Είναι τόσο άσχημο συναίσθημα να θέλεις να αναπνέεις αλλά να μην μπορείς να αναπνέεις

Μετά από 15 χρόνια στο Νοσοκομείο Εκπαίδευσης και Έρευνας Trainingzmir Bozyaka του Πανεπιστημίου Επιστημών Υγείας (SBÜ), ο Opr συνεχίζει το επάγγελμά του ως νευροχειρουργός σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Δρ. Ο Murat Aydın έλαβε ένα μέτρο κοροναϊού μια μέρα αργότερα, όταν παραπονέθηκε για βήχα στις 9 Νοεμβρίου. Ο Aydın, του οποίου το τεστ ήταν θετικό, ξεκίνησε τη θεραπεία στο Κρατικό Νοσοκομείο του Γκαζεμίρ.

Αντιμετωπίζοντας δυσκολία στην αναπνοή Opr. Δρ. Ο Aydın μεταφέρθηκε από το δωμάτιό του στην υπηρεσία λόγω έλλειψης οξυγόνου και κρατήθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας αναισθησίας για 8 ημέρες. Απολύθηκε μία εβδομάδα μετά τη μεταφορά του στο δωμάτιο, Opr. Δρ. Ο Aydın περνά τον χρόνο του ξεκουρασμένος στο σπίτι Εξηγώντας ότι τα δύο παιδιά του και η σύζυγός του, που είναι γιατρός σαν αυτόν, επέζησαν από τον ιό με συμπτώματα γρίπης. Δρ. Ο Aydın είπε, “Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε περίοδο ανάρρωσης, πηγαίνω καλύτερα μέρα με τη μέρα. Δεν εργάζομαι για 1 μήνα, το σώμα μου δεν μπορεί να ασκηθεί. Δεν μπορώ να ανέβω τις σκάλες. Όταν βρισκόμουν από το νοσοκομείο, δεν μπορούσα καν να ανέβω σκάλα στο πάτωμα. Νομίζω ότι αυτή η διαδικασία ανάκαμψης θα διαρκέσει 2-3 ακόμη μήνες. 8-10 στο στόμα σου. Βάλτε μια μάσκα και κλείστε το στόμα σας με το χέρι σας και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να αναπνεύσετε. Η δυσκολία στην αναπνοή που θα αντιμετωπίσετε θα είναι παρόμοια με αυτή που έζησα. Όλοι στο σπίτι μπορούν να το δοκιμάσουν. Δεν θέλω κανένας να έχει κάτι τέτοιο. Όταν βιώνετε αυτήν τη δυσκολία και αρχίζετε να αναπνέετε άνετα ξανά, αισθάνεστε σαν να ξαναζείτε στη ζωή. “Είναι πολύ κακό συναίσθημα αν θέλετε να αναπνεύσετε ή όχι. Προκαλεί φόβο θανάτου και άγχους.”

“ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΣΚΑ, ΕΛΑΧΙΣΤΩ

Μιλώντας για χρόνια καρδιακή νόσο, Opr. Δρ. Ο Aydın είπε, “Είχα καρδιακή προσβολή στο παρελθόν, τοποθετήθηκαν 2 stent στην καρδιά μου. Αυτό φέρνει έναν επιπλέον κίνδυνο καθώς ο παλμός επιταχύνεται όταν διαταράσσεται η αναπνοή. Φοβόμουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ασθένειας, αλλά ευτυχώς δεν προκάλεσε πρόβλημα μέχρι τώρα. Το κύριο πρόβλημα μου είναι στους πνεύμονές μου. Ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου εντατικής θεραπείας, έλαβα οξυγόνο υψηλής πίεσης. «Ήταν μια μεγάλη ανακούφιση ακόμη και όταν τελείωσα και φόρεσα μια μάσκα».

“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΘΟΥΝ”

Επισημαίνοντας ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να κινούνται χωρίς μάσκες και χωρίς προσοχή στην κοινωνική απόσταση, Opr. Δρ. Ο Aydın είπε, “Ακόμα θέτουν σε κίνδυνο έως ότου οι άλλοι προστατεύουν. Ανατρέξτε στην προειδοποίηση. Συγκεκριμένα, η απόσταση και η μάσκα είναι πολύ σημαντική. Το εμβόλιο είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα. Όσο για το εμβόλιο στην Τουρκία πρέπει να απαιτείται. Επειδή για την εκκαθάριση της κοινωνίας των ιών χωρίς εμβόλια για μεγάλο χρονικό διάστημα “Για πολύ καιρό, δυστυχώς, θα πάρουμε πολλές ζωές και θα υποστούν οικονομικές απώλειες. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας”.

.Source