Ειδήσεις Tornos | Η Ελλάδα στις ΗΠΑ παρουσιάζει πρόγραμμα και έκθεση στη Νέα Υόρκη με Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ελλάδα στις ΗΠΑ ξεκίνησε το πρόγραμμά του με την ομαδική έκθεση με τίτλο The Right to Silence; διεξήχθη υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού στο John Jay College of Criminal Justice στη Νέα Υόρκη και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους από τις 30 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο: https://shivagallery.org/featured_item/the-right-to-silence/.

Η Ελλάδα στις ΗΠΑ συλλαμβάνει και παράγει έργα που δημιουργούν μακροχρόνιες συνεργασίες με κορυφαία ιδρύματα και άτομα που συνεργάζονται ενεργά με την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο η εναρκτήρια έκθεση The Right to Silence; ασχολείται με ζητήματα ποινικής δικαιοσύνης και αποτελείται από μια έρευνα και δύο παράλληλες ροές που ασχολούνται με διαφορετικά πολιτικά και γεωγραφικά πλαίσια, με επίκεντρο την Ελλάδα και την Κύπρο, επιμέλεια της Σοζίτα Γκουντούνα και συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Μαρία Αντέλμαν, Στέφανος Αντωνάκος, Κλίτσα Αντωνίου, Μαργαρίτα Αθανασίου, Μπιλ Μπαλάσκας, Margarita Bofiliou, Veronique Bourgoin, Nicos Charalambidis, Despina Chatzipavlidou & Anthi Mouriadou, Tim D’Agostino, Christina Dimitriadi, George Drivas, Karen Finley, Nayia Frangouli, Alexandros Georgiou, Andrea Geyer & Sharon Hayio, Giannakouou, Gionakouou, Gionakouou Kleopatra Haritou, Steve C. Harvey, Ashley Hunt, Marion Inglessi, Richard Kamler, Dionysis Kavalieratos, Peggy Kliafa, Panos Kokkinias, Georgia Kotretsos, Aristides Lappas, Manolis Lemos, Eirini Linardaki, Aristides Logothetis, Renee Magnati, Ilan Manouach, Dlan Manouach, Dlan Manouach Olga Migliaressi-Phoca & Despoina Damaskou for SPAGHETTO, Yorgos Papafigos, Hara Piperidou, Βασίλης Salpistis, Pan os Sklavenitis, Efi Spyrou, Marilia Stagouraki, George Stamatakis, Chrysanne Stathacos, Juli Susin, Panos Tsagaris, Stefanos Tsivopoulos, Mischa Twitchin, Lydia Venieri, Vangelis Vlahos, Adonis Volanakis, and Mary Zygoury.

Η Ελλάδα στις ΗΠΑ κάλεσε επίσης την επιμελήτρια και καθηγητή Θάλεια Βραχόπουλο να ανταποκριθεί στο θέμα με έμφαση στους ασιατικούς καλλιτέχνες και την επιμελήτρια Tressa Berman να προτείνει έναν ιστορικό αμερικανικό καλλιτέχνη. Η Ελλάδα στις ΗΠΑ καλεί πολλούς καλλιτέχνες, επιμελητές και μελετητές να ανταποκριθούν στο The Right to Silence; και τα τρέχοντα γεγονότα στη Νέα Υόρκη θα ανακοινωθούν αναλόγως.

Η Ελλάδα στις ΗΠΑ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με παγκόσμια εμβέλεια που προωθεί τη γνώση του σύγχρονου και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, προωθώντας ταυτόχρονα τη διεθνή πολιτιστική συνεργασία, τον πειραματισμό και την κοινωνική δέσμευση. Ο εκτενής προγραμματισμός του οργανισμού περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών και επιμελητών, κατοικίες, εκπαιδευτικές και οικολογικές πρωτοβουλίες και τη δέσμευση για την καλλιέργεια μιας λογικής κουλτούρας καινοτομίας και ηγεσίας σκέψης. Αφιερωμένο στην προσφορά καινοτόμων και μοναδικών προγραμμάτων στην εκπαίδευση και τις τέχνες, εξερευνώντας την εξελισσόμενη ποικιλομορφία και τον πλούτο των ελληνικών και κυπριακών πολιτισμών, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός επιδιώκει να δημιουργήσει νέα σκέψη για τις τέχνες και να προωθήσει τον διαπολιτισμικό διάλογο μέσω συνεργασιών και νέων πλατφορμών δημιουργίας . Ο οργανισμός προωθεί τη διεθνή ανταλλαγή πρακτικών και γνώσεων στις τέχνες – εικαστική και ηχητική τέχνη, χορός, αρχιτεκτονική, θέατρο – έρευνα σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στις επιμελητικές και εκτελεστικές πρακτικές και διερεύνηση σημείων διασταύρωσης μεταξύ των τεχνών, της επιστήμης και της δημόσιας σφαίρας μέσω παρεμβάσεων, συλλογικών δράσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δημοσιεύσεων.

Η Ελλάδα στις ΗΠΑ στοχεύει να συνεργαστεί και να οικοδομήσει μακροχρόνιες συνεργασίες με κορυφαία ιδρύματα και άτομα που ασχολούνται ενεργά με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της και να μεταφέρει μια ολοκληρωμένη και διακριτική εκπροσώπηση της Ελλάδας και της Κύπρου με την παραγωγή πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ενθαρρύνουν τον διαπολιτισμικό διάλογο και επιτρέπουν την πολιτιστική Ενασχόληση.

Οι κύριοι στόχοι του είναι:

· Να διαμορφώσει και να οραματιστεί την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρα ​​από τα υπάρχοντα στερεότυπα

· Να επαναβαθμονομήσει το υποτιθέμενο κέντρο ελληνικών εθνικών αφηγήσεων ώστε να συμπεριλάβει εκείνους που συχνά δεν είχαν ιστορική αναγνώριση.

· Να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο λέγονται οι ελληνικές ιστορίες και να παράγει έργα που αντικατοπτρίζουν την τεράστια, πλούσια πολυπλοκότητα του ελληνικού πολιτισμού.

· Υποστήριξη πολιτιστικών πρακτικών εμπνευσμένων από την Ελλάδα καλωσορίζοντας και καλλιεργώντας νέες ιδέες και προοπτικές με επιρροή

· Ανάθεση, παραγωγή και παρουσίαση του σύγχρονου ελληνικού και κυπριακού πολιτισμού που αντιμετωπίζει πολλά από τα πιεστικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής μας

· Προώθηση της ελληνικής υποτροφίας και της πολιτιστικής έρευνας στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα

· Ανάπτυξη ενός διατλαντικού δικτύου για την ανταλλαγή πολιτισμού και ιδεών

· Ενίσχυση της ανάπτυξης δομών στην πολιτιστική πολιτική και ηγεσία και ενίσχυση της παγκόσμιας κινητικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ελλάδα στις ΗΠΑ είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο: https://greeceinusa.com.

Η Ελλάδα στην έναρξη των ΗΠΑ βρίσκεται υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο thenationalherald.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ελλάδα, Ελληνικά τουριστικά νέα, Τουρισμός στην Ελλάδα, Ελληνικά νησιά, Ξενοδοχεία στην Ελλάδα, Ταξιδέψτε στην Ελλάδα, Ελληνικοί προορισμοί, Ελληνική ταξιδιωτική αγορά, Ελληνικές τουριστικές στατιστικές, Έκθεση για τον ελληνικό τουρισμό

Πηγή φωτογραφίας: Wikimedia Commons Άδεια: CC-BY-SA Πνευματικά δικαιώματα: Rennett Stowe

Source