“Εβδομάδα Υγείας με την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας” από τον Πρύτανη του CIU Halil Nadiri

Διεθνές Πανεπιστήμιο Κύπρου (CIUΠρύτανης καθηγητής Δρ. Ο Halil Nadiri δημοσίευσε ένα μήνυμα σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και την Εβδομάδα Υγείας.

Το εν λόγω μήνυμα του Nadiri έχει ως εξής:

“Ανάλογα με την έναρξη της εργασίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η 7η Απριλίου γιορτάζεται ως Ημέρα Υγείας και την επόμενη εβδομάδα ως Εβδομάδα Υγείας κάθε χρόνο.

Υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά ότι η υγιής ζωή είναι το πιο σημαντικό και απαραίτητο ανθρώπινο δικαίωμα, αυτή την εβδομάδα αποκαλύπτει επίσης την ανάγκη για υγιείς κοινωνίες για τα άτομα να είναι υγιείς, που είναι το βασικό δομικό στοιχείο των κοινωνιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επαγγελματίες υγείας που εξυπηρετούν την ανθρώπινη υγεία με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις σπουδές τους στον τομέα της υγείας προσφέρουν μια πολύ σημαντική υπηρεσία τόσο για την κοινωνία στην οποία βρίσκονται όσο και για την παγκόσμια υγεία. Η επιδημία του ιού της κορώνας τον τελευταίο χρόνο μας υπενθύμισε για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό είναι το σύστημα υγείας και οι επαγγελματίες υγείας στη ζωή μας.

Διεθνές Πανεπιστήμιο Κύπρου Εκτός από την αποστολή μας για την αύξηση ειδικευμένων ατόμων, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συνέχεια των εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας, χάρη στη Σχολή Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Επιστημών Υγείας, Σχολή και Επαγγελματικών Επιστημών Υγείας στο σώμα μας, οι προσπάθειές μας να συμβάλουμε στην επιστημονική οι εξελίξεις με τις ερευνητικές δραστηριότητες που διεξάγονται με επιτυχία συνεχίζονται

Συγχαίρω την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας όλων των επαγγελματιών του τομέα της υγείας που συνεχίζουν να εργάζονται με αγνόηση για τη ζωή τους προκειμένου να καταπολεμήσουν τον ιό και να έχουν ένα υγιές μέλλον για την κοινωνία μας σε αυτές τις δύσκολες μέρες και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη προσπάθειά τους τη διεξαγωγή των υπηρεσιών υγείας. “

.Source