ΕΕ για την εγγραφή ατόμων χωρίς εμβόλιο κοροναϊού

πανό99

Έχει αναφερθεί ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν αποδεσμεύσει τη χρήση εμβολίων κατά του νέου τύπου επιδημίας κοροναϊού, ωστόσο, θα καταγράψουν εκείνες που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στη La Sexta, μια ιδιωτική τηλεόραση στη χώρα του, ο Ισπανός υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ İlla είπε ότι όσοι δεν έχουν νέο είδος εμβολίου κοροναϊού (Kovid-19) θα εγγραφούν και αυτές οι πληροφορίες θα κοινοποιηθούν μόνο στα επίσημα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Illa, “Αυτό που θέλουμε από τους πολίτες είναι να πάνε σε αυτό όταν τους ζητηθεί να κάνουν το εμβόλιο Kovid-19. Όσοι αρνούνται το εμβόλιο θα καταχωρηθούν και οι πληροφορίες θα κοινοποιηθούν στα μέλη της ΕΕ. Αυτά τα αρχεία σίγουρα δεν θα κοινοποιηθούν στο κοινό, με σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. είπε.

“Όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για τους πολίτες.” Χρησιμοποιώντας την έκφραση, η Illa τόνισε ότι παρόλο που η χρήση του εμβολίου Kovid-19 είναι δωρεάν, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι θα το κάνει.

Συζητήσεις σχετικά με την κάρτα εμβολιασμού Kovid-19 στην Ισπανία

Εν τω μεταξύ, στην Ισπανία, οι πολιτικές συζητήσεις συνεχίζουν να δημιουργούν μια ψηφιακή βάση δεδομένων όπου οι πληροφορίες των εμβολιαστών συλλέγονται με τα ονόματα “κάρτα εμβολίου Kovid-19”, “διαβατήριο εμβολίου Kovid-19” ή “ηλεκτρονικό πιστοποιητικό Kovid-19”.

Οι αυτόνομες διοικήσεις της Μαδρίτης και της Ανδαλουσίας ανακοίνωσαν ότι θα εκδοθεί μια κάρτα ψηφιακού εμβολίου σε πολίτες που σχετίζονται με το Kovid-19 το συντομότερο δυνατό.

πανό134

Στις δηλώσεις του στον Τύπο, ο Juan Manuel Moreno, Πρόεδρος της Αυτόνομης Κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, ανακοίνωσε ότι έχουν αρχίσει να εργάζονται στις περιφέρειές τους για να είναι υποχρεωτικό για όσους είχαν το εμβόλιο Kovid-19 να λαμβάνουν κάρτα εμβολίου που να περιέχει κωδικό QR.

Με την πρωτοβουλία του Προέδρου της Αυτόνομης Κυβέρνησης της Μαδρίτης, Isabel Diaz Ayuso, στο τέλος της εργασίας που πραγματοποιήθηκε για περίπου τρεις μήνες, η εφαρμογή τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο και δημιουργήθηκε η ενότητα “Διαγνωστικές δοκιμές Kovid-19” για τους κατοίκους της Μαδρίτης με κινητά τηλέφωνα και πρόσβαση στον υπολογιστή.

Εδώ, παρέχεται ευκολία πρόσβασης στα αποτελέσματα εκείνων που είχαν εξετάσει το Kovid-19.

Αναφέρεται ότι οι κάρτες εμβολιασμού Kovid-19 μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά σε ταξιδιωτικά και επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Υποστηρίζεται επίσης ότι ορισμένες εταιρείες στην Ισπανία εργάζονται για να καταγγείλουν τις συμβάσεις των υπαλλήλων τους που αρνούνται να είναι το εμβόλιο Kovid-19.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις στην Ισπανία αντιτίθενται σε τέτοιες πρακτικές με το επιχείρημα ότι «είναι άχρηστη, δημιουργεί διακρίσεις και απειλεί τη δημόσια υγεία».

Το γεγονός ότι οι κάρτες Kovid-19 θα είναι υποχρεωτικές, ειδικά για ταξίδια στο μέλλον, εμφανίζεται ως ισχυρισμός σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Είναι γνωστό ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διεξάγει επίσης μια μελέτη σχετικά με τις ψηφιακές κάρτες Kovid-19.

Source