσταφά Ακίτσι, όχι στον Έρσιν Τατάρ, ο οποίος είναι υποστηρικτής μιας λύσης δύο κρατών.

Ακολουθήστε μας στις Ειδήσεις Google!


Source