Εδώ είναι οι τρεις κορυφαίες δεξιότητες χρημάτων για να διδάξετε τον έφηβο σας

Όταν τα παιδιά σας γίνουν έφηβοι, είναι σημαντικό να τους διδάξετε δεξιότητες χρημάτων.

Μιλήσαμε με τον David Sant, Chief Marketing Officer της Cyprus Credit Union, για τις τρεις κορυφαίες δεξιότητές του για να διδάξει τον έφηβο σας.

1. Διαχείριση με περιορισμένο προϋπολογισμό
Αυτό τους προετοιμάζει να ζήσουν ανεξάρτητα και να κατανοήσουν ότι τα χρήματα είναι πεπερασμένα. Για να τους διδάξετε αυτήν την συμβουλή, βοηθήστε τους να ανοίξουν έναν λογαριασμό ελέγχου με χρεωστική κάρτα. Προσδιορίστε μια δαπάνη στον προϋπολογισμό και αφήστε τους να πληρώσουν για αυτό, όπως ρούχα, τηλέφωνο ή φυσικό αέριο. Όταν τα χάσουν, μην τους σώσετε. Αφήστε τους την ευκαιρία να μάθουν τώρα όταν οι συνέπειες δεν είναι τόσο σοβαρές.

2. Πληρώστε πρώτα τον εαυτό σας
Η εξοικονόμηση είναι μια συνήθεια που πρέπει να εξασκηθεί. Αυτό δημιουργεί επίσης ένα buffer για να αποφευχθεί η ανάγκη “διάσωσης”. Για να τους διδάξετε αυτή τη συμβουλή χρησιμοποιήστε ηλεκτρονικές αριθμομηχανές για να τους δείξετε τη μαγεία του σύνθετου ενδιαφέροντος. Ο Sant λέει ότι μπορείτε επίσης να προσφέρετε να ταιριάξετε τις αποταμιεύσεις τους. Προτείνει επίσης ότι οι εργαζόμενοι έφηβοι λαμβάνουν Roth IRA.

3. Χρησιμοποιώντας σωστά την πίστωση
Οι έφηβοι πρέπει να καταλάβουν τι είναι το πιστωτικό αποτέλεσμα και πώς υπολογίζεται. Ο Sant προτείνει στους γονείς να δείξουν στους εφήβους τις δηλώσεις τους και το γράφημα αποπληρωμής. Μπορείτε να δείξετε τον αντίκτυπο της πίστωσης χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές αριθμομηχανές για να προσομοιώσετε μια μελλοντική αγορά, όπως ένα αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας διαφορετικά πιστωτικά αποτελέσματα για να εμφανίσετε διαφορετικά συνολικά κόστη βάσει διαφορετικών επιτοκίων.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο cypruscu.com.

Source