Είναι το αστείο του χιονιού: Η Aussie φέρνει το έλκηθρο στο νησί Sunshine | αρχείο, Κύπρος, γενικές ειδήσεις

Μια γυναίκα της Αυστραλίας έχει δημιουργήσει την πρώτη γεροδεμένη επιχείρηση έλκηθρο στην Κύπρο – και αποδεικνύεται επιτυχημένη επιτυχία.

Μετά τη διάσωση δύο μεγαλόσωμων – ένα από το περίπτερο του δρόμου και το άλλο από ένα καταφύγιο – ο Ali Rhind ανακάλυψε την πραγματική τους κλήση σε μια ημερήσια εκδρομή στα βουνά του Τροόδους.

Είπε: «Υπήρχε πολύ χιόνι εκείνο το έτος και η Dolce και η Lulu περνούσαν υπέροχα. Στη συνέχεια, ένας φίλος προσέλαβε ένα μικρό έλκηθρο και το εισήγαγε στα σκυλιά που μόλις ήξεραν τι να κάνουν και το λάτρεψαν.

«Μετά από αυτό αποφάσισα ότι αυτό ήταν κάτι περισσότερο από διασκεδαστικό. ήταν υπέροχο να κάνουν τα σκυλιά γιατί ήταν αυτά που εκτράφηκαν και θα μπορούσαν πραγματικά να είναι οι ίδιοι. Είχα, λοιπόν, ένα ειδικά σχεδιασμένο έλκηθρο, αγόρασα τις κατάλληλες ιμάντες, έστησα κατάστημα – και βρήκα τον εαυτό μου εκνευρισμένο από την απάντηση.

“Όλοι λατρεύουν τα σκυλιά, τόσο πολύ που είμαστε κοντά να κλείσουμε πριν ξεκινήσει η σεζόν.”

Αν και δεν φημίζεται για τα χειμερινά του αθλήματα – η Κύπρος μπορεί να υπερηφανεύεται για 320 ηλιόλουστες μέρες το χρόνο – το νησί έχει δύο οροσειρές και απολαμβάνει χιόνι για τουλάχιστον δύο μήνες του έτους. Όμως, ενώ οι περισσότεροι επιχειρηματίες κοιτάζουν στην παραλία για να βγάλουν λεφτά, ο Αλί πήρε πάντα τον πιο ενδιαφέρον δρόμο της ζωής.

Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στον τραπεζικό τομέα, ο 58χρονος αποχώρησε από τον εταιρικό κόσμο του Σίδνεϊ για να εργαστεί για φιλανθρωπική οργάνωση στη Σρι Λάνκα, δοκιμάζοντας ελέφαντες για φυματίωση. Από εκεί πήγε στο Αφγανιστάν, δουλεύοντας για την Oxfam GB και την Αφγανιστάν Βοήθεια, πριν αναλάβει ρόλο με την αρχική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Χαμίντ Καρζάι. Κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών της στο Αφγανιστάν απήχθη, πυροβολήθηκε και σχεδόν ανατινάχτηκε.

«Οι Ταλιμπάν με κράτησαν αιχμάλωτο για μια μέρα σε μια επαρχία που ονομάζεται Ghor. Είχα πάει στην περιοχή για να μιλήσω για το Εθνικό Πρόγραμμα Αλληλεγγύης – μια κυβερνητική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και ανάπτυξη των αφγανικών χωριών – αλλά δεν ήθελαν κανένα από αυτά. Υπήρχαν πολλοί άντρες με όπλα και έκλεισαν το δωμάτιο στο οποίο ήμουν.

«Κρατήθηκα για περίπου έξι ώρες. Ευτυχώς, διεθνείς στρατιώτες από την Επαρχιακή Ομάδα Ανασυγκρότησης ήρθαν να με πάρουν, και οι Λιθουανοί ήρθαν με τόση δύναμη οι Ταλιμπάν δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να με αφήσουν να φύγω.

«Ωστόσο, όταν το αφεντικό μου είπε ότι ήθελε να μείνω στην περιοχή άλλη μια εβδομάδα, ήμουν σαν,« είσαι τρελός, μόλις κρατήθηκα στο όπλο; ». Τότε πήρα τη δουλειά της κυβέρνησης. Με κυνηγούσαν για λίγο γιατί τους άρεσαν ο τρόπος που δούλευα, τους άρεσαν να δουλεύουν με γυναίκες και τους άρεσαν να δουλεύουν με αυστραλιανές γυναίκες, καθώς θεωρούμε ότι δεν είμαστε προκατειλημμένοι. Και για πολλά χρόνια περνούσα υπέροχα.

«Μου άρεσε πολύ η δουλειά, αλλά σε μια χώρα όπως το Αφγανιστάν πρέπει να ξέρετε πότε ο αριθμός σας έχει αυξηθεί και μετά από οκτώ χρόνια εκεί, βρέθηκα κολλημένος σε μποτιλιάρισμα και ήξερα ότι είχε έρθει η ώρα. Από πουθενά, εμφανίστηκαν χειριστές σκύλων και τα σκυλιά βρισκόταν σε ένα όχημα δύο λωρίδες μακριά από μένα. Τα παιδιά ασφαλείας άρχισαν τότε να φωνάζουν σε όλους για να βγουν από τα αυτοκίνητά τους και να τρέξουν.

«Σαφώς, το έκανα όπως μου είπαν. Το όχημα είχε μια τεράστια βόμβα μέσα του. Ευτυχώς ο πυροκροτητής απέτυχε να πάει μακριά και κατάφεραν να τον ξεφύγουν για να τον πυροβολήσουν με ασφάλεια, αλλά ήταν μια στενή κλήση και το σήμα μου να φύγω μετά από οκτώ χρόνια. “

Γνωρίζοντας ότι χρειαζόταν κάποιο χρόνο διακοπής, η Αλί πήγε να επισκεφτεί φίλους στην Κύπρο, δεν θέλει παρά να χαλαρώσει πριν αποφασίσει την επόμενη κίνηση της. Ωστόσο, της άρεσε πολύ το νησί, αποφάσισε να μείνει.

Αφού αγόρασε ένα σπίτι χωριού στην Πολέμη στα δυτικά του νησιού το 2012, η ​​Αλί ήξερε ότι θα χρειαστεί να βρει έναν τρόπο να διατηρήσει την πιο ήσυχη ζωή της στο ελληνόφωνο νησί και έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στην πρώτη της αγάπη, η οποία ήταν άθλημα και επανεκπαιδεύτηκε ως εκπαιδευτής φυσικής κατάστασης.

Είπε: «Στην πραγματικότητα γεννήθηκα στο Αμπερντίν της Σκωτίας και μετακόμισα στο Μπρίσμπεϊν το 1971 όταν ήμουν εννέα χρονών. Ο μπαμπάς ήταν οικοδόμος και η Αυστραλία ήταν απελπισμένη για τους οικοδόμους εκείνη την εποχή, οπότε ήρθαμε να χτίσουμε τον εαυτό μας μια καλύτερη ζωή.

«Μέσα σε πέντε ώρες από την άφιξη, ο μπαμπάς πήρε δουλειά. Αρχικά, ζούσαμε σε έναν ξενώνα μεταναστών, ο οποίος δεν ήταν ιδανικός για μια οικογένεια, αλλά μετακομίσαμε στο σπίτι μας ένα χρόνο αργότερα στο Graceville, ένα προάστιο του Μπρίσμπεϊν.

«Εκεί είδα μια πινακίδα σε ένα κατάστημα που διαφημίζει χορό της Σκωτίας. Ήταν κάτι που πραγματικά ήθελα να κάνω γιατί συνήθιζα να χορεύω στη Σκωτία, αλλά η μαμά μου είπε όχι, ότι πρέπει να βρω κάτι Αυστραλό για να κάνω. Έτσι, ο αδερφός μου και εγώ παίξαμε αθλήματα – όπως κάθε άλλο παιδί της Αυστραλίας – και εμείς και οι δύο συνεχίσαμε να παίξουμε τένις για την Αυστραλία.

Εκτός του ότι είναι σπορ, η Αλί αποδείχθηκε ακαδημαϊκά φωτεινή και όταν ανέλαβε τραπεζικές εργασίες, η εταιρεία παρακολούθησε γρήγορα την καριέρα της. Ωστόσο, αφού παντρεύτηκε στα 19 – και έπρεπε να πάρει εντολή συγκράτησης για τον αποχωρισμένο σύζυγό της, περίπου δέκα χρόνια αργότερα, αφού εγκατέστησε κρυφά το σπίτι στη σοφίτα της – η Αλί ήξερε ότι υπήρχαν περισσότερα στη ζωή και ήθελε να το εξερευνήσει. Είναι μια στάση που μπορεί να κάνει καλά που την έχει εξυπηρετήσει καλά.

Έχοντας διαγνωστεί με τη νόσο του Chron σε ηλικία 26 ετών, η Ali κατάφερε να διαχειριστεί επιτυχώς την ασθένειά της μέσω διατροφής και άσκησης. Για μια γυναίκα που λατρεύει να μαγειρεύει αυτό θα μπορούσε να ήταν ένας εφιάλτης, αλλά το γύρισε προς όφελός της δημιουργώντας τη δεύτερη επιχείρησή της στην Κύπρο. Spicy Ali’s Guilt Free Curry Company, που προσφέρει σπιτικά κάρυ χωρίς γλουτένη για την υγεία.

«Η Κύπρος είναι ένα νησί χτισμένο σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και υπάρχει μια πολύ βαθιά επιχειρηματική φλέβα που διατρέχει τον πυρήνα της», λέει. «Για όσους έχουν ιδέες και προθυμία να εργαστούν, είναι το ιδανικό μέρος για να ιδρύσετε μια επιχείρηση και η τοποθεσία είναι εξαιρετική.

«Επειδή είναι διάσημο για τον ήλιο όλο το χρόνο, οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνούν ότι το νησί απολαμβάνει τέσσερις διαφορετικές εποχές και είναι έκπληκτοι που διαπιστώνουν ότι το χειμώνα μπορείτε να παίξετε στο χιόνι το πρωί και να είστε στην παραλία δίπλα στο απόγευμα. Φυσικά, όταν ανακάλυψα χιόνι στα βουνά, έπρεπε να πάρω τα σκυλιά για να το δω. Και έτσι δημιουργήθηκε η τρίτη επιχείρησή μου. “

Τώρα που έρχεται για την τρίτη σεζόν, η Husky Sledding Cyprus έχει επεκτείνει την ομάδα της με παλιούς επαγγελματίες Dolce και Lulu καλωσορίζοντας το νέο αγόρι, Dante, στην ομάδα.

«Για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, τα σκυλιά είναι σχεδόν σκύλοι. Όλοι σηκωνόμαστε πριν από τον ήλιο για μια βόλτα 12 χιλιομέτρων και στη συνέχεια χαλαρώνουμε για το υπόλοιπο της ημέρας, έτσι ώστε να μην είναι μόνο κατάλληλοι, αλλά και ανυπόμονοι να πάνε τη στιγμή που φτάνει το χιόνι.

«Εκτός από ένα ειδικά σχεδιασμένο έλκηθρο, όλοι οι σκύλοι φορούν κατάλληλες ιμάντες έλκηθρο για σκύλους και λειτουργούν μόνο όταν το θέλουν. Φυσικά, δεν το βλέπουν πραγματικά ως δουλειά επειδή έχουν τόσο μεγάλη διασκέδαση – και λατρεύουν την προσοχή.

«Και οι τρεις χάσκι ξεκινούν να ουρλιάζουν στην τελευταία διαδρομή των 15 χιλιομέτρων μέχρι το Όλυμπο, είναι τόσο ενθουσιασμένοι και, φυσικά, όλοι ενθουσιάζονται όταν τους ακούνε να φτάνουν. Αν και έχω κάνει λίγα στον τρόπο της διαφήμισης, η λέξη γρήγορα γύρισε και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών είμαστε αρκετά κρατημένοι. Για μένα έχει αποδειχθεί πραγματικά μια ονειρική δουλειά.

«Είναι υπέροχο που μπορώ να μετατρέψω την αγάπη μου για άσκηση και την αγάπη μου για τα σκυλιά σε μια βιώσιμη επιχείρηση. Είναι πραγματικά μια οικογενειακή επιχείρηση υπό αυτήν την έννοια. Και αν έρθει η μέρα που τα σκυλιά είχαν αρκετό, αυτό θα είναι το τέλος του. Αλλά τώρα, όλοι διασκεδάζουμε – και μοιραζόμαστε τη διασκέδαση!

Husky Sledding Κύπρος. Μια συνεδρία 90 λεπτών για έως έξι άτομα κοστίζει 195 ευρώ. Το στρατιωτικό προσωπικό λαμβάνει έκπτωση 20 €. Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε email στο [email protected]

.Source