Εδώ είναι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών …

πανό99

Το Συμβούλιο Υπουργών αποφάσισε να παρατείνει τη μείωση του ΦΠΑ που εφαρμόζεται στα Μηχανοκίνητα Οχήματα έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Ενώ αποφασίστηκε η συνέχιση της εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η απόφαση μηδενικού ΦΠΑ σε επιτραπέζιους, φορητούς και tablet υπολογιστές που χρειάστηκαν οι μαθητές παρατάθηκε έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Έχει αποφασιστεί ότι τα ελάχιστα ποσοστά πληρωμής των πιστωτικών καρτών θα συνεχιστούν ως 1 τοις εκατό για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021.
Αποφασίστηκε να δοθεί υποστήριξη δανείου στην Αρχή Προϊόντων Εδάφους.
Το Συμβούλιο των Υπουργών συγκλήθηκε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Ersan Saner. Ο πρωθυπουργός Ersan Saner ανακοίνωσε τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 4 ώρες.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δηλώνοντας ότι πραγματοποιήθηκε η τελευταία σύνοδος του Υπουργικού Συμβουλίου της χρονιάς, ο Σάνερ δήλωσε ότι η ατζέντα τους ήταν έντονη και ότι ελήφθησαν αποφάσεις για πολλά θέματα.

Επισημαίνοντας ότι όλες οι παγκόσμιες οικονομίες αντιμετωπίζουν προβλήματα, ειδικά λόγω της επιδημίας Covid-19, ο Saner είπε: «Έχουμε λάβει μερικές αποφάσεις στη δική μας οικονομία για να λάβουμε κάποια απαραίτητα μέτρα».

Ο Saner δήλωσε ότι οι αποφάσεις, οι οποίες καθορίστηκαν από την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο και θα λήξουν στο τέλος του έτους, έχουν συζητηθεί διεξοδικά από το Συμβούλιο Υπουργών και ότι ορισμένες αποφάσεις έχουν παραταθεί και ορισμένες έχουν περατωθεί.

Η Saner ανακοίνωσε ότι η μείωση του ΦΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών για τα Μηχανοκίνητα Οχήματα παρατάθηκε έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Ο πρωθυπουργός Σάνερ σημείωσε ότι αποφασίστηκε να παραταθεί η έκπτωση ΦΠΑ, δηλαδή μηδενικός ΦΠΑ, σε επιτραπέζιους, φορητούς και tablet υπολογιστές που χρειάζονται οι μαθητές λόγω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του Covid-19 έως τις 31 Μαρτίου 2021.
Ο Saner είπε ότι το φορολογικό χρέος πριν από το 2018 έχει παραταθεί έως το τέλος του έτους έως τις 31 Μαρτίου 2021, για να πληρώσουν οι πολίτες τους φόρους τους πριν από το 2018.

Η Saner δήλωσε επίσης ότι στον Κανονισμό Διαδικασίες και Αρχές σχετικά με τη χρήση χρεωστικών καρτών και πιστωτικών καρτών, τα ελάχιστα ποσοστά πληρωμής για τις πιστωτικές κάρτες θα συνεχιστούν ως 1 τοις εκατό για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021.

πανό134

53 χιλιάδες μαθητές θα συνεχίσουν την εκπαίδευση

Εξηγώντας ότι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού θα συνεχίσει την εκπαίδευση όπως είχε προγραμματιστεί, περίπου 53 χιλιάδες μαθητές που σπουδάζουν σε 2.271 δημοτικά, δευτεροβάθμια, γυμνάσια και επαγγελματικά γυμνάσια στη χώρα, δήλωσε ότι έχει αποφασιστεί ότι δεν χρειάζεται να ληφθεί απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων ή την αναβολή της εκπαίδευσης αυτή τη στιγμή. .

Ο Saner δήλωσε ότι, ανάλογα με τις αξιολογήσεις της Ανώτατης Επιτροπής για τις Μεταδοτικές Ασθένειες κατά τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, εάν υπάρξει αλλαγή σε αυτό το θέμα, το Συμβούλιο των Υπουργών μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προωθήσει τις διακοπές του Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός Σανέρ είπε: «Αλλά θέλω να το πω πολύ ξεκάθαρα. Ο λόγος που λέω «εάν η Ανώτατη Επιτροπή των Μεταδοτικών Νόσων λάβει μια τέτοια απόφαση» σημαίνει ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να ληφθεί εάν αυξηθεί η εσωτερική μόλυνση. Θα ήθελα να εκφράσω ότι πρέπει να κάνω μια δήλωση, έτσι ώστε να μην γίνεται κατανοητό διαφορετικά ».

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΕΚ

Τονίζοντας ότι το Ίδρυμα Προϊόντων Εδαφών είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιδρύματα κτηνοτροφίας και αγροτών, ο Saner σημείωσε ότι είναι γεγονός ότι η TÜK αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.

Η Saner δήλωσε ότι θα δοθεί η απαραίτητη πιστωτική υποστήριξη στην TÜK για να συνεχίσει την παραγωγή της και για να αποφευχθεί η συμφόρηση στην αγορά κριθαριού. Η Saner τόνισε ότι «η TÜK θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της όσον αφορά την υποστήριξη της παραγωγής και των παραγωγών, ενώ θα συνεχίσει τη ρυθμιστική της αποστολή στην αγορά».

Ο Saner σημείωσε επίσης ότι με τη διεθνή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ στον τομέα της υγείας, υπογράφηκε και απεστάλη στο Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο έγκρισης πρωτοκόλλου για την κατασκευή πανδημίας 100 κλινών και νοσοκομείου 500 κλινών.

Ο Saner είπε, “Αποφασίσαμε ομόφωνα να παρατείνουμε την περίοδο πληρωμής της αίτησης των καθυστερημένων συσσωρευμένων ασφαλίστρων των ασφαλισμένων σύμφωνα με τον τουρκικό νόμο κοινωνικής ασφάλισης και νόμου περί κοινωνικής ασφάλισης στις 30 Ιανουαρίου 2021”, δήλωσε ο Saner.

Ο Πρωθυπουργός Σανέρ επιτέλους, καθώς πλησίαζε το νέο έτος, ευχήθηκε σε όλους τους ανθρώπους υγιή, ειρηνικά και πολλά νέα χρόνια, και πρόσφερε την αγάπη και το σεβασμό του.

Source