Είπαν ότι δεν δίνουμε διαμερίσματα προς ενοικίαση σε μαύρους.

Ο Nagehan Essembion, ο οποίος πήγε σε ένα γραφείο ακινήτων στο Esenyurt, συνάντησε την απάντηση “Δεν μπορούμε να προσφέρουμε διαμερίσματα προς ενοικίαση στους Blacks”. Έκπληκτος από αυτό που περνούσε, η νεαρή γυναίκα παραπονέθηκε στον CIMER για τον ρατσισμό που βίωσε.

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ – Η σύζυγος και τα δύο παιδιά της Καμερούν, Nagehan Essembion, που πήγε σε ένα γραφείο ακινήτων στο Esenyurt για να νοικιάσει ένα διαμέρισμα, συναντήθηκε με την απάντηση “Δεν μπορούμε να προσφέρουμε διαμερίσματα προς ενοικίαση σε μαύρους. Έκπληκτος από αυτό που περνούσε, η νεαρή γυναίκα παραπονέθηκε στον CIMER για τον ρατσισμό που βίωσε.

Δουλεύοντας ως αεροσυνοδός σε μια αεροπορική εταιρεία, η Nagehan Essembion (26) συναντήθηκε με τον Καμερούν πολίτη Calvin Essembion (30) στην Κύπρο, όπου πήγε για εκπαίδευση πριν από 6 χρόνια. Το ζευγάρι παντρεύτηκε μετά από λίγο χρόνο και μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη. Δύο παιδιά, η Εύα και η Έμμα, από το ζευγάρι που ζούσαν στο Beylikdüzü γεννήθηκαν. Λόγω της μικρής άφιξης του σπιτιού στο οποίο ζούσαν, η οικογένεια Essembion έψαχνε διαμερίσματα από σπίτια Kristal Şehir που βρίσκονται στο Esenyurt. Ο Nagehan Essembion, ο οποίος επικοινώνησε με ένα γραφείο ακινήτων κάτω από τον ιστότοπο, πήγε στο Esenyurt την προηγούμενη μέρα για να δει το διαμέρισμα. Ο κτηματομεσίτης Melis Şenay είπε ότι όταν είδε την αφρικανική καταγωγή Calvin Essembion, η διεύθυνση του site αποφάσισε να μην ενοικιάσει διαμερίσματα στους μαύρους.

black-for-rent-apartment.jpgΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ CIMER

Ο Nagehan Essembion, έκπληκτος με αυτό που συνέβη, έφυγε από το κατάστημα με την οικογένειά του, αντιδρώντας στους εργαζόμενους στο γραφείο ακινήτων. Καταγγέλλοντας στον CIMER, η νεαρή γυναίκα είπε: «Δεδομένου ότι ο σύζυγός μου είναι αφρικανικής καταγωγής, οι άνθρωποι μας κοιτάζουν παράξενα από τότε που παντρευτήκαμε. Ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπισα ρατσιστικό συμβάν. Θέλαμε να βγούμε από το σπίτι στο οποίο ζούμε για λίγο. Μου άρεσε ένα διαμέρισμα στο Crystal City ως αποτέλεσμα της έρευνάς μου στο Διαδίκτυο. Επρόκειτο να νοικιάσουμε δύο διαμερίσματα, τόσο για εμάς όσο και για τη μητέρα και τον αδερφό μου. Μας ενοικιάστηκε 1850 λίρες ανά διαμέρισμα. Πήγαμε στο μεσιτικό γραφείο στην είσοδο του ιστότοπου για να δούμε το διαμέρισμα. Μπήκα μέσα. Η γυναίκα και τα παιδιά μου περπατούσαν πίσω μου ενώ μιλούσα για το διαμέρισμα. Οι εργαζόμενοι στο γραφείο ακινήτων σταμάτησαν να νοικιάζουν το διαμέρισμα όταν είδαν τη γυναίκα μου. «Η διαχείριση της τοποθεσίας δεν παρέχει διαμερίσματα προς ενοικίαση σε μαύρους. Έλαβαν μια τέτοια απόφαση », είπε. Επομένως, είπαν ότι δεν μπορούσαν να νοικιάσουν. Η γυναίκα μου ήταν πολύ αναστατωμένη όταν άκουσε αυτή τη λέξη και πήρε τα παιδιά και βγήκε. Ο ρατσισμός των ανθρώπων μας έκανε πολύ λυπημένους. Τι σημαίνει μαύρο; Άραβες, Ιρανοί και Σύριοι ζουν σε αυτές τις τοποθεσίες. Είναι ένας ιστότοπος με μεγάλο πληθυσμό μεταναστών. Ωστόσο, απαγορεύτηκε στους μαύρους να καθίσουν. Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε έναν τέτοιο ανοιχτό ρατσισμό. Μοιράστηκα τι μου συνέβη στον λογαριασμό μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν πολλές γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη των οποίων οι σύζυγοι είναι αφρικανικής καταγωγής όπως εγώ. Όλοι αντέδρασαν. Δυστυχώς, είμαστε αντιμέτωποι με τέτοια γεγονότα. Οι εισαγγελείς και οι δικαστές πρέπει να τιμωρήσουν αυτούς τους ανθρώπους. ”

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΤΗΜΑ: Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟ ΖΗΤΕΙ

Το Crystal Real Estate Office, που συναντήθηκε με την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, υποστήριξε ότι η απόφαση δεν ήταν δική τους. Ο υπάλληλος γραφείου Melis Şenay είπε, «Όταν έφτασε η οικογένεια, εξηγήσαμε την κατάσταση. Η διεύθυνση του ιστότοπου μας λέει, «Μην νοικιάζετε σπίτι σε Αφρικανούς και μεμονωμένους ανθρώπους. Είμαστε μια ενδιάμεση εταιρεία. Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να πούμε στους ανθρώπους αυτήν την απόφαση. Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη. Το είπα στην οικογένεια. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ενοικιάζει εδώ το σπίτι του. Ωστόσο, δεδομένου ότι πρόκειται για απόφαση διαχείρισης ιστότοπου, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Άτομα από όλο τον κόσμο ζουν σε αυτούς τους ιστότοπους. Υπάρχουν οικογένειες από Σύριο έως Ιρανό. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Αλλά δεν θέλουν ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής και μεμονωμένους ανθρώπους », είπε.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: ΟΧΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Η διεύθυνση του ιστότοπου όπου συνέβη το περιστατικό αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και είπε, “Δεν έχουμε τέτοια παραγγελία.” Ωστόσο, πολλοί υπάλληλοι κτηματομεσιτικών γραφείων που ενοικιάζουν γύρω από τον ιστότοπο δήλωσαν ότι η διοίκηση της Crystal City δεν ενοικιάζει διαμερίσματα σε άτομα αφρικανικής καταγωγής.

ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΚΙΑ

Δηλώνοντας ότι λυπάται για τα γεγονότα, ο Calvin Essembion είπε: «Δουλεύω σε μια εταιρεία φορτίου στο Aksaray. Δουλεύω επίσης ως μεταφραστής. Αντιμετωπίζω περιστατικά ρατσισμού ενώ εργαζόμουν. Οι άνθρωποι φαίνονται διαφορετικοί. Ωστόσο, αυτό που έζησα με την οικογένειά μου με αναστάτωσε πολύ. Είχα δύο κόρες μαζί μου. Το γεγονός ότι είδαν ένα τέτοιο γεγονός με επηρέασε άσχημα. Πήρα αμέσως τα παιδιά μου και έφυγα από το κατάστημα. Σε ποια περίοδο ζούμε; Ο διαχωρισμός των ανθρώπων σύμφωνα με τα χρώματα τους είναι ρατσιστικός. Νομίζω ότι αυτό είναι έγκλημα. Παραπονηθήκαμε για όσους μας είπαν αυτό. Θα ακολουθήσουμε την υπόθεση με τη γυναίκα μου. “

.Source