Είπε ο πρωθυπουργός «παραίτηση»;

Πρωθυπουργός το απόγευμα Έρσαν ΣανέρΥπουργός Υγείας Αλί ΠίλιΟι πληροφορίες εξαπλώθηκαν που θα απορρίψει. Λίγες ώρες μετά τη διάδοση αυτών των πληροφοριών, ο Πρόεδρος Έρσιν Τατάρ Ήταν ο προσκεκλημένος μας στο Κυπριακό Ταχυδρομείο και όταν ήρθε η ερώτηση, ο Πρωθυπουργός ρώτησε αν υπήρχε τέτοια κατάσταση. Έρσαν Σανέρ Τον ρώτησα εάν του δόθηκαν πληροφορίες.

Ο Τατάρ είπε: “Το είδα στα κοινωνικά μέσα, αλλά δεν έλαβα τέτοιες πληροφορίες.” Δεν απάντησε πολύ μακριά. Αλλά θα σου πω την υπόλοιπη κουρτίνα.

Περίπου στις 21:00 χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε την είδηση ​​ότι ο Πίλι θα απολύθηκε και είπε ότι τέτοια νέα εμφανίζονται κάθε εβδομάδα.

Ωστόσο, όταν οι ανταποκριτές των Κυπριακών Ταχυδρομείων ρώτησαν τον υπουργό Πίλι αν ήταν σωστό να απολυθεί τη νύχτα, ο Πίλι είπε, “Ρωτήστε τον Πρωθυπουργό” Όχι, δεν είπε ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο.

Λοιπόν, αυτό που συνέβη χθες.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ PİLLİ;

Ας πάμε πίσω από το παραπέτασμα του τι συνέβη χθες. Πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες από τις αξιόπιστες πηγές μου στο UBP Έρσαν Σανέρείπε στον υπουργό Πίλι χθες το πρωί να παραιτηθεί. Ο Πίλι είπε, “Δεν παραιτώ, το απορρίπτετε.”

Υπουργός Μεταφορών στις επόμενες εξελίξεις Unal Üstelστο Υπουργείο Υγείας, Επίσημη CanaltayΠαρά τις αντιρρήσεις και τις έντονες συζητήσεις, φαίνεται να υπάρχει συναίνεση για το διορισμό του Υπουργείου Μεταφορών.

Πιθανότατα θα δούμε τι θα συμβεί αύριο, όχι σήμερα. Ίσως αυτή θα είναι αλλαγή καθήκοντος, ίσως όχι.

Ο ΤΑΤΑΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΟΣ

Παρόλο που ο Πρόεδρος Τατάρ είπε ότι δεν έλαβα τέτοιες πληροφορίες, το ζήτημα ήρθε σε αυτόν και ο Τατάρ δεν βλέπει θετικά αυτήν την αλλαγή. Ωστόσο, είναι μια άλλη σημαντική πληροφορία που μου έφτασε ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας ήθελε επίσης αυτή την αλλαγή. Ως εκ τούτου, ο Αντιπρόεδρος επισκέφθηκε σήμερα την Τουρκία Fuat Oktay για να διευκρινίσει ορισμένα πράγματα.

Επομένως, θα διευκρινιστεί σήμερα εάν ο Pilli θα απομακρυνθεί από το αξίωμα. Κάποιος θέλει η Resmiye να πάρει δουλειά. Δεν ξέρω αν θα αποδεχτεί ένα τέτοιο καθήκον επίσημα μετά την άσκησή του από το UBP στην Προεδρία της Συνέλευσης. Φυσικά, λέγεται ότι δέχεται.

Ακόμα κι αν βρω το Pilli εξαιρετικά ανεπιτυχές, δεν μου φαίνεται σωστό να αλλάξω ένα υπουργικό συμβούλιο έτσι.

Θα περιμένουμε και θα δούμε. Έχω μόνο μια λέξη για τον πρωθυπουργό Saner. Εάν απολύσει τον Πίλι σε λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός θα έχει πει το πρώτο του ψέμα. Αυτό θα με αναστατώσει εξ ονόματος του πρωθυπουργού ειλικρινά.

Θα περιμένουμε και θα δούμε τους ισχυρισμούς προς αυτή την κατεύθυνση.

***

Λέξη της ημέρας

“Μην πεις τη μοίρα, υπάρχει ένα πεπρωμένο πάνω από τη μοίρα … Ό, τι κάνουν είναι άδειο, υπάρχει μια απόφαση που έρχεται από τον ουρανό …”

Σεζάι Καρακότς

.Source