Είτε αλλάζουμε είτε βυθίζουμε ακόμη βαθύτερα.

4/3/2010, ένα ανώνυμο σχόλιο δημοσιεύτηκε σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο από αυτά τα προφανώς εξωφρενικά σχόλια, τα οποία διαβάζονται καθημερινά από εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες παρόμοιες σελίδες, ιστολόγια και κοινωνικά μέσα, τα οποία αναπαράγουν τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για τους θαυμαστές. ένας γάιδαρος.

Σύμφωνα με την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας 5/6/2020. Κυπριακό πρόβλημα. Μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Μακάριου Δροσιώτη, για το άγνωστο άρθρο “R”, οι αστυνομικές αρχές, στις 16.3.10 ή εντός αυτού, εξασφάλισαν μια εντολή για την παροχή της διεύθυνσης IP των δεδομένων του χρήστη και, στη συνέχεια, της εντολής αναζήτησης της κατοικίας του … Η διεύθυνση IP βρέθηκε παραπάνω ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ հետո ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ. Η αναζήτηση του σπιτιού του ήταν επίσης παράνομη … Τέλος, μετά την κοινή δήλωση των εμπλεκόμενων μερών, εκδόθηκαν εντολές Certiorari, οι οποίες ακύρωσαν την order εντολή δεδομένων, order την εντολή αναζήτησης.

Για όλα αυτά τα εξωφρενικά αδικήματα, κατατέθηκε αγωγή εναντίον του κράτους όταν ο φορολογούμενος είχε ήδη πληρώσει από την τσέπη του τις αδικίες άλλων που δεν είχαν κανένα κόστος για αυτές τις φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένα προφανώς χιουμοριστικό και σατιρικό κείμενο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο, στο τέλος του οποίου γράφτηκε το όνομα του τότε υπουργού Υγείας, Φίλιππος Πατσάλη, αλλά κανένα λογικό άτομο δεν θα πίστευε ότι αυτό το κείμενο γράφτηκε από αυτόν.

Στις 13 Ιουλίου 2015, η αστυνομία υπέβαλε αίτηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για ένταλμα έρευνας στο πλαίσιο έρευνας για απάτη και την προετοιμασία πλαστού εγγράφου. Η καταγγελία βασίστηκε στον ισχυρισμό του πρώην υπουργού Φιλίππου Πατζάλη ότι δεν είχε προετοιμάσει ποτέ επιστολή με το ίδιο περιεχόμενο με αυτό που περιγράφεται από τον ιστότοπο, ο οποίος ήταν ψευδής.

Στις 13 Ιουλίου 2015, εκδόθηκε και εκτελέστηκε η εντολή της κατατεθείσας αγωγής.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά την αίτηση που υπέβαλε το θύμα στο Ανώτατο Δικαστήριο, αποφάσισε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο στις 14/11/2018 Ήταν έκπληκτος. “Η αρχή της αναλογικότητας παραβιάστηκε όταν, αντί να αποφασίσει πώς να λάβει το έγγραφο, το δικαστήριο αποφάσισε να το αποσύρει. վեց Ο καταγγέλλων αφαιρέθηκε από την περιοχή, σε όλο τον υπολογιστή του, πού ήταν η προσωπική-επαγγελματική αλληλογραφία του;

Τέλος, στις 14 Νοεμβρίου 2018, το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τις ενέργειες του Αστυνομικού և Κράτους, υποστηρίζοντας ότι δεν εφάρμοσε την αρχή της αποτελεσματικής έρευνας համ της αναλογικότητας στην καταπολέμηση του εγκλήματος και, αφετέρου, την προστασία του. προσωπική ζωή.

Ποιο ήταν το κόστος για όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Υπουργού Υγείας, που προφανώς έκανε κατάχρηση της θέσης του, αναγκάζοντας την αστυνομία να διαπράξει παράνομες πράξεις για τις οποίες ο φορολογούμενος έπρεπε να πληρώσει ξανά;

Δεν υπήρχε κόστος για κανέναν և, ως συνέχεια ενός άδικου κράτους, ανεξάρτητα από την προέλευση του κόμματος, στις 28/12/20 είχαμε την επανάληψη της ίδιας πρακτικής από τον σημερινό Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος, νομίζω, είναι σαφές ότι στοχεύει τον συμπολίτη του: κατάχρηση της θέσης του οργανώνοντας την Αστυνομία, η οποία, δυστυχώς, υποκύπτει τόσο εύκολα στις πεποιθήσεις οποιουδήποτε στην εξουσία.

Στις 28.12.2020, η Αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του συμπατριώτη μας, προφανώς εκφοβίζοντας και κατάσχεσε τους υπολογιστές του, προφανώς για έναν γελοίο λογαριασμό. Μια παρωδία του MKD που δεν του ανήκει καν.

Η αστυνομία, σε δήλωση προς τον εκπρόσωπό τους, είπε σε ένα ενημερωτικό δελτίο ότι είχε μετακινηθεί εθελοντικά και ότι είχε γράψει στην Έμιλι ελιτ ότι είχε υποβάλει καταγγελία πριν από λίγο καιρό, έμμεσα αλλά σαφώς αρνήθηκε την αστυνομία.

Μετά από μια γενική κατακραυγή, γύρισε και μάλιστα προσπάθησε να κάνει ένα αστείο μιλώντας για gobins, σαν να μην έπρεπε να αναλάβει νομική δράση εναντίον ενός συγκεκριμένου ατόμου στο στόχο του, αφήνοντας ακόμη και το γεγονός ότι ένας συγκεκριμένος πολίτης έκανε κάτι. έχει κάνει. Είναι παράνομο, υποτίθεται ότι θα του δώσει μια χάρη που δεν θα κινηθεί νόμιμα.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι η αστυνομία επαναλαμβάνει την ίδια πρακτική για την οποία είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν, αλλά και το γεγονός ότι απολύθηκαν για ένα τέτοιο πρόβλημα, ενώ για τα τέρατα των σημείων βίντεο του Al. Το Aze Azira, που δημοσιεύθηκε στις 12/10/2020, μετακινήθηκε 17 ημέρες αργότερα, στις 29/10/2020.

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, οι Κύπριοι το γνωρίζουν όλα αυτά – το 53%, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αναφέρουν διαφθορά, επειδή γνωρίζουν ότι η καταγγελία δεν έχει νόημα, καθώς οι υπεύθυνοι δεν θα τιμωρηθούν, καθώς το 43% : % πιστεύουν ότι δεν υπάρχει προστασία για όσους υποβάλλουν καταγγελία, αλλά αντίθετα, το 33% πιστεύει ότι όσοι αναφέρουν υποθέσεις θα εμπλακούν με την αστυνομία ή άλλους φορείς.

Επιπλέον, στο Ευρωβαρόμετρο 502 για τη διαφθορά, που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2019, στην ερώτηση “Πόσο διαδεδομένη θεωρείτε τη διαφθορά στη χώρα σας;”, Ένα εκπληκτικό 95% των Κυπρίων απάντησε ότι είναι ευρέως διαδεδομένο. և 69: Το% απάντησε ότι έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει διαφθορά στους κρατικούς θεσμούς, το 89% των Κυπρίων απάντησε ότι συμφωνούν, καθώς το 88% πιστεύει ότι οι πολύ στενοί δεσμοί επιχειρηματικής-πολιτικής οδηγούν σε διαφθορά, το 87% πιστεύει ότι Ένας από τους μοναδικούς τρόπους για να πετύχετε τις επιχειρήσεις είναι να έχετε πολιτικές σχέσεις.

Όταν ρωτήθηκε “ποιο όργανο θα εμπιστευτεί εάν θέλει να αναφέρει μια υπόθεση διαφθοράς”, μόνο το 18% θα εμπιστευτεί τη δικαιοσύνη (δικαστήρια ή εισαγγελική αρχή) και μόνο το 22% θα εμπιστευτεί τα μέσα ενημέρωσης.

Όπως γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο, στις 23 Απριλίου 2013, ο πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Παναγιώτης Καλής, σε τηλεοπτική ομιλία στο ερώτημα αν πίστευε στη δικαιοσύνη, μίλησε με τόλμη και χωρίς δισταγμό για το σύστημα. που υπάρχει στη δεκαετία του ’60, το οποίο όλοι γνωρίζουν, κάτι που είναι τουλάχιστον τρομακτικό.

Τελικά, είτε αλλάζουμε είτε βυθίζουμε περισσότερο.

* Δικηγόροι-νομικοί σύμβουλοι

Source