Είναι σημαντικό ότι αυτή η απόφαση ελήφθη την πρώτη εβδομάδα του Ραμαζανιού.

Πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar.

Ο Υπουργός Çavuşoğlu, σχετικά με την ερώτηση σχετικά με τα σκανδαλώδη λόγια του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Δένδια στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, “Έχουμε επίσης εκφράσει τις σκέψεις μας για τη μείωση της έντασης με καλοσύνη. Αλλά μετά από ένα ορισμένο σημείο της συνέντευξης τύπου, ο κ. Δέντιας να κατηγορήσω τη χώρα μου με ψευδείς κατηγορίες. Τι δείχνει αυτό; Σημαίνει «Θέλω να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα». Αν πίστευαν επίσης σε αυτήν τη μαξιμαλιστική κατανόηση, τον λεγόμενο χάρτη της Σεβίλλης, δεν έχει νόημα να φτάσουμε κάπου. έχουν μετατρέψει αυτόν τον χάρτη της Σεβίλλης σε κουρέλια. Έχουμε δείξει ότι δεν είναι έγκυροι. χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Στιγμιότυπα από τα σχόλια του Ersin Tatar:

Δεν είναι μια πολιτική που αναπτύχθηκε σε μια μέρα. Υπάρχουν χρόνια αγώνα πίσω από αυτήν την πολιτική. Τι λέμε στον κόσμο σε αυτό το σημείο; Είμαστε ξεχωριστοί άνθρωποι. Η κυριαρχία μεταφέρεται σε δύο λαούς.

Εάν πρόκειται να επιτευχθεί συμφωνία στην Κύπρο με δικαίωμα ελεύθερης ανεξαρτησίας στην αυτοδιάθεση και ελεύθερη σκέψη, ο Τουρκοκύπριος λαός φυσικά θα θέλει να συνάψει συμφωνία με το δικό του κράτος.

Στην παλιά αντίληψη, υπήρχε μόνο ένα στοιχείο κυριαρχίας, αν και ομοσπονδιακό. Χρησιμοποιήθηκαν κυρίαρχες λέξεις, για μένα ήταν ένα είδος ανοησίας. Το σημαντικό είναι η ανεξαρτησία. Η πατρίδα του τουρκοκυπριακού λαού την αξίζει με την υποστήριξη της Τουρκίας. Μπορεί να είναι μια συμφωνία με τη συνεργασία δύο κυρίαρχων και ανεξάρτητων κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα.

Burr πρέπει να ληφθεί όταν η ΕΕ δεν σκοπεύει να κάνει θυσίες εδώ στην Τουρκία. Ο Τουρκοκύπριος λαός πάντα φροντίζει για την υποστήριξη της μητέρας πατρίδας που έχει εκτιμήσει η Τουρκία. Η εγγύησή σας είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Η κυριαρχία μας, η ανεξαρτησία μας και ο εγγυητής της Τουρκίας μας είναι απαραίτητες για εμάς. Με αυτήν την κατανόηση, πηγαίνουμε στη Γενεύη.

Στιγμιότυπα από τις δηλώσεις του Mevlüt Çavuşoğlu:

Όπως είπε ο κ. Πρόεδρος Ersin Tatar, σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν να επανεξετάσει τις προετοιμασίες μας πριν από την ανεπίσημη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών 5 + 1. Είχαμε εξαιρετικά χρήσιμες συναντήσεις.

Φυσικά, δεν καταλήξαμε σε αυτήν την άποψη μια νύχτα. Η δικοινοτική ομοσπονδιακή λύση για χειροκίνητη προσπάθεια από την Τουρκία παρουσιάστηκε σε όλες τις πλατφόρμες. Ενώ το ελληνο-ελληνικό δίδυμο φαινόταν να θέλει αυτή τη λύση, απέρριψαν την ισότητα των Τουρκοκυπρίων στο τέλος της ημέρας. Δεν θέλουν να μοιραστούν ούτε δύναμη ούτε ευημερία. Τίποτα δεν άλλαξε τα τελευταία 4 χρόνια.

Στην πολιτική διαδικασία, την προσεχή περίοδο, στις διαπραγματεύσεις, βλέπουμε ότι θέλουν να επιβάλουν ξανά το μοντέλο της ομοσπονδίας επισημαίνοντας τις αποφάσεις του UNSC που είναι ξεπερασμένες και δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του τουρκοκυπριακού λαού. Δεν έχει νόημα να υπαγορεύουμε αποφάσεις που δεν έχουν καμία χρησιμότητα ή όχι, και παραμέτρους που βασίζονται πλέον στο status quo. Ποιος είναι ο λόγος για την επιβολή του αδύνατου;

Σε όλες τις δηλώσεις που κάναμε στο Crans-Montana μετά την ανατροπή της ελληνικής πλευράς, είπαμε επανειλημμένα ότι δεν θα διαπραγματευόμαστε πλέον την ομοσπονδία. Πιστεύουμε ότι δεν θα χάσουμε πλέον χρόνο για μια ομοσπονδιακή λύση και θα πρέπει να συζητηθούν νέες ιδέες. Αποκαλύπτουμε ένα δίκαιο, μόνιμο, βιώσιμο όραμα στο πλαίσιο των γεγονότων στο νησί. Αυτό το όραμα είναι ότι οι δύο πολιτείες του νησιού συνεργάζονται βάσει της κυριαρχικής ισότητας και γνωρίζονται αμοιβαία.

AYM’NİN KUR’AN KURSLARI KARARI

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τη συνέντευξη τύπου, ο Çavuşoğlu έδωσε την ακόλουθη εισαγωγή για τη συζήτηση μαθημάτων Κορανίου:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό Ersin Taner για την ευαισθησία τους. Κάθε χώρα σέβεται την αρχή της ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος και τον δεσμευτικό χαρακτήρα της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει να μην επικρίνουμε απόφαση του δικαστηρίου. Επικρίνω. Αυτή η απόφαση είναι ιδεολογική απόφαση. Δεν είναι απόφαση που λαμβάνεται σύμφωνα με το Σύνταγμα ή τις διατάξεις του. Οι εξηγήσεις που καθοδηγούν αυτήν την απόφαση και τις επεκτάσεις της είναι σαφείς.

Source