Ειδήσεις Tornos | Ο Spiegel παρουσιάζει επτά νησιά για αυθεντικές διακοπές στην Ελλάδα

Η Spiegel στην ηλεκτρονική της έκδοση παροτρύνει τους αναγνώστες της να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της κατάργησης της καραντίνας για ταξιδιώτες από την ΕΕ και πέντε άλλες χώρες υπό την προϋπόθεση αρνητικής δοκιμής PCR ή εμβολίου.

Ο Spiegel περιγράφει την Ελλάδα ως «ήδη τον πιο αγαπημένο προορισμό του καλοκαιριού».

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό, ο Christiane Piltz, από το εξειδικευμένο ταξιδιωτικό γραφείο για την Ελλάδα Attika Reisen, λέει ότι υπάρχει μια σαφής αίσθηση ότι οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν, αλλά επίσης ότι οι πελάτες ενδιαφέρονται περισσότερο για ατομικά ταξίδια παρά για ομαδικά ταξίδια.

Επτά προτάσεις
«Η Ελλάδα είναι κατάλληλη για εξατομικευμένα ταξίδια, διότι έχει περισσότερα από 3.000 νησιά, συμπεριλαμβανομένων των βραχονησίδων», επισημαίνει ο αρθρογράφος, σύμφωνα με τον DW.

«Αρκετά για να προσφέρει τουριστικούς προορισμούς για την επόμενη δεκαετία. Πρώτα απ ‘όλα, προτείνουμε νησιά που έχουν κάποια χαρακτηριστικά, όπως μικρά καταλύματα, ρεαλιστικές τιμές και αυθεντικότητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερο χρόνο για το ταξίδι στον τουριστικό προορισμό “. Λοιπόν, ποιες είναι οι 7 συμβουλές; Αυτά είναι 7 νησιά που προσφέρουν τέτοιες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Η Φολέγανδρος είναι για ρομαντικούς και όσους απολαμβάνουν τη ζωή
Η Λέρος απέχει 8 ώρες με πλοίο από τον Πειραιά και είναι ιδανική για δύτες και λάτρεις της θάλασσας.
Τα Κύθηρα, ενώ στην Κύπρο οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η Αφροδίτη γεννήθηκε, είναι κατάλληλη για τους λάτρεις της φύσης και της ιστορίας.
Η Αστυπάλαια, σε σχήμα πεταλούδας, παρά τις βραχώδεις παραλίες και τις αμμώδεις παραλίες, προσβάσιμη μόνο με βάρκα, έχει ονειρεμένα χωριά και απαράμιλλη αυθεντικότητα.
Η Άνδρος, μόλις μία ώρα από το λιμάνι της Ραφήνας, προσφέρει πάνω από 30 παραλίες και είναι καταπράσινη, διαθέτει ταβέρνες και είναι γνωστή για την παραδοσιακή κουζίνα της.
Η Εύβοια είναι γνωστή για τα ιαματικά λουτρά που επισκέπτονται ο Ωνάσης, ο Κάλλας και ο Τσόρτσιλ.
Τέλος, η Σύρος φιλοξενεί επισκέπτες τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι και οι κάτοικοι δεν ζουν κυρίως από τον τουρισμό. Το νησί είναι κατάλληλο για φίλους αρχιτεκτονικής και ερευνητές », αναφέρει ο Spiegel.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ελλάδα, Ελληνικά τουριστικά νέα, Τουρισμός στην Ελλάδα, Ελληνικά νησιά, Ξενοδοχεία στην Ελλάδα, Ταξιδέψτε στην Ελλάδα, Ελληνικοί προορισμοί, Ελληνική ταξιδιωτική αγορά, Ελληνικές τουριστικές στατιστικές, Έκθεση για τον ελληνικό τουρισμό

Source