Είναι τα εμπάργκο που επιβάλλονται στην ΤΔΒΚ που είναι εκτός ηλικίας

Ο Αντιπρόεδρος Fuat Oktay ήρθε στην ΤΔΒΚ για να πραγματοποιήσει επίσημες συνομιλίες. Ο Οκτάι έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ. Ο Οκτάι και ο Τατάρ πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση.

Ο Οκτάι δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά στην Κύπρο καλεί λύση, διπλωματία, δικαίωμα και δικαιοσύνη, αλλά μιλούν για αφομοίωση και αναχρονισμό, «Αυτό που είναι εκτός ηλικίας είναι τα εμπάργκο που επιβάλλονται στην ΤΔΒΚ. Η πραγματική αρχαιότητα είναι ότι οι Τουρκοκύπριοι, που είναι το κύριο στοιχείο του νησιού από το 1571, αγνοούνται ακόμη το 2021 ».

Ο Οκτάι ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας ότι έφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του τουρκικού έθνους στον λαό της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και είπε: «Κατά τη διήμερη επίσκεψή μας, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Ανακοίνωση, Προϊστάμενος Γραφείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Αντιπρόεδρος του Κόμματος ΑΚ, Σχετικοί Αναπληρωτές Υπουργοί και Τουρκική Ένωση Δήμων σημαντικών συνομιλιών με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ και θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις. Είχαμε μια πολύ καρποφόρα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Τατάρ, και πραγματοποιήσαμε αξιολογήσεις σχετικά με τα θέματα της κοινής μας ατζέντας. Συζητήσαμε για το άνοιγμα του Varosha και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά το Κυπριακό, την εθνική μας υπόθεση. Αξιολογήσαμε τα βήματα που θα λάβουμε με συναίνεση στην προσεχή περίοδο. Επιπλέον, οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και του Covidien-19, ανταλλάξαμε απόψεις για έναν κοινό αγώνα. ” είπε.

Στην Τουρκία, η πατρίδα και η εγγυητική χώρα, τα δικαιώματα και ο νόμιμος αγώνας υποστηρίζουν οι Τουρκοκύπριοι λαοί, καθώς αυτό μέχρι σήμερα για να κάνει το ρόλο του τότε η ηχογράφηση θα συνεχιστεί Οκτάι, “Δίνουμε πλήρη υποστήριξη στην κυβέρνηση της ΤΔΒΚ στον Marash. Μετά από αυτό, θα συνεχίσουμε την υποστήριξή μας υπό όλες τις συνθήκες. Χαιρετίζουμε την απόφαση της Προεδρίας και της κυβέρνησης να συνεργαστούν σε αυτό το θέμα. Υπογραμμίζοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι είμαστε ενάντια στο αδιέξοδο, την αβεβαιότητα και την αδικία, καθώς και τη βούληση για λύση στην Κύπρο. Η τουρκική πλευρά ήταν πάντα υπέρ μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο. ” μίλησε.

Η ιστορία έχει δείξει ότι το μοντέλο ομοσπονδίας δεν απέδωσε αποτελέσματα.

Δηλώνοντας ότι η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έχει κάνει το ρόλο της με καλή πίστη στον τρόπο λύσης, ο Οκτάι είπε: «Πάντα λέμε ότι η λύση στο νησί θα είναι βιώσιμη μόνο εάν βασίζεται στο νόμο και τα γεγονότα. Λέμε ότι είναι απαραίτητο να γυρίσετε μια νέα σελίδα στη διαδικασία διαπραγμάτευσης που διεξάγεται βάσει της ομοσπονδίας από το 1968. Η ιστορία έχει δείξει ότι το μοντέλο ομοσπονδίας δεν απέδωσε αποτελέσματα. Η αιτία αυτού είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα. Επιπλέον, η ελληνική πλευρά δεν θέλησε ποτέ σαφώς να μοιραστεί τη δύναμη και την ευημερία για χρόνια. Αν και οι άνθρωποι της ΤΔΒΚ δήλωσαν ναι στο Σχέδιο Ανάν το 2004, η ελληνική πλευρά είπε όχι. Είναι προφανές ποιος δεν θέλει τη λύση, ποιος είναι για εγωισμό και ποιος είναι για μονομερείς μυστικές ατζέντες. Μίλησε με τη φόρμα.

Τονίζοντας ότι χωρίς να αλλάξει η τρέχουσα κατάσταση της περιοχής Maraş, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να αφομοιώσει ακόμη και το άνοιγμα της ακτογραμμής στο κοινό, Αντιπρόεδρος Oktay, «Ωστόσο, είναι σαφές ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι οι μόνοι χαμένοι, καθώς η περιοχή Βαρόσα, ο μαθητής της Κύπρου, έχει κλείσει εδώ και χρόνια. Οι ειλικρινείς προσπάθειες της τουρκικής πλευράς για επίλυση του κυπριακού ζητήματος υπέρ του κυπριακού λαού υπονομεύτηκαν από τις «μινιμαλιστικές» απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς. Βλέπετε, εξακολουθούν να διατηρούν αυτή τη στάση. Το ονομάζουμε λύση, διπλωματία, δικαιώματα και ισότητα. Λένε αφομοίωση, μιλούν για αναχρονισμό. “ είπε.

Αυτά είναι τα εμπάργκο που επιβάλλονται στην ξεπερασμένη ΤΔΒΚ

Δηλώνοντας ότι η γηρατειά είναι τα εμπάργκο που επιβάλλονται στην ΤΔΒΚ, ο Οκτάι είπε: «Η πραγματική αρχαιότητα είναι ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι είναι το κύριο στοιχείο του νησιού από το 1571, αγνοούνται ακόμη το 2021. Εάν υπάρχει επάγγελμα, είναι η κατοχή των παραμελημένων δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών πόρων. Δεν θα παρακολουθούμε αυτό το διπλό πρότυπο. Ο Πρόεδρος μας έκανε μια σαφή δήλωση στη συνάντηση της Ομάδας του AK Party σήμερα. «Κόψαμε την κοιλιά μας». Δεν αποκαλούμε προκλήσεις, διάλογο, διαβούλευση, άνοιγμα στο τραπέζι, και στη συνέχεια αφήνουμε παπούτσια σε όσους σκοτώνονται μπροστά στον Τύπο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είμαστε λιοντάρια στο τραπέζι και στο γήπεδο, και το κάνουμε. “Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να αφήσουμε την ΤΔΒΚ μόνη μας σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον.”

Λέγοντας ότι είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα, ο Οκτάι είπε: «Υπάρχουν δύο διαφορετικοί λαοί, δύο ξεχωριστές δημοκρατίες και δύο ξεχωριστές πολιτείες που έχουν αποδείξει την ηλικία τους στο νησί. Η διαπραγμάτευση βάσει μιας ομοσπονδίας, μακριά από το πνεύμα του χρόνου και της κοινωνίας, δεν θα κάνει τίποτα παρά να σπαταλήσει χρόνο για τον λαό της Κύπρου. Δεν υπάρχει διέξοδος στην Κύπρο εκτός από λύση δύο κρατών, είμαστε σαφείς σχετικά με αυτό το ζήτημα. Για μια λύση, πρέπει να διαπραγματευτεί μια λύση δύο κρατών που βασίζεται στην κυριαρχία της ισότητας. Ο Τουρκοκύπριος λαός έχει επίσης αποδείξει σαφώς τη βούλησή του για λύση δύο κρατών εκλέγοντας τον κ. Τατάρ ως Πρόεδρο. Όλα τα μέρη πρέπει να σεβαστούν αυτήν τη βούληση. Από αυτήν την άποψη, δεν βλέπουμε πού χρειαζόμαστε ως Τουρκία, ότι όλοι πρέπει να το γνωρίζουν. “Θα είμαστε πάντα δίπλα στον Τουρκοκύπριο λαό, ώστε η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία να επικρατούν τόσο στο νησί όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.”

Source