Εδώ είναι το σχέδιο VACCINE για το νότο

———————————–
Ευρώπη Φάρμακο Πρακτορείο (EMA) εγκεκριμένα εμβόλια Ποιες είναι οι μελέτες στο Βορρά;
———————————–

Παρουσιάζεται το «Σχέδιο Εμβολιασμού» του Βορρά, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκπαίδευση

Ετοιμάστηκε από Τουρκοκύπριους εμπειρογνώμονες για τον Βορρά Το σχέδιο εμβολιασμού, με τις απαιτούμενες αναθεωρήσεις, εστάλη στον Ελληνοκύπριο Συμπρόεδρο της Δικοινοτικής Επιτροπής Τεχνικής Υγείας και στον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη Τετάρτη.

Έχουν φτάσει επίσης δύο ψυγεία αποθήκευσης εμβολίων μείον (-) 75 βαθμών, και υπάρχει ένα άλλο ψυγείο εμβολίων στη χώρα. Η χωρητικότητα όλων είναι επαρκής για τη διατήρηση 300 χιλιάδων δόσεων εμβολίου.

Η Τεχνική Επιτροπή Δικοινοτικής Υγείας θα πραγματοποιήσει μια διαδικτυακή συνάντηση αυτή την εβδομάδα, καθώς και μια διαδικτυακή εκπαίδευση για αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες στο Βορρά.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης για τα Εμβόλια που καταρτίστηκε για τους Τουρκοκύπριους, το πρόγραμμα για το πότε θα σταλούν εμβόλια στο βορρά αναμένεται να κοινοποιηθεί μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Cenk Mutluyakalı

Κυπριακή Δημοκρατία με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Ευρώπη Φάρμακο Πρακτορείο (EMA) Κατά την έναρξη του εγκεκριμένου προγράμματος εμβολιασμού «Διαδικασία εμβολιασμού Covid-19 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “που περιέχει “ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΝΟΥΔημοσιεύθηκε επίσης. Υπάρχουν επίσης θετικές εξελίξεις σχετικά με τα εμβόλια που θα σταλούν στο βορρά.

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ “Σχέδιο δράσης για τα εμβόλια ΚύπρουΦτάνοντας στις λεπτομέρειες του νησιού, συνεχίζει να ακολουθεί τα βήματα που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση στα βόρεια του νησιού. Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην αποστολή εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα βόρεια του νησιού μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Το σχέδιο εμβολιασμού του βορρά υποβλήθηκε στην Τεχνική Επιτροπή Δικοινοτικής Υγείας μετά την ολοκλήρωση των ζητούμενων αναθεωρήσεων. Τώρα Θα συμμετάσχουν επίσης εμπειρογνώμονες εγκεκριμένοι από το EMA το διαδικτυακό εκπαιδευτικό έργο ήρθε στο προσκήνιο. Με αυτές τις διαδικασίες, οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται να μοιραστούν το ημερολόγιο εμβολίων που θα σταλούν στο Βορρά μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό το ημερολόγιο θα δημιουργηθεί μαζί με την αναθεώρηση του Σχεδίου Δράσης για τα Εμβόλια που ετοίμασαν οι Τουρκοκύπριοι εμπειρογνώμονες και η επιγραμμική εκπαίδευση ειδικών στο Βορρά. Αργότερα, θα καθοριστεί με ποια διαδικασία θα εμβολιαστούν οι Τουρκοκύπριοι.

Ενώ το «Σχέδιο δράσης για τα εμβόλια» κοινοποιείται σε όλους τους ιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα στο νότο, καμία τέτοια εφαρμογή δεν έχει ακόμη υποβληθεί στο Βορρά.

kk-122.jpg
Λεπτομερής μελέτη

Οι εταιρείες με συμφωνία εμβολίου που υπογράφηκε στο νότιο τμήμα της Κύπρου ανακοινώθηκαν ως Astra Zeneca Jj (Janssen) Sanofi & Glaxo Biontech / Pfiser Curevac Moderna Novavax. Επιπλέον, ο αριθμός των εμβολίων, οι δόσεις και η περίοδος κάθε εμβολίου, πώς και σε ποιον θα χορηγηθεί καθορίστηκαν με το «Σχέδιο δράσης για τα εμβόλια».

Η ημερομηνία κατά την οποία κάθε εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα, οι συνθήκες αποθήκευσης, οι περίοδοι συντήρησης, η διανομή, το πρόγραμμα απαίτησης και η δόση του εμβολίου που θα διανεμηθούν περιλαμβάνονται στο «Πρόγραμμα δράσης για τα εμβόλια της Κύπρου».

Στο Σχέδιο Δράσης για τα Εμβόλια, καθορίστηκαν οι συνθήκες της «ψυχρής αλυσίδας» που θα δημιουργηθεί κατά τη διανομή και δημιουργήθηκε λογισμικό παρακολούθησης για κινητά.

Όταν ιδρύθηκαν 38 Κέντρα Εμβολιασμών, προβλεπόταν ότι ο εμβολιασμός θα έπρεπε να γίνει με ραντεβού μεταξύ 08:00 και 18:00, και 100-120 εμβολιασμούς σε κάθε μονάδα.

Η νοσοκόμα, καθώς και ο γιατρός, οι υποστηρικτές και οι φύλακες στα κέντρα εμβολιασμού συμπεριλήφθηκαν επίσης στο ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΥ.

38 κέντρα, ειδική διαδικτυακή πύλη

Ενώ το λογισμικό δημιουργήθηκε για το σύστημα εγγραφής, παρακολούθησης και ραντεβού, δημιουργήθηκε η διαδικτυακή πύλη κάθε κέντρου εμβολιασμού και δημιουργήθηκε ένα σύστημα παρακολούθησης και ραντεβού μέσω διαδικτύου.

Διαδικασία εμβολιασμού

Η διαδικασία για τον εμβολιασμό των πολιτών εξηγείται επίσης στο σχέδιο δράσης για τα εμβόλια.

Κατά συνέπεια, οι πολίτες που θα εμβολιαστούν θα ενημερωθούν, οι ομάδες που θα εμβολιαστούν θα αναγράφονται στην διαδικτυακή πύλη, το ραντεβού εμβολιασμού θα δοθεί και θα επιβεβαιωθεί μέσω SMS και η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο εμβολιασμού.

Η πρώτη και η δεύτερη δόση θα υποβληθούν σε επεξεργασία στο σύστημα.

Ποιος θα εμβολιαστεί πρώτα;

Η 1η Ομάδα, που δημιουργήθηκε για εμβολιασμό, περιλαμβάνει αυτούς που ζουν σε ηλικιωμένα σπίτια, εκείνους που εργάζονται σε αυτά τα κέντρα και εκείνους με χρόνιες ασθένειες.

Στη δεύτερη ομάδα, δόθηκε προτεραιότητα σε επαγγελματίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων ιατρών και νοσοκόμων στα κέντρα Covid-19, και του τμήματος ασθενοφόρων.

Η τρίτη ομάδα ορίστηκε ως 80 ετών και άνω, η 4η ομάδα ως 75 ετών και η 5η ομάδα ως η ομάδα υψηλού κινδύνου άνω των 16 ετών.

Όλες οι ασθένειες ορίστηκαν επίσης ξεχωριστά για την ομάδα υψηλού κινδύνου.

Μετά από αυτό, οι πρόσφυγες, οι κρατούμενοι και οι μετανάστες θα εμβολιαστούν και στη συνέχεια το εμβόλιο θα εξαπλωθεί στον γενικό πληθυσμό σύμφωνα με τις ηλικιακές ομάδες.

Ποια εμβόλια έρχονται;

Astra Zeneca Ενώ το εμβόλιο πρέπει να αποθηκευτεί στους 2 – 8 βαθμούς, ανακοινώθηκε ότι συνολικά 1 εκατομμύριο 192 χιλιάδες 43 τεμάχια αυτού του εμβολίου θα έρθουν στη χώρα.

Επί του παρόντος, 119 χιλιάδες 204 εμβόλια Astra Zeneca έχουν φτάσει στην Κύπρο. Η άφιξη του υψηλότερου αριθμού σχετικών εμβολίων στην Κύπρο μεταξύ όλων των εμπορικών σημάτων θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022.

Τζόνσον & Τζόνσον (JJ / Janssen) το εμβόλιο παραγγέλθηκε σύμφωνα με 200.000 άτομα. Το εμβόλιο JJ θα διατεθεί για 55 χιλιάδες άτομα το δεύτερο τρίμηνο του έτους, 120 χιλιάδες άτομα το τρίτο τρίμηνο και 25 χιλιάδες άτομα το τελευταίο τρίμηνο.

Sanofi & Glaxo Παραγγέλθηκε σε 600 χιλιάδες μονάδες, προστατευμένο στους 2 έως 8 βαθμούς. Αυτό το εμβόλιο θα φτάσει στην Κύπρο το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με 300 εκατοντάδες χιλιάδες το καθένα.

Το πιο γνωστό εμβόλιο

Πιο αναγνωρισμένο Pfizer / BioNTech Το εμβόλιο θα διατηρηθεί στους -75 βαθμούς, με 391 χιλιάδες 637 μονάδες να έρχονται στο νησί. Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης για τα εμβόλια, 48.955 εμβόλια έχουν φτάσει στην Κύπρο μέχρι στιγμής και ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει. Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 78 χιλιάδες 327 εμβόλια, το δεύτερο τρίμηνο 117 χιλιάδες 491, το τρίτο τρίμηνο 146 χιλιάδες 864 εμβόλια θα φτάσουν στον υποψήφιο.

Curevac Το εμβόλιο έχει προγραμματιστεί σε δύο διαφορετικούς τύπους. Φέρνονται 250 χιλιάδες μονάδες αυτού του εμβολίου, που ισχύουν για 6 μήνες στους 2-8 βαθμούς και η μία για 24 μήνες στους -60 βαθμούς.

Προβλέπεται να έρθει 16 χιλιάδες 667 το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 44 χιλιάδες 444 το δεύτερο τρίμηνο, 55 χιλιάδες 555 το τρίτο τρίμηνο και 66 χιλιάδες 667 το τέταρτο τρίμηνο.

Και πάλι, πολλά ομιλούνται στον κόσμο Μοντέρνο Έχει προγραμματιστεί να αγοράσει 156 χιλιάδες 668 εμβόλια.

Το σχέδιο διανομής θα ολοκληρωθεί με 19 χιλιάδες 584 εμβόλια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 68 χιλιάδες 542 το δεύτερο τρίμηνο και 68 χιλιάδες 542 εμβόλια το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

Η τελευταία μάρκα εμβολίων στο σχέδιο δράσης για τα εμβόλια, παραγγέλθηκαν 200 χιλιάδες μονάδες από τη Novavax, αλλά η συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ακόμη.

.Source