Ειδήσεις Tornos | Η Κύπρος χαλαρώνει προσεκτικά το κλείδωμα COVID-19 καθώς επιστρέφουν περισσότεροι μαθητές

Ελπίζοντας ότι οι τουρίστες θα πιστεύουν ότι η χώρα είναι ασφαλής και θα επιστρέψει για να ενισχύσει την οικονομία, η Κύπρος άρχισε σταδιακά ένα άλλο κλείδωμα COVID-19 με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του Coronavirus.

Περισσότεροι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία την 1η Μαρτίου καθώς οι αξιωματούχοι της υγείας παρακολούθησαν επιδημιολογικά δεδομένα για να δουν αν θα αυξηθούν οι περιπτώσεις, ένα χρόνο μετά την επιδημία της πανδημίας και κατέστρεψε την οικονομία.

Οι μαθητές θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις τάξεις εάν είχαν τη γονική συγκατάθεση να υποβάλλονται σε ταχείες εξετάσεις εβδομαδιαίως, οι αξιωματούχοι του σχολείου δήλωσαν ότι δεν θα ήταν υποχρεωτικό, αλλά σε εκείνους που δεν θα συμφωνήσουν να δοκιμάσουν θα επιτρέπεται μόνο να παρακολουθούν μαθήματα από απόσταση.

Ωστόσο, ορισμένα σχολεία παρέμειναν κλειστά εάν είχαν πάρα πολλές περιπτώσεις, δήλωσε η Καθημερινή Κύπρος, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τάξεων σε άλλα σχολεία όπου οι αξιωματούχοι έκριναν ότι υπήρχε υψηλό ποσοστό μόλυνσης μετά από τα γρήγορα αποτελέσματα των δοκιμών.

Εκτός από την επανέναρξη των γυμνασίων και των επαγγελματικών ιδρυμάτων, τα μέτρα περιελάμβαναν την επανέναρξη των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και των απογευματινών μαθημάτων, όπως μαθήματα τέχνης και γκαλερί μαζί με γυμναστήρια, σχολές χορού, αθλητικές εγκαταστάσεις και μονοπάτια για τη φύση.

Επιτρέπονται επίσης επισκέψεις σε ασθενείς που βρίσκονται σε γηροκομεία, ενώ θα επιτρέπεται επίσης η λειτουργία λιανικών πωλήσεων και υπαίθριων υπαίθριων ψύλλων με είδη εκτός τροφίμων.

Διαβάστε περισσότερα στο thenationalherald.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ελλάδα, Ελληνικά τουριστικά νέα, Τουρισμός στην Ελλάδα, Ελληνικά νησιά, Ξενοδοχεία στην Ελλάδα, Ταξιδέψτε στην Ελλάδα, Ελληνικοί προορισμοί, Ελληνική ταξιδιωτική αγορά, Ελληνικές τουριστικές στατιστικές, Έκθεση για τον ελληνικό τουρισμό

Πηγή φωτογραφίας: Wikimedia Commons Άδεια: CC-BY-SA Πνευματικά δικαιώματα: NicosiaMansions2

Source