Ειδήσεις Tornos | Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, ΗΑΕ θα συζητήσουν τον τουρισμό στην Πάφο την Παρασκευή και το Σάββατο

Μια διήμερη τετράπλευρη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Ελλάδας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) – Νίκος Χριστοδουλίδης, Νίκος Ντεντιάς, Γκάμπι Ασκενάζι και Σέιχ Αμπντουλάχ Μπιν Ζάιντ Αλ Ναχάν, αντίστοιχα – θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στην Πάφο, Κύπρος, αναφέρει η ΑΝΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης και ο εκπρόσωπός του στις προσωπικές συναντήσεις θα είναι ο Anwar Gargash, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, ο οποίος είναι επί του παρόντος ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου των ΗΑΕ Sheikh Khalifa bin Zayed.

Είναι η πρώτη κοινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών και καθίσταται δυνατή με την πρόσφατη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και ΗΑΕ.

Στόχος του είναι να αξιοποιήσει τις προοπτικές που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, για την περαιτέρω διεύρυνση των δικτύων περιφερειακής συνεργασίας βάσει θετικής ατζέντας, προκειμένου να προωθηθεί η ειρήνη, η σταθερότητα και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Οι υπουργοί θα πραγματοποιήσουν ευρύτερες συζητήσεις με τη συμμετοχή των επίσημων αντιπροσωπειών τους σε στοχευμένες προτάσεις για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών και άλλων, σε συγκεκριμένους τομείς όπως η διαχείριση της πανδημίας και οι επιπτώσεις της στην οικονομική συνεργασία, την ενέργεια, τον τουρισμό και τη διαχείριση κρίσεων, ως αυξανόμενη ανταλλαγή νέων και μεταξύ ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ελλάδα, Ελληνικά τουριστικά νέα, Τουρισμός στην Ελλάδα, Ελληνικά νησιά, Ξενοδοχεία στην Ελλάδα, Ταξιδέψτε στην Ελλάδα, Ελληνικοί προορισμοί, Ελληνική ταξιδιωτική αγορά, Ελληνικές τουριστικές στατιστικές, Έκθεση για τον ελληνικό τουρισμό

Πηγή φωτογραφίας: Wikimedia Commons Άδεια: CC-BY-SA Πνευματικά δικαιώματα: Urdangaray

Source