Εβδομάδα ανάπτυξης σεξουαλικής παρενόχλησης. Πολιτική αθλητικών φακέλων

Εβδομάδα εξελίξεων στις συνεχιζόμενες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στην Κύπρο. Τρία αρχεία με καταγγελίες που σχετίζονται με τον αθλητισμό αποστέλλονται στη Νομική Υπηρεσία – εφιστάται η προσοχή στην καταγγελία του 32χρονου πολιτικού. Ο πολιτικός αναμένεται να καταθέσει ότι ο αριθμός των καταγγελιών για εγκλήματα σεξ θα αυξηθεί μέσα σε μια εβδομάδα.

Σε μια εποχή που η Ελλάδα σοκαρίστηκε από τις αποκαλύψεις σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα, οι οποίες χθες πήραν ακόμη και τον διάσημο σκηνοθέτη-ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη ως ερευνητή, το κίνημα Me Too κερδίζει δυναμική στην Κύπρο.

Αυτή η εβδομάδα θεωρείται κρίσιμη և αναμένεται να οδηγήσει σε εξελίξεις στη σεξουαλική παρενόχληση. Το επίκεντρο είναι σε τρεις αθλητικές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της συγκλονιστικής διαμαρτυρίας μιας 32χρονης γυναίκας εναντίον εξέχοντος πολιτικού.

Μια ειδική μονάδα που έχει συσταθεί στο Γενικό Επιτελείο για Σεξουαλικά Αδικήματα συνεχίζεται αμείωτη.

Αθλητικός φάκελος

Φαίνεται ότι η διερεύνηση των υποθέσεων σεξουαλικών εγκλημάτων στον τομέα του αθλητισμού, που βρίσκονται ενώπιον των αρχών, έχει τελειώσει. Αυτά είναι τρία αρχεία που αναμένεται να βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια της ημέρας για να παρέχουν μια «γραμμή» περαιτέρω έρευνας.

Συγκεκριμένα, αυτή είναι η διαμαρτυρία του Ολυμπιακού Ανδρίου Ελευθερίου εναντίον του αθλητικού παράγοντα, του παίκτη μπάσκετ εναντίον του προπονητή της, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ πριν από և χρόνια, καθώς και τεσσάρων αθλητών αθλητών που υπέβαλαν καταγγελία εναντίον του προπονητή των σιδηροδρόμων. ,

Αρχείο πολιτικής:

Οι ερευνητές συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην κατάθεση μιας 32χρονης γυναίκας που το 2014 παραπονέθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από εξέχοντα πολιτικό. Μετά την εκροή της καταγγελίας του ությունից μετά την ανησυχία που εξέφρασε ο καταγγέλλων, η αστυνομία έμεινε σιωπηλή. ώστε να μην ανακινείται η θήκη στον αέρα.

Ο πολιτικός δεν έχει κάνει ακόμη δήλωση στους ανακριτές, κάτι που αναμένεται να συμβεί, εκτός απροσδόκητα, αυτήν την εβδομάδα. Τις προηγούμενες ημέρες, οι ανακριτές που διεξήγαγαν την υπόθεση είχαν λάβει μαρτυρίες από άλλα άτομα που φάνηκαν να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες.

Ωστόσο, από την αρχή, η τσάντα του Aeolus θεωρείται δώρο, η οποία άνοιξε με την κατηγορία των εγκλημάτων σεξ, ում στην Κύπρο δεν θα κλείσει εύκολα. Οι καταγγελίες αναμένεται να αυξηθούν προτού συσταθεί ειδική επιτροπή για τη διερεύνηση τέτοιων περιπτώσεων και οι γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί βρίσκουν αργά το θάρρος να υποβάλουν καταγγελίες.

Source