Είπατε να κλείσετε το πάρτι; | soL ειδήσεις

Το 1992, ιδρύσαμε το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Τουρκίας έκλεισε από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Η δικαιολογία της μόδας για το κλείσιμο ενός πάρτι στα αριστερά ήταν φυσικά το κουρδικό πρόβλημα.

Είπαμε, “Το Συνταγματικό Δικαστήριο μπορεί να μην κλείσει το κόμμα μας, αλλά ένα αρχείο μπροστά του”, και συνεχίστηκε. Τρόπος για να μας κρατήσετε σχετική εμπειρία στη διανομή φυλλαδίων το 1946, το Τουρκικό Σοσιαλιστικό Εργατικό και Αγροτικό Κόμμα είχε επίσης απενεργοποιήσει την επέκταση του Idris Erdinc.

Η αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του TKP, η οποία δημιουργήθηκε αλλάζοντας το όνομα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Δύναμης, το οποίο αντικατέστησε το STP, έκλεισε χωρίς ποινή. Ωστόσο, οι κυβερνώντες δυνάμεις δεν μπορούν να αντισταθούν στη φράση «ένα κόμμα δεν μπορεί να ιδρυθεί με το όνομα ενός κομμουνιστή» στον Νόμο για τα πολιτικά κόμματα …

Όταν συμβαίνει αυτό, μπορεί να υποτεθεί ότι θα αντιταχθούμε κατηγορηματικά σε αυτήν την κύρωση επειδή είμαστε τα θύματα και οι συνομιλητές του κλεισίματος του κόμματος. Οχι έτσι. Δεν θα είμαστε τόσο δημοκράτες, κανείς δεν με συγχωρεί!

***

Η Devlet Bahçeli στοχεύει πραγματικά στο HDP να κλείσει; Είναι βέβαιο ότι είναι επιθυμητό, ​​αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί ο στόχος, τουλάχιστον στην τρέχουσα ισορροπία ισχύος. Μιλάμε πιθανώς για το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα όσον αφορά τις δυνατότητες ψήφου. Η θέση που κατέχει η κουρδική εθνική πολιτική σε διεθνείς πολιτικές εξισώσεις πέρα ​​από τις ψήφους είναι ακόμη πιο σημαντική από αυτήν. Αυτό θέτει την Τουρκία αδιανόητη ελλείψει διατάξεων νομικής πολιτικής.

Το μυαλό του άρχοντος AKP-MHP μπορεί να σκεφτεί. αλλά πρέπει να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της νομιμότητας και του πραγματικού κόσμου. Αυτή η σχέση μπορεί να αναγκαστεί, να σπάσει σε μέρη, αλλά δεν μπορεί να ακυρωθεί.

Υπάρχει επίσης κάθε είδους ανοησία όσον αφορά την επιλογή κλεισίματος. Είπες τρομοκρατία; Ταυτόχρονα, υπάρχει το κόμμα Χιζμπολκόντα, το οποίο είναι κουρδικό σχηματισμό, από την άλλη πλευρά και είναι ένας αδήλωτος σύμμαχος του AKP. Στη συνέχεια, υπάρχουν οι Βαρζίνοι που συνδέονται άμεσα με έναν άλλο κρατικό σχηματισμό. Συμπλήρωσαν τον γύρο σε σύγκριση με το hdp’n που παραμένουν οριακοί στην Τουρκία. Εάν είναι κλειστά, δεν θα υπάρξουν κενά πίσω…

Εννοώ, μόλις αρχίσετε να κλείνετε την πόρτα, είναι δύσκολο να προβλέψετε ποιος θα βγει.

***

Ο στόχος του Μπατσέλι είναι να αλλάξει την ημερήσια διάταξη σύμφωνα με ορισμένους… Μπορεί να είναι.

Αλλά ο Ερντογάν έχει επίσης μια ατζέντα μεταρρύθμισης (!), Και ακόμη και αν δεν περιέχει κανένα σημάδι εκδημοκρατισμού, η μυρωδιά του πηγαίνει έτσι. Για παράδειγμα, το κατώφλι των εκλογών, που είναι πρακτική της 12ης Σεπτεμβρίου που δεν έχει συζητηθεί ακόμη και από τις πιο «δημοκρατικές», «αριστερές» κυβερνήσεις ποτέ, έχει συζητηθεί. Αυτό το άρωμα θα προσελκύσει πολλούς φιλελεύθερους και κομμάτια ψωμιού από το προς τα κάτω τέντωμα του φράγματος.

Η αναζήτηση δικαιοσύνης σε εκπροσώπηση θα άρει το φράγμα. τα υπόλοιπα είναι μαλακίες… Αλλά ακόμη και η λέξη μεταρρύθμιση είναι αρκετή για να μπερδέψει τη βάση αντεπανάστασης της εθνικιστικής-σαρία. Εάν δεν είναι αρκετό, ο Μπαχτσέλι μπερδεύει!

Όταν ο κατώτερος εταίρος της άρχουσας συμμαχίας βρει την ευκαιρία, πρέπει να ξεπεράσει τον δεξιό του σύντροφο, να πάρει το προβάδισμα και να παίξει ρόλο στην ατζέντα, όχι στο κοινό. Επιπλέον, τα αναχώματα του Μπαχτσέλι έχουν μια συγκεκριμένη λειτουργία όταν εξετάζονται από την προοπτική του μπλοκ ισχύος στο σύνολό του. Ακόμα κι αν η καταστολή του HDP δεν καταλήξει σε κλείσιμο, μπορεί να βάλει μια πέτρα στην προσθήκη αυτού του κόμματος στο μέτωπο της αντιπολίτευσης, είτε ρητά είτε έμμεσα. Ως αποτέλεσμα, η εσωτερική αντιπολίτευση είναι ένα πλήθος που μεταμφιέζεται στη σκιά του AKP, φοβάται τον θάνατο των κινδύνων και το HDP θα ξεφύγει από τον αντίκτυπο της συρρίκνωσης της νομιμότητας.

***

Από την άλλη πλευρά, προτείνουμε να θέσετε το πάρτι στο στόμα των ιδιοκτητών.

Η λέξη είναι αυτό που προτείνετε, είμαστε δεσμευμένοι.

Σοσιαλιστές στην Τουρκία, σήμερα η χώρα μας θεωρείται όρος εξουσίας, ορισμένα πράγματα θα απαγορευτούν. Ο ρατσισμός θα απαγορευτεί. οι εθνικές και πολιτιστικές διακρίσεις δεν θα μπορούν να μπουν στην πολιτική. Το σοσιαλιστικό κράτος δεν θα επιτρέψει την παραβίαση του κοσμικού στην πολιτική. Απαγορεύεται τόσο η ανθρώπινη εκμετάλλευση όσο και η υπεράσπιση της ανθρώπινης εκμετάλλευσης. Δεν θα εξεταστεί όταν το άλογο προσγειώθηκε στο Üsküdar. ρατσιστικά και φονταμενταλιστικά κινήματα στην Τουρκία μια ωραία σφαγή, θα διερευνηθούν ως εγκληματικές ανθρωποκτονίες. Θα μπορούσε μια δοκιμή που ο Türkeş να πει «αλλά οι ιδέες μας είναι σε ισχύ» το 1980 μας μείωσε; Ή, μεταξύ άλλων, ένα κόμμα που αγκαλιάζει τη σφαγή του Σίβας θα θεωρηθεί υπεύθυνο, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό περνάει … Το κρύο νερό δεν θα πιω με τις λεηλατημένες αξίες και τα περιουσιακά στοιχεία του λαού. θα ζητηθεί λογαριασμός.

Προς όφελος του λαού και της χώρας, ο τομέας της πολιτικής, ως δραστηριότητα που ασκείται από οργανωμένους εργάτες, πρέπει να προστατευθεί από αυτό το παράσιτο. Θα προστατεύσουμε …

***

Πριν από χρόνια, συναντήσαμε τον Emin Karaca σε δελτίο τύπου είτε στο Beyazıt του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης είτε στην πύλη Göztepe του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά. Ως Σοσιαλιστικό Κυβερνητικό Κόμμα, κάναμε έκκληση στο προοδευτικό κοινό να αλληλεγγύη με τους φοιτητές ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις στα πανεπιστήμια. Σίγουρα ο αδερφός τότε κατείχε τη Γενική Γραμματεία της Ένωσης Συγγραφέων της Τουρκίας. Ενώ αυτό το επίθετο προσθέτει δύναμη στις δηλώσεις μας, η συνύπαρξή μας ήταν αναμφίβολα μια προσωπική πολιτική επιλογή. Τόσο πολύ σύντομα έγινε μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Δύναμης. Θυμάμαι την ενθουσιώδη ομιλία του σε μια αίθουσα μαζικών συνεδρίων… Έλεγε «Είναι ξεκάθαρο από πού ήρθαμε» ενάντια στους ανέμους της ελευθέρωσης στα αριστερά και απαριθμούσε τους κύριους ακρογωνιαίους λίθους της μεγάλης μας παράδοσης. The Commune, 1917, Suphi… Ο Emin Karaca ήταν εργαζόμενος συγγραφέας. Έγραψε στήλες για το όργανο μέσων του κόμματος, το Socialist Power Συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες της περιφερειακής οργάνωσης Beyoğlu και έδωσε ώμο στον πολιτισμό Nâzım Hikmet. Αν και δεν συνέχισε την ιδιότητά του τα επόμενα χρόνια, παρέμεινε πάντα φίλος του Κόμματος. Πέθανε την περασμένη εβδομάδα.
Ο Hüseyin Yıldız πήγε λίγες μέρες πριν τον Emin. Ήταν επίσης από το SİP. Οι παραδόσεις πρέπει να συναντηθούν στην Τουρκία, καθώς κινούμαστε και οι οργανώσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος επιταχύνουν το έργο τους. Συμμετείχε στις περιφερειακές επιτροπές STP και SPP İmraniye. Μέχρι το 1999, ο μεγαλύτερος αδελφός των μελών του κόμματος στην περιοχή που εκτείνεται από την περιφέρεια της 1ης Μαΐου στον Sarıgazi, έναν σεβαστό εργατικό ηγέτη που αναπτύχθηκε θεωρητικά, μοιράστηκε τη συντροφικότητά του ως τοπικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Την περασμένη εβδομάδα ήμασταν δύο λιγότερο. Αντίο αδελφό Χουσεϊν, αντίο αδερφό Εμίν …

.Source