Εδώ είναι ό, τι γνωρίζουμε για τη φρεγάτα της Τουρκίας που κυκλοφόρησε πρόσφατα

ΑΓΚΥΡΑ, Τουρκία – Η Τουρκία ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου την πρώτη της τοπική φρεγάτα, την κατηγορία I-class TCG Istanbul, προωθώντας ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την παραγωγή τεσσάρων κορβών και τεσσάρων φρεγάτων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος MILGEM, η Τουρκία παρήγαγε και παρέδωσε τέσσερις κορβέτες κατηγορίας Ada στο Ναυτικό. Η Κωνσταντινούπολη είναι η πρώτη από τις τέσσερις φρεγάτες Ι-κατηγορίας.

Η Κωνσταντινούπολη χτίστηκε με σύμβαση του 2019 που ανατέθηκε από τον κρατικό οργανισμό προμηθειών SSB στην STM, μια κρατική ελεγχόμενη αμυντική εταιρεία. Το πολεμικό πλοίο θα χρησιμοποιηθεί σε αποστολές προηγμένης αεροπορικής άμυνας, ναυτικού πολέμου και περιπολίας και θα υποστηρίξει αποστολές υποβρύχιου πολέμου. Θα παραδοθεί στο Ναυτικό το 2023.

«Το πρόγραμμα MILGEM χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αλλά παρέχει κρίσιμες πλατφόρμες ακριβώς όταν χρειάζεται, δηλαδή όταν η Τουρκία χρειάζεται σκληρή δύναμη για να υποστηρίξει την αποφασιστική εξωτερική πολιτική της στην ανατολική Μεσόγειο », δήλωσε ο αναλυτής άμυνας Οζγκούρ Έτσι.

Η Τουρκία και ο παραδοσιακός ανταγωνιστής της στο Αιγαίο Ελλάδα έφτασαν κοντά σε στρατιωτικές συγκρούσεις αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του 2020 λόγω των διαφορών τους για υφαλοκρηπίδα, εναέριο χώρο, χωρικά ύδατα, αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών και νησιών, κέντρα εναέριας κυκλοφορίας και αποκλειστικές οικονομικές ζώνες εκτός από την ευρύτερη εδαφική διαφορές γύρω από την Κύπρο.

Οι φρεγάτες Ι-κατηγορίας θα διαθέτουν οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων ενός τοπικά κατασκευασμένου 16-κυψελωτού συστήματος εκτόξευσης MDAS (συνολικά 64 βλήματα επιφανείας-αέρος που δεν έχουν ακόμη καθοριστεί). τέσσερα προς τέσσερα κανίστρα εκτόξευσης SSM για το όπλο Atmaca · ένα οπλισμένο σύστημα Gokdeniz 76 χιλιοστών κατασκευασμένο από την Άσελαν. δύο πολυβόλα 25 χιλιοστών κατασκευασμένα από Aselsan. και ένα σύστημα αντιμέτρων τορπιλών HIZIR.

Οι προδιαγραφές της κατηγορίας πλοίου είναι:

.Source