Ειδήσεις Tornos | Η Κύπρος εξετάζει την έγκριση περιορισμών χρήσης εμβολίων AstraZeneca COVID-19

Ανησυχίες για ενδεχόμενους θρόμβους αίματος, ακόμη και αν είναι σπάνιες ή απομακρυσμένες, οδήγησαν την Κύπρο να σκεφτεί να θέσει περιορισμούς στη χρήση του εμβολίου AstraZeneca COVID-19 του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα μπορούσε να βάλει μια βλάβη στο πρόγραμμα για να επιβραδύνει την πανδημία.

Οι ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές ερευνούν αναφορές σπάνιων θρόμβων αίματος που συνδέονται με το πυροβολισμό, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων, αφού νωρίτερα δήλωσαν ότι ήταν ασφαλές, η αβεβαιότητα αυξάνει την αμφιβολία για την ασφάλειά της παρά τις δόσεις εκατομμυρίων δόσεων.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου είπε στην Alpha TV της Κύπρου ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων της χώρας είναι πιθανό να προτείνει ένα όριο ηλικίας για το εμβόλιο – η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο το απαγόρευαν να χορηγείται σε άτομα κάτω των 30 ετών – ή «κάποιο άλλο είδος περιορισμός.”

Ωστόσο, είπε ότι «η αναλογία των ατόμων που αρρωσταίνουν από τη λήψη του AstraZeneca είναι άπειρη σε σύγκριση με τους άλλους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά», με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων λέγοντας ότι τα οφέλη υπερβαίνουν τους πιθανούς κινδύνους.

Η Βουλγαρία είπε ότι ενδέχεται να σταματήσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο, καθώς και ένας αυξανόμενος κατάλογος άλλων χωρών που ανησυχούν για την παρενέργεια που μειώνει τον αγώνα κατά του COVID-19 σχεδόν 1 ½ χρόνια μετά την έναρξή του, χωρίς να δείχνει σημάδια λήξης.

Ο αξιωματούχος των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες Anthony Fauci ήταν επίσης δύσπιστος για την AstraZeneca, λέγοντας στο BBC, ενώ είναι αποτελεσματικό ότι η ανησυχία για την ασφάλειά του είναι ενδεικτική και δυνητικά ενοχλητική.

«Νομίζω ότι το εμβόλιο AstraZeneca από την άποψη της αποτελεσματικότητας είναι ένα καλό εμβόλιο, και εάν το ζήτημα της ασφάλειας αποκατασταθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση… η αποτελεσματικότητα αυτού του εμβολίου είναι πραγματικά πολύ καλή», είπε, σύμφωνα με το Reuters.

«Το αν χρησιμοποιούμε ή όχι ποτέ το AZ είναι ασαφές, αλλά φαίνεται τώρα αυτή τη στιγμή ότι δεν θα το χρειαζόμαστε. Δεν είναι αρνητικό κατηγορητήριο για την ΑΖ, είναι απλώς πιθανό, δεδομένου του εφοδιασμού που έχουμε από άλλες εταιρείες να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε εμβόλιο ΑΖ », πρόσθεσε γι ‘αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο thenationalherald.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ελλάδα, Ελληνικά τουριστικά νέα, Τουρισμός στην Ελλάδα, Ελληνικά νησιά, Ξενοδοχεία στην Ελλάδα, Ταξιδέψτε στην Ελλάδα, Ελληνικοί προορισμοί, Ελληνική ταξιδιωτική αγορά, Ελληνικές τουριστικές στατιστικές, Έκθεση για τον ελληνικό τουρισμό

Πηγή φωτογραφίας: Wikimedia Commons Άδεια: CC-BY-SA Πνευματικά δικαιώματα: NicosiaMansions2

Source