Είναι τα Cryptocurrencies ασφαλή;

Το crypto νόμισμα Bitcoin, το οποίο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2008, έχει γίνει μια τεχνολογία που είναι ανοιχτή σε όλους, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε ίδρυμα ή οργανισμό. Αναφέροντας ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές καθώς και για επενδυτικούς σκοπούς, οι ειδικοί δηλώνουν ότι η συνολική αγοραία αξία των κρυπτονομισμάτων υπερβαίνει τα 700 εκατομμύρια δολάρια. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μια τεχνολογία που είναι ο στόχος των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, οπότε υπάρχει κίνδυνος κλοπής.

Üsküdar Πανεπιστήμιο Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών μέλος ακαδημαϊκού προσωπικού καθηγητής Δρ. Ο Serhat Özekes έκανε σημαντικές αξιολογήσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, των οποίων η αγοραία αξία έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Παρέχει εύκολη χρήση

Αναφέροντας ότι η πλαστογράφηση κρυπτονομισμάτων είναι σχεδόν αδύνατη και η ασφάλειά της παρέχεται με μεθόδους κρυπτογραφίας, καθηγητής. Δρ. Ο Serhat Özekes είπε, «Το Crypto money είναι μια τεχνολογία που δεν συνδέεται με κανένα ίδρυμα ή οργανισμό και είναι ανοιχτή σε όλους. Όλες οι προηγούμενες και μελλοντικές συναλλαγές μεταφοράς υποβάλλονται σε επεξεργασία σε blockchain, μια κρυπτογραφημένη, διάσπαρτη αλλά διασυνδεδεμένη, μη ελεγχόμενη από μονοπώλια και συνεχώς αναπτυσσόμενη βάση δεδομένων. “Οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν τα κρυπτονομίσματά τους χάρη στα προγράμματα που ονομάζονται πορτοφόλια.”

Η αγοραία αξία ξεπέρασε τα 700 εκατομμύρια δολάρια

Δηλώνοντας ότι τα πρώτα χρήματα κρυπτογράφησης δημιουργήθηκαν το 2008 με το όνομα Bitcoin, καθηγητής Δρ. Ο Serhat Özekes συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Το Bitcoin έχει τη διάκριση να είναι το πρώτο αποκεντρωμένο κρυπτογράφηση. Όπως είναι γνωστό, μπορεί να ανταλλαχθεί με τουρκική λίρα, αμερικανικό δολάριο, ευρώ ή άλλα νομίσματα ανά πάσα στιγμή. Το σύστημα Bitcoin σχεδιάστηκε για να παράγει συνολικά 21 εκατομμύρια Bitcoin. Από τον Δεκέμβριο του 2020, με 18,5 εκατομμύρια μονάδες, το 88 τοις εκατό όλων των Bitcoins παρήχθη και η αγοραία αξία υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η παραγωγή εννιακόσια bitcoin ανά ημέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, εκτιμάται ότι το τελευταίο Bitcoin θα παράγεται το 2140. Παρόλο που το πρώτο και πιο χρησιμοποιημένο κρυπτογράφηση είναι το Bitcoin, υπάρχουν περισσότερα από 2.300 κρυπτονομίσματα. Η συνολική αγοραία αξία των κρυπτονομισμάτων είναι πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια. “

Πιστεύεται ότι είναι το νόμισμα του μέλλοντος

Καθηγητής Δρ. Ο Serhat Özekes εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τα κρυπτονομίσματα είναι δημοφιλή ως εξής:

  • Εκείνοι που πιστεύουν ότι τα νομίσματα κρυπτογράφησης όπως το Bitcoin θα είναι το νόμισμα του μέλλοντος, είναι σε έναν αγώνα να αγοράσουν προτού αποκτήσουν αξία,
  • Όσοι βασίζονται στη δομή blockchain, την τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματα, πιστεύουν ότι το αποκεντρωμένο σύστημα συναλλαγών και καταγραφής είναι πιο ασφαλές από τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής,
  • Οι κερδοσκόποι που κερδίζουν χρήματα από στιγμιαίες αυξήσεις αξίας βλέπουν επίσης τα κρυπτονομίσματα ως πηγή εισοδήματος.

Εύκολο στη χρήση προσελκύει επενδυτές

Δηλώνοντας ότι είναι δυνατό να διατηρήσουμε εμπιστευτικά τα διαπιστευτήρια των χρηστών στις αγορές που πραγματοποιούνται με χρήση χρημάτων κρυπτογράφησης στο Διαδίκτυο, ο Özekes είπε: «Λόγω της δυσκολίας παρακολούθησης, τα χρήματα κρυπτογράφησης χρησιμοποιούνται κυρίως σε παράνομες αγορές στο περιβάλλον σκοτεινού ιστού, το οποίο αποτελεί μεγάλο μέρος του περιβάλλοντος του διαδικτύου και αντιπροσωπεύει τη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου. Εκτός από τα διαδικτυακά πορτοφόλια, τα κινητά πορτοφόλια, τα πορτοφόλια χωρίς σύνδεση, τα φυσικά πορτοφόλια και τα χαρτοφυλάκια, τα ανταλλακτικά χρημάτων κρυπτογράφησης προτιμούνται συχνά από τους επενδυτές λόγω της ευκολίας χρήσης τους. Κρυπτονομίσματα, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν πολύ εύκολα και γρήγορα, αποθηκεύονται σε εικονικά πορτοφόλια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές στο Διαδίκτυο. Η αγορά και η πώληση bitcoin είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Ωστόσο, το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας είναι η ασφάλεια. “Πριν αγοράσετε χρήματα κρυπτογράφησης, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι η πλατφόρμα προς επεξεργασία είναι ενημερωμένη και προστατεύεται από την SSL, ένα είδος πιστοποιητικού ασφαλείας.”

Τα κρυπτονομίσματα είναι ο στόχος των διαδικτυακών επιθέσεων

Λέγοντας ότι τα νομίσματα κρυπτογράφησης είναι μια τεχνολογία που στοχεύεται από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ο Özekes είπε, «Η εισβολή είναι σοβαρός κίνδυνος επειδή δεν υπάρχει τρόπος ανάκτησης χαμένων ή κλεμμένων bitcoin. Ακόμα και με την προστασία ενός έξυπνου πορτοφολιού, οι ανταλλαγές κρυπτογράφησης είναι πιθανό να παραβιαστούν. Επιπλέον, εάν έχετε ένα πορτοφόλι και ξεχάσετε ή χάσετε το κλειδί σας, μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση να αποκτήσετε το κρυπτογράφηση σας. Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων πρέπει να διερευνηθούν προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο αξιόπιστη επιλογή. Εκτός από την παραβίαση, υπάρχουν περιπτώσεις απάτης στην αγορά κρυπτογράφησης. “Οι αγοραστές και οι πωλητές θέλουν να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα στο διαδίκτυο, αλλά λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητάς τους, ορισμένες από τις ανταλλαγές όπου πραγματοποιείται αυτή η συναλλαγή μπορεί να είναι ψεύτικες.”

Τα κρυπτονομίσματα γίνονται παγκόσμιο φαινόμενο

Καθηγητής Δρ. Ο Serhat Özekes είπε ότι το μέλλον της τεχνολογίας κρυπτονομισμάτων είναι θέμα συζήτησης και ολοκλήρωσε τα λόγια του ως εξής:

«Αναμφίβολα έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά υπάρχουν πολλά να μάθουμε για αυτήν την αναπτυσσόμενη τεχνολογία. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη και ανησυχίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν να απαγορευτούν ή να γίνουν μέρος της ζωής. Οι υποστηρικτές του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων ισχυρίζονται ότι είναι πολύ ανώτεροι από τα παραδοσιακά φυσικά νομίσματα, καθώς δεν συνδέονται με καμία κυβέρνηση, κράτος ή ίδρυμα. Ανεξάρτητα από το τι λένε οι κριτικοί ή οι υποστηρικτές, είναι δύσκολο να κάνουμε μια σαφή πρόβλεψη, καθώς εξακολουθεί να είναι μια εξελισσόμενη τεχνολογία. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή, τα κρυπτονομίσματα μπορούν να έχουν και καλές και κακές συνέπειες στο μέλλον. Μπορώ να πω ότι σήμερα πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την πραγματική αξία της έννοιας της κρυπτογράφησης, αλλά επικεντρώνονται μόνο σε κερδοσκοπικές συναλλαγές που οδηγούνται από τις τιμές και τις διακυμάνσεις. Ωστόσο, η τεχνολογία κρυπτογράφησης δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να γίνουν οι δικές τους τράπεζες και να καθορίζουν τρόπους πληρωμής. Ο πιο σημαντικός παράγοντας για να αποφασίσει εάν η κρυπτογράφηση θα αντικαταστήσει τα μετρητά είναι η προσαρμογή των χρηστών. Εάν τα χρήματα κρυπτογράφησης γίνουν μέρος της ζωής, νομίζω ότι η ζωή μας θα αλλάξει εντελώς. “

.Source