Ειδήσεις Tornos | Η τετραμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ΗΑΕ στην Πάφο επεκτείνει τη συνεργασία

Αυτό που ενώνει τη συνάντηση των τεσσάρων χωρών για την Κύπρο είναι “μια κοινή δέσμευση για βασικές αρχές και αξίες”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Ντεντιάς στο τέλος της πρώτης τετραμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΑΕ στην Πάφο την Παρασκευή, Αναφορές ANA.

Αυτές οι αρχές περιλαμβάνουν “προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας και ειρηνική επίλυση διαφορών βάσει αρχών του διεθνούς δικαίου, όπως η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας”, δήλωσε σε δήλωση που απευθύνεται στους τρεις ομολόγους του, σημειώνοντας ότι ” Η Ελλάδα προσπαθεί να οικοδομήσει σχέσεις καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής, χωρίς εξαίρεση. ” Η συνεργασία των τεσσάρων είναι πολύ σημαντική για την περιφερειακή σταθερότητα, πρόσθεσε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Ισραηλινός FM Gabi Ashkenazi, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan (μέσω τηλεδιάσκεψης) και ο εκπρόσωπός του, Anwar Gargash, Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου των ΗΑΕ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών.

Στη συνάντηση, οι τέσσερις υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν την επέκταση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, ξεκινώντας από τον ενεργειακό τομέα. “Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίσαμε τη σημασία του αγωγού φυσικού αερίου EastMed και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας”, σημείωσε, και συζήτησαν επίσης πώς να ενισχύσουν τις ανταλλαγές σε θέματα όπως η ψηφιακή καινοτομία, ο τουρισμός, το κλίμα, η άμυνα, η πανδημία κοραναϊού και η προετοιμασία για τον κόσμο μετά την πανδημία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ελλάδα, Ελληνικά τουριστικά νέα, Τουρισμός στην Ελλάδα, Ελληνικά νησιά, Ξενοδοχεία στην Ελλάδα, Ταξιδέψτε στην Ελλάδα, Ελληνικοί προορισμοί, Ελληνική ταξιδιωτική αγορά, Ελληνικές τουριστικές στατιστικές, Έκθεση για τον ελληνικό τουρισμό

Πηγή φωτογραφίας: Wikimedia Commons Άδεια: CC-BY-SA Πνευματικά δικαιώματα: Tsiapinis

Source