Ειδήσεις Tornos | Το Invest Cyprus και το Cyprus Seeds ανακοινώνουν νέο πρόγραμμα απονομής επιχειρηματικότητας

Η Cyprus Seeds and Invest Cyprus στις 29 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε τους νικητές ενός νέου προγράμματος βραβείων για τον εορτασμό της επιχειρηματικότητας που πρωτοστατεί στην τεχνολογία και την καινοτομία στην Κύπρο.

Σε συνεργασία με το Cyprus Seeds, μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που υποστηρίζει την εμπορευματοποίηση καινοτόμων ακαδημαϊκών ερευνών σε κυπριακά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, η Invest Cyprus, η εθνική υπηρεσία προώθησης επενδύσεων, ξεκίνησε το βραβείο «Επενδύστε στην εμπορευματοποίηση της επιχειρηματικότητας» με στόχο την υποστήριξη την εθνική στρατηγική για την ενίσχυση του οικοσυστήματος έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας της Κύπρου που εισήγαγε το αρμόδιο υπουργείο.

Ο Κυριάκος Κόκκινος, Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, καλωσόρισε το βραβείο ως ένα τολμηρό και θετικό βήμα για την τοποθέτηση της Κύπρου στο χάρτη ως κέντρο καινοτομίας, εκκίνησης και γνώσης. Είπε: «Η Κύπρος είναι αναμφίβολα μια χώρα με πολύ αναγνωρισμένο ανθρώπινο κεφάλαιο και ικανότητες στην έρευνα και την καινοτομία – κατατάσσεται 2η στην περιοχή μετά το Ισραήλ από τον Παγκόσμιο Δείκτη Καινοτομίας 2020 – και έχουμε ένα σαφές σχέδιο παιχνιδιού για την υποστήριξη και την ενίσχυση της ανάπτυξης καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις προς την εμπορευματοποίησή τους », είπε,« Αυτή είναι μια συναρπαστική ευκαιρία για το τοπικό επιχειρηματικό οικοσύστημα να ξεκινήσει, να αναπτυχθεί και να διεθνοποιήσει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα ως νέο μοχλό για οικονομική βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα ».

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος, πέντε ομάδες Cyprus Seeds συμμετείχαν σε μια συνέντευξη εικονικής αξιολόγησης που διεξήχθη από τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, το MITEF Greece Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Εκτελεστικό Διευθυντή, το MITEF Greece Antigoni Molodanof και τη Μαρία Χατζηγερού (Business Intelligence and Strategy, Invest Cyprus) μαζί με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο των Κυπριακών Σπόρων Μαρία Γεωργιάδου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Σπόρων Γιώργος Σαβεριάδης.

Οι ομάδες που θα λάβουν το βραβείο «Invest Cyprus: Invest in the Commercialization of Entrepreneurship» είναι: Ενδομητριακή κοιλότητα.

Οι νικηφόρες ομάδες θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης πέντε μηνών για νεοσύστατες επιχειρήσεις, που διοργανώνεται από το διάσημο MIT Enterprise Forum Greece (MITEF) στην Αθήνα. Το MITEF Greece είναι θυγατρική του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) που βοηθά τους επιχειρηματίες της τεχνολογίας να μετατρέψουν γρήγορα ιδέες σε εταιρείες που αλλάζουν κόσμο.

Ο Michael P. Michael, πρόεδρος της Invest Cyprus, εντυπωσιάστηκε με την ποιότητα των ομάδων Cyprus Seeds. Είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τους Κυπριακούς Σπόρους για να στηρίξουμε μια νέα γενιά επίδοξων επιχειρηματιών και να αναδείξουμε το ισχυρό δυναμικό καινοτομίας που υπάρχει στην Κύπρο. Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, η αξία της τεχνολογίας και η ανάγκη για μεγαλύτερη καινοτομία έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως. Είναι καθησυχαστικό να βλέπουμε την Κύπρο στην πρώτη γραμμή αυτής της συναρπαστικής νέας τεχνολογίας και την ικανότητα των επιχειρηματιών μας να ανταγωνίζονται παγκοσμίως. “

Η πρωτοβουλία Cyprus Seeds παρέχει επιχορηγήσεις και καθοδήγηση ένας προς έναν σε συνδυασμό με επιχειρηματική κατάρτιση και δικτύωση εκτός Κύπρου, με στόχο να βοηθήσουν τα ερευνητικά έργα να ωριμάσουν σε ένα στάδιο όπου μπορούν να προσελκύσουν επιχειρηματικά κεφάλαια και χρηματοδότηση από ιδιώτες επενδυτές.

Σχετικά με το Invest Cyprus

Το Invest Cyprus (Υπηρεσία Προώθησης Επενδύσεων Κύπρου) είναι η επενδυτική αρχή της Κυπριακής Κυβέρνησης αφιερωμένη στην προσέλκυση και διευκόλυνση άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα. Η εντολή της είναι να ευαισθητοποιήσει την Κύπρο ως προορισμό των ΑΞΕ σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας βεβαιότητα για όλες τις πτυχές της λειτουργίας μιας επιχείρησης στην Κύπρο και υποστηρίζοντας τους πιθανούς επενδυτές στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους υπόθεσης για επενδύσεις στη χώρα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο: Investcyprus.org.cy.

Σχετικά με τους Κυπριακούς Σπόρους

Το Cyprus Seeds είναι μια νέα, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία για την υποστήριξη της εμπορευματοποίησης καινοτόμων ακαδημαϊκών ερευνών σε κυπριακά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα. Το Cyprus Seeds παρέχει επιχορηγήσεις και καθοδήγηση ένας προς έναν σε συνδυασμό με επιχειρηματική κατάρτιση και δικτύωση εκτός Κύπρου, προκειμένου να βοηθήσουν τα ερευνητικά έργα, να ωριμάσουν σε ένα στάδιο που μπορεί να προσελκύσει επιχειρηματικά κεφάλαια και χρηματοδότηση από ιδιώτες επενδυτές. Το Cyprus Seeds χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό μέσω της γενναιοδωρίας ιδρυμάτων, εταιρειών και ατόμων από την Κύπρο και το εξωτερικό. Οι κύριοι χορηγοί της είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (https://www.thehellenicinitiative.org/) και το Ίδρυμα Leventis (https://www.leventisfoundation.org/).

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στο Διαδίκτυο: www.cyprusseeds.com.

Διαβάστε περισσότερα στο thenationalherald.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ελλάδα, Ελληνικά τουριστικά νέα, Τουρισμός στην Ελλάδα, Ελληνικά νησιά, Ξενοδοχεία στην Ελλάδα, Ταξιδέψτε στην Ελλάδα, Ελληνικοί προορισμοί, Ελληνική ταξιδιωτική αγορά, Ελληνικές τουριστικές στατιστικές, Έκθεση για τον ελληνικό τουρισμό

Source